پخش زنده
امروز: -
مدیرکل شیلات استان سیستان و بلوچستان گفت: امیدواریم تا پایان آبان ماه با اتصال سامانه سماک (سامانه مجوزهای الکترونیکی کشاورزی) و درگاه ملی مجوزها، صدور مجوزهای صیادی برای ۱۰۰۰ قایق و ۲۳۰ لنج انجام شود.
عطاءاله رئیسی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در خصوص صدور مجوزهای صیادی در این استان گفت: در سال ۱۳۹۹ برای اولین بار بعد از چندین سال نسبت به ساماندهی قایقهای صیادی از چهار شهرستان زرآباد، کنارک، چابهار و دشتیاری ساحلی اقدام شد و به نوعی کدگذاری قایقها صورت گرفت، بعد از شش ماه نیز موافقت اصولی برای ۳۰۰ قایق انجام شد.
وی افزود:، اما با توجه به اینکه هیات وزیران مصوب کرده بود که کلیه موتورهای دوزمانه تبدیل به چهارزمانه شوند و مهلت سه ساله داشت، از آنجاییکه این مهلت سه سال تمام شده بود، پروانه بهره برداری قایقها صادر نشد که خوشبختانه یک ماه پیش با تلاشهای رییس سازمان شیلات و وزیر محترم کشاورزی هیات وزیران را قانع کردند با توجه به کمبود موتور چهارزمانه سه سال دیگر مجوز تمدید شد.
مدیرکل شیلات استان سیستان و بلوچستان ادامه داد: در حال حاضر برای ۳۰۰ قایقی که موافقت اصولی صادر شده بود در مرحله صدوربهره برداری و مجوز صید از طریق استان هستیم.
اتصال سامانه سماک به درگاه ملی مجوزها تا پایان آبان
رییسی خاطر نشان کرد: درمرحله جدید بنا داریم برای حدود ۱۰۰۰ قایق مجوز صیادی صادر شود که باید متقاضیان از طریق سماک (سامانه مجوزهای الکترونیکی کشاورزی) ثبت نام کنند وطبق قوانین جدید باید سماک به سامانه درگاه ملی مجوزها متصل شود.
مدیرکل شیلات استان سیستان و بلوچستان افزود: طبق آخرین آماری که از شیلات ایران گرفتم، تا به امروز اتصال بین سماک و درگاه ملی مجوزها صورت نگرفته است که طبق قولی که وزارت اقتصاد و سازمانهای مربوط داده اند تا پایان آبان ماه اتصال بین سامانه سماک و درگاه ملی مجوزها انجام میشود و صدور مجوزها صیادی انجام میشود.
آمادگی صدور مجوزهای صیادی در کمتر از یک هفته
رییسی تاکید کرد: در این مدت لنجهای صیادی را هم طبقه بندی کردیم و کلیه لنجهایی که از سال ۹۷ فعالیت داشتند را شناسایی کرده ایم. از حدود ۲۳۰ لنج هم دعوت شد و در سامانه سماک ثبت نام کرده اند تا بعد از اتصال به درگاه ملی مجوزها، صدور مجوزها به جریان افتد.
مدیرکل شیلات استان سیستان و بلوچستان افزود: با توجه به اینکه کارهای مقدماتی آنها انجام شده، ما آمادگی داریم در صورت اتصال به درگاه ملی مجوزها، کمتر از یک هفته صدور مجوزهای صیادی انجام شود.
وی خاطر نشان کرد: با توجه به عدم اتصال دو سامانه، تاکنون از درگاه ملی مجوزها هیچ مجوزی صادر نشده است.
رییسی در ادامه در پاسخ به این سوال که مزیتهای صدور مجوز از درگاه ملی چیست، گفت: حضور متقاضی در دستگاه مربوطه لازم نیست و به راحتی از طریق سایت قابل انجام است. همچنین دستگاههای متولی مکلف هستند ظرف ۷۲ ساعت درخواست بررسی شود و تایید یا رد شود. همچنین با توجه به اینکه در درگاه ملی حداقل زمان و حداکثر دقت صورت میگیرد، شرایط را برای متقاضیان راحتتر میکند.
۲۳۶۸ مدیرکل شیلات استان سیستان و بلوچستان ادامه داد: در کل ۲۲۳۶۸ قایق فاقد مجوز داریم که امیدواریم به مرور از طریق سماک و درگاه ملی مجوزها مجوز صیادی اخذ کنند.
رییسی در پایان افزود: تا سال ۱۳۷۴ حدود ۱۴۰۰ مجوز صیادی برای قایق صادر شده بود و از سال ۷۴ هیچ مجوزی صادر نشده بود تا به امسال که با کمک معاون محترم وزارت کشاورزی، رییس سازمان شیلات واستانداری سیستان بلوچستان صدور مجوزهای صیادی در حال انجام است.