پخش زنده
امروز: -
ازآغازفصل برداشت تاکنون ۳۳۰ هزار تن سیب صنعتی درکارخانههای آذربایجانغربی فرآوری شدهاست.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکزمهاباد؛ رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی گفت: سیب زیردرختی که در گذشته برای استان یک معضل بود با انجام فرایندهای تکمیلی به یک محصول با ارزش صادراتی تبدیل شده و آماده صادرات به بازارهای هدف است.
خسرو شهبازی، با اشاره به اینکه آذربایجانغربی قطب تولید سیب درکشور است، افزود: از چهارمیلیون تن سیب درختی تولیدی کشور، یک تا ۱.۵ میلیون تن آن در این استان تولید میشود.
شهبازی، با اشاره به تهیه نقشه جامع سیب آذربایجانغربی اظهارکرد: در زمینه صادرات سیب نیز ۵۲ واحد سورت و بسته بندی با سیستمهای مکانیزه راه اندازی شده و ۲۸۰ هزارتن در سال ظرفیت سورت استان است که انجام می شود.
وی، با بیان اینکه درصدد برندسازی برای سیب استان در راستای توسعه صادرات و یافتن بازارهای جدید خارجی هستیم، گفت: تغذیه گیاهی، اصلاح باغاتی که باروری آنها کم شده و برنامه ریزی برای فرآوری بهتر سیب صنعتی درجه ۳ که شامل ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزارتن است، از جمله برنامهریزیهای ما در استان به شمار می رود.
شهبازی، با بیان اینکه راه اندازی کارگاههای چیپس سیب نیز در دستور کار است، افزود: این موضوع در راستای اشتغالزایی و فرآوری این میوه و همچنین صادرات به بازارهای هدف پیگیری می شود.
رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجانغربی اضافه کرد: پیش از راه اندازی واحدهای سورت و بسته بندی مکانیزه، سیب درختی صادراتی استان پس از رسیدن به کشور مقصد دوباره بستهبندی و سورت میشد که از کیفیت محصول میکاست اما این مشکل تا حدود زیادی رفع شده است.
شهبازی افزود: هم اکنون سیب درختی استان سایزبندی شده و با وزن بندی خود به کشورهایی مثل روسیه، پاکستان، هندوستان، عربستان و ازبکستان و همچنین کشورهای حوزه خلیج فارس صادر می شود.