پخش زنده
امروز: -
کارشناس بازارهای مالی گفت: ارزش ذاتی یک سهام بیشتر از قیمت آن سهم بر روی تابلوی معاملات است.
طاهر ابراهیم زاده، در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: کاهش ۵۰ هزارتایی شاخص در برخی مواقع، اثرات آتی دارد که اعتمادها را شکننده میکند، اما در عین حال ارزندگی بازار سهام بسیار بالاست.
وی اضافه کرد: اگرچه بازار در شرایط ارزندهای قرار دارد و این شرایط بورس میتواند با جذب نقدینگی به کمک اقتصاد کشور بیاد، اما کاهش ارزش سهام برای کسانیکه در این بازار فعالند و سرمایه خود را وارد کرده اند به دغدغه آنها تبدیل شده است.
وی در باره خروج پول و کاهش شدید معاملات هم گفت: بازار سرمایه نسبت به اخبار چه مثبت یا منفی، خیلی زود واکنش نشان میدهد، به همین خاطر وجود خطرات سیاسی و نظامند (ریسک سیاسی و سیتماتیک) خبر خوبی برای بازار سرمایه نیست اگرچه اینگونه ریسکها امری طبیعی در کل بازارهای مالی دنیا است.
این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: انتظار بازار از دولت پوشش کامل مخاطرات اعم از سیاسی و اجتماعی است. مخاطرات جزء لاینفک فعالیت اقتصادی است و به شکلهای مختلفی در دنیا دیده میشود. هر چند ممکن است این مخاطرات در بورسهای برخی کشورها تأثیر چندانی نداشته باشد، اما قطعاً بورسهای منطقه، متأثر خواهند شد. چنانچه در شرایط اخیر، ترکیه، بورس خود را تعطیل کرد.
ابراهیم زاده با اشاره به ضرورت انجام اصلاحات بسیاری در بازار سرمایه گفت: در دنیا رفتار مصرف کننده؛ قیمت و عرضه و تقاضا را به تعادل میرساند، اما ما در برخی مواقع در شتاب قیمتی، رفتار متفاوتی داریم که منجر به افزایش شتاب قیمتها میشود.
وی با تشریح اقتصادهای تورمی خاطر نشان کرد: در اقتصاد تورمی، مردم به فکر حفظ ارزش منابع مالی و ثروت خود هستند. بنابر این برخی افراد به ناچار وارد بازار سرمایه میشوند که ارزش منابع خود را حفظ کنند.
این کارشناس بازار مالی با اشاره به اتفاقات بازار سرمایه در سالهای گذشته گفت: در این شرایط سرمایه گذاران بویژه سهامداران حقیقی انتظار دارند دولت در این شرایط از سرمایه و منابع آنها صیانت کند، برهمین اساس سازمان بورس و وزارت اقتصاد در جلسات اخیر مصوباتی در راستای صیانت از سهامداران داشته اند.
ابراهیم زاده یکی از روشهای ایجاد ثبات در بازار سرمایه را، افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی داراییها دانست و افزود: البته با این روش نیاز به یکسری اصلاحات در اجرا و روند آن دارد. چرا که تجدید ارزیابی و تجدید سرمایه از محل عام به فعالیت بورس شتاب میدهد و بازار را تثبیت و از رکود بازار جلوگیری میکند.