پخش زنده
امروز: -
دستگاهها مکلف هستند یا منشاء آلایندگی در خوزستان را برطرف یا در مقابله و پیشگیری از عوارض آن کمک کنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما آبادان؛ معاون استاندار خوزستان با بیان اینکه هزینه درمان بیماران تنفسی خوزستان بر گردن صنایع آلاینده خواهد بود گفت: دستگاهها مکلف هستند یا منشاء آلایندگی را برطرف یا در مقابله و پیشگیری از عوارض آن کمک کنند.
عبداله افرازه شهاوند افزود: تا زمانی که دستگاهها محکم پای کار نیایند و این مساله را حل نکنند، هزینه رسیدگی به بیماران دچار مشکلات تنفسی بر گردن آنها است و این موضوع باید مصوب و به دستگاهها ابلاغ شود.
وی اظهار کرد: مخاطرات زیست محیطی یکی از سه علت اصلی مهاجرت از خوزستان است. بیش از ۷۰ درصد افرادی که از استان خوزستان مهاجرت میکنند، نخبه هستند که باید بمانند و معضلات را حل کنند.
معاون استاندار خوزستان تاکید کرد: سوختن فلرهای نفتی، توسعه صنایع نیشکر و آتشسوزی مزارع از مشکلات دیرینه مردم استان خوزستان هستند. در حوزه نفت، اقدامات برای خاموشی فلرهای نفتی خوب بوده و هر ۱۰ سال ۲۰ تا ۳۰ درصد جلو رفته است و امیدواریم ۲۰ درصد دیگر نیز در این ۱۰ سال تمام شود.
پیشنهادهای رفع آلاینده ها
شهاوند با اشاره به مطرح شدن پیشنهاد طرف قطری برای کمک به تامین تجهیزات مورد نیاز گفت: در حوزه مزارع نیشکر پیشنهاد میشود جهاد کشاورزی و توسعه نیشکر با رایزن ماشینآلات مورد نیاز را تامین شود.
در حوزه نیشکر، برداشت سبز ارزش افزوده دارد و به سلامت مردم نیز کمک میکند بنابراین باید سطح برداشت سبز بیشتر شود.
وی بیان کرد: فاز مطالعاتی بیماریهای تنفسی در بحث تاثیر گردههای گیاهی بر مشکلات تنفسی باید تکمیل شود، زیرا در کنار سایر عوامل، مخاطرات زیست محیطی در این زمینه تاثیرگذار هستند.
اگر جایی نیاز باشد یک دستگاه اجرایی کمک کند یا آن دستگاه منشاء بروز آلایندههای زیست محیطی است، باید به دانشگاههای علوم پزشکی کمک کند. دستگاهی که منشاء بروز آلایندگی است باید مکلف شود تدابیر پیشگیرانه و مقابلهای را تا زمان حل مشکل بیاندیشند. نمیشود شرکت توسعه نیشکر بگوید فعلا پول و تجهیزات ندارم و مزارع را آتش میزنم و دانشگاه هزینه رسیدگی به بیماران تنفسی را بدهد.
معاون سیاسی اجتماعی استانداری خوزستان گفت: دانشگاه علوم پزشکی اهواز به همان میزانی که در بیمارستانها برای درمان بیماران تنفسی هزینه میکند، فهرست تهیه کند و از هر دستگاه مطالبه کند.
وی افزود: دستگاهها مکلف هستند یا منشاء آلایندگی را برطرف یا در مقابله و پیشگیری از عوارض آن کمک کنند. تا زمانی که دستگاهها محکم پای کار نیایند و این مساله را حل نکنند، هزینه رسیدگی به بیماران دچار مشکلات تنفسی بر گردن آنها است و این موضوع باید مصوب و به دستگاهها ابلاغ شود.
افرازه شهاوند با اشاره به آلودگی هوا در روزهای اخیر بیان کرد: سازمان حفاظت محیط زیست حتما باید منشاء آلایندگی را مشخص کند و هزینه دانشگاه علوم پزشکی به میزان مراجعهکنندگان به بیمارستانها در پی این آلایندگی، مشخص و پرداخت شود، زیرا این مساله ناشی از قصور و کوتاهی در دستگاههای آلاینده است.
وی با تاکید بر نظارت ادارهکل حفاظت محیط زیست خوزستان بر عملکرد دستگاهها عنوان کرد: قصور دستگاهها باید در چنین جلساتی مطرح و به مرجع قضایی ارجاع داده شود، زیرا سلامت مردم یک موضوع بسیار محوری است.
معاون سیاسی اجتماعی استانداری خوزستان با بیان اینکه سلامت همه ما به مخاطره میافتد، بیان کرد: همه ما از این هوا تنفس میکنیم و حل سریع این مساله به نفع همه ما است.