پخش زنده
امروز: -
استاندار مازندران برای جلوگیری از خسارات ناشی از سیل، دستور ویژه لایروبی رودخانهها را صادر کرد
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، استاندار مازندران که برای بازدید از خسارات ناشی از سیل به غرب مازندران رفت، ضمن تشکیل ستاد مدیریت بحران در شهرستانهای عباس آباد و چالوس؛ دستور ویژه لایروبی رودخانهها برای مقابله با این خسارات را صادر کرد.
سیدمحمود حسینی پور در جلسه ستاد مدیریت بحران شهرستان چالوس در فرمانداری این شهرستان با اشاره به استمرار وقوع حوادث طبیعی، بر ضرورت تعیین تکلیف و لایروبی رودخانهها و رفع نقاط آبگرفتگی شهرهای این استان دستور داد.
استاندار مازندران افزود: بحث لایروبی رودخانهها حرفهای و مهم بوده، اما در این ارتباط همیشه با موانع قانونی، انسانی و سلیقهای روبرو هستیم.
حسینی پور برداشتهای غیر قانونی از بستر رودخانهها را از دیگر چالشهای فرارو و در بروز سیلابها تاثیرگذار دانست و گفت: اگر فیزیک استاندارد رودخانهها را به دلایل غیر کارشناسی و فنی به هم بزنیم به طور قطع با مشکلات عدیدهای مواجه خواهیم شد.
وی خاطرنشان کرد: اگر قرار است در حوزه رودخانههای استان کاری انجام شود باید همه استانداردهای لازم رعایت شده و کارها تحت نظارت شرکت آب منطقهای به صورت مهندسی صورت گیرد.
استاندار مازندران تاکید کرد: آب منطقهای استان هرچه زودتر این بحث مهم رودخانهها را تعیین تکلیف کند، چرا که لایروبیها برای استان ذخایر ارزشی است و هم برای سازندگیها و زیرساختها تاثیرگذار خواهد بود، بنابراین مجموعه آب منطقهای این کار مهم را سرعت بخشد، چون سیل خبر نمیکند.
حسینی پور تصریح کرد: برآیندها نشان میدهد که این استان به طور طبیعی بحث سیل را دارد و زیرساختهای شهری و روستایی را باید به سرعت به سمت اصلاح وضع موجود پیش برد و همه توان را برای تعیین تکلیف بکار گرفت و در هر شهرستان، فرمانداران مسول جان و مال مردم هستند و نسبت به این مهم حساس باشند.
وی با بیان این که برای رفع کاستیهای موجود باید بیشتر جهادی حرکت کرد، ادامه داد: خوب نیست ما در شهرستانی طرحی را مصوب کردیم، اما آن طرح اجرا نشود و به نتیجه نرسد، مسوولان امر باید پیگیری کنند و این تکلیف اداری است.
مقام عالی دولت در مازندران، جمع شدن آبهای سطحی در شهر چالوس را از جمله دغدغههای این منطقه برشمرد و خاطرنشان کرد: این شهر بیش از شهرهای دیگر استان مشکل آبگرفتگی دارد و باید برای رفع این مشکل اساسی چالوس با همگرایی و مشارکت نهادهای مربوط تدابیر مناسبی اتخاذ بشود.
حسینی پور با اشاره به این که چالوس شهر مقصد گردشگری است، گفت: باید به زیرساختهای این شهر توجه بیشتر شود، به نظر میرسد ۸۰ درصد زیرساختهای شهری چالوس درست شدنی است.
وی اضافه کرد: در بازدیدی که از مناطق خسارت دیده این شهرستان داشتم، برخی از آسیب دیدگان از برخورد برخی از مسوولان گلایه داشتند، باید همه ما مسوولان بدانیم این افراد گرفتار شدند به نهادهای مربوط زنگ میزنند، بنابراین با آنها باید همدردی و کمک کنیم، اگر ببینیم مسوولی با مردم بد برخورد کرد با او برخورد میکنم.
مقام عالی دولت در مازندران در مورد منطقه گردشگری ذوات چالوس هم گفت: این منطقه مقصد گردشگری بوده که باید زیرساختهای آن ساماندهی شود و با انجام سازوکارهای درست در اختیار افراد مربوط قرار گیرد.
وی یادآور شد: بنابراین باید تدابیری اندیشید تا دیگر شاهد حوادث و اتفاقات نظیر سیل اخیر در منطقه نباشیم و با بهره گیری از همه امکانات این اطمینان را به مردم بدهیم تا آنها آرامش و آسایش داشته باشند.
استاندار مازندران برآورد اولیه خسارت سیل روز اخیر در استان را ۲۳ هزار میلیارد ریال اعتبار اعلام کرد و افزود: با توجه به حجم بالای خسارت ها، کارشناسان امر در حال بررسی دقیق خسارت وارده به شهرستانهای مربوطه هستند.