خودکفایی در تولید برنج، فقط با اختصاص ۲ درصد از محل اعتبار واردات
مجری طرح خودکفایی برنج وزارت جهادکشاورزی گفت: تنها با اختصاص ۲ درصد از محل اعتبار واردات برنج، به حمایت از شالیکاران داخلی، میتوان به خودکفایی در این محصول رسید.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ آقای سهرابی مجری طرح خودکفایی برنج وزارت جهادکشاورزی،
از تولید دو میلیون و ۴۰۰ هزار تن برنج در سال زراعی گذشته خبر داد و گفت : تنها با اختصاص ۲ درصد از محل اعتبار واردات برنج، به حمایت از شالیکاران داخلی، میتوان به خودکفایی در این محصول رسید.
مجری طرح خودکفایی برنج وزارت جهادکشاورزی با بیان اینکه، در بیش از ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار هکتار از اراضی ۱۹ استان کشور برنج کشت میشود افزود: بیشترین سهم مربوط به سه استان گیلان، گلستان و مازندان است که ۸۰ درصد کشت برنج به این سه استان اختصاص دارد.
سهرابی تصریح کرد: به طور متوسط سالانه بین ۲ میلیون ۱۰۰ تا ۲ میلیون ۵۰۰ هزار تن برنج سفید که آماده مصرف است در کشور تولید میشود. در این میان، مازاد واردات برنج باعث مشکلاتی برای برنجکاران و گلایه کشاورزان کشور شده است.
مجری طرح خودکفایی برنج وزارت جهادکشاورزی میگوید: با واردات ۵۰۰ هزار تن برنج، نیاز داخلی کشور رفع میشد در حالیکه با واردات یک میلیون ۸۰۰ هزار تنی که مازاد مصرف داخلی است باعث مشکلاتی برای کشاورزان شده است.
اکبریان عضو انجمن برنج ایران معتقد است، برای حمایت از برنجکاران کشور ضروری است میزان واردات را کنترل کرده تا با کاهش آن بتوان قیمتها را نیز کنترل کرد.
سهرابی با اشاره به اینکه وزارت جهاد کشاورزی هیچ برنامه توسعه سطح زیر کشت برای برنج ندارد افزود: هدفگذاری ما مربوط به افزایش بهره وری یا افزایش تولید در واحد سطح میشود.
بنابر اعلام مرکز آمار کشور، به طور میانگین هر نفر سالانه ۳۵ کیلوگرم برنج مصرف میکند، که به بیش از دو سوم آن در ۷۰۰ هزار هکتار از زمینهای ۱۹ استان کشور تولید میشود.