پخش زنده
امروز: -
ستاره شناسان دانشگاه کرنل دریافتهاند که شرایط جوی در دوران دایناسورها روی زمین میتواند کمک کند تا نشانههایی از حیات را در سیارات فراخورشیدی شناسایی کنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ به نقل از سایتکدیلی، این مطالعه نشان میدهد که نشانههای زیستی مانند اکسیژن و متان در این دوره قابل شناساییتر بودند و الگوی بهتری برای شناسایی سیارات قابل سکونت را فراهم میکردند. با این مدل جدید، دانشمندان میتوانند جستجوی خود را برای اشکال پیچیده حیات در کیهان، با استفاده از طیفهای انتقالی از گذشته زمین به عنوان راهنما، اصلاح کنند.
تجزیه و تحلیل آنها از ۵۴۰ میلیون سال اخیر تکامل زمین، معروف به ائون فانوزوئیک، نشان میدهد که تلسکوپها میتوانند نشانههای شیمیایی بالقوه حیات را در اتمسفر سیاره فراخورشیدی مشابه زمین شناسایی کنند که بیشتر شبیه به سن دایناسورها بوده است.
دو جفت علامت زیستی کلیدی - اکسیژن و متان، و ازن و متان - در مدلهای زمین تقریباً ۱۰۰ تا ۳۰۰ میلیون سال پیش قویتر ظاهر شدند، زمانی که سطح اکسیژن به طور قابلتوجهی بالاتر بود. این مدلها طیفهای انتقال یا اثر انگشت نور را شبیهسازی کردند که توسط جوی ایجاد میشود که برخی از رنگهای نور ستارهها را جذب میکند و به بقیه اجازه میدهد تا از آن عبور کنند، دانشمندان اطلاعاتی را برای تعیین ترکیب جو استفاده میکنند.
یکی از محققان این طرح گفت: اثر انگشت سبک زمین امروزی الگوی ما برای شناسایی سیارات بالقوه قابل سکونت بوده است، اما زمانی بود که این اثرانگشت در نشان دادن نشانههای حیات بهتر بود. این به ما امیدواری میدهد که یافتن نشانههایی از حیات - حتی زندگی بزرگ و پیچیده - در جای دیگری در کیهان کمی آسانتر است.
محققان با استفاده از تخمینهای دو مدل آب و هوایی ثابت (به نامهای GEOCARB و COPSE)، ترکیب اتمسفر زمین و طیفهای انتقال حاصل از آن را در پنج مرحله افزایشی ۱۰۰ میلیون ساله Phanerozoic شبیهسازی کردند. هر یک از آنها تغییرات قابلتوجهی را که بهعنوان تنوع زیستکره اقیانوسی پیچیده، تکثیر جنگلها و شکوفایی زیستکرههای زمینی است تحت تأثیر قرار دادن ترکیب اکسیژن و سایر گازها در جو، میدانند.
در حالی که ممکن است فرآیندهای تکاملی مشابهی در سیارات فراخورشیدی اتفاق بیفتد، محققان بیان کردند؛ مدلهای آنها قطعهای از پازل گمشده از ظاهر یک تلسکوپ Phanerozoic را پر میکنند و الگوهای جدیدی برای سیارات قابل سکونت با سطوح مختلف اکسیژن اتمسفر ایجاد میکنند.
محققان بیان کردند؛ تا به امروز، حدود ۳۵ سیاره فراخورشیدی صخرهای در مناطق قابل سکونت که میتواند آب مایع وجود داشته باشد، کشف شده است.
محققان معتقدند اگر یک سیاره فراخورشیدی قابل سکونت دارای اتمسفر با ۳۰ درصد اکسیژن باشد زندگی در آنجا ممکن است محدود به میکروبها نباشد، بلکه میتواند شامل موجودات بزرگ و متنوعی مانند مگالوزاروسها یا ریز رپتورها باشد؛ که زمانی روی زمین وجود داشتند.