پخش زنده
امروز: -
حواسپرتیها توجه را از عمل واقعی غذا خوردن به سمت تلویزیون، رایانه و گوشیهای هوشمند منحرف کرده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز فارس،دانشیار گروه بهداشت عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت:خوردن به یک عمل بی فکر تبدیل شده است که اغلب به سرعت انجام میشود. این میتواند مشکل ساز باشد، زیرا زمان میبرد تا مغز، سیری را ثبت کند.
این پزشک متخصص آموزش بهداشت و ارتقای سلامت افزود:پرخوری یعنی خوردن مقدار زیادی غذا در مدت زمان کوتاه، بدون فکر و بدون کنترل؛ در صورتی که در صورت غذا خوردن با تمرکز، احساس آرامش و لذت بردن از طعم غذا، سیگنال سیری در زمان مقرر به بدن ارسال میشود و فرد دست از غذا خوردن میکشد که در پیشگیری از افزایش وزن و چاقی نیز موثر است.
دکتر طیبه رخشانی ادامه داد:غذا خوردن با حواس جمعی به افزایش قدردانی از غذا کمک میکند که میتواند تجربه کلی غذا خوردن را بهبود بخشد. خوردن آگاهانه فرد را تشویق میکند تا انتخابهایی انجام دهد که برای بدن رضایت بخش و مغذی باشد.
۳ عامل موثر در غذا خوردن
عوامل احساسی: استرس، اضطراب، هیجانهایی که ناخودآگاه باعث افزایش میل به خوردن میشود.
عوامل محیطی: تبلیغات، افراد، رویدادها و مکانهایی که خوردن را تحریک میکند.
عوامل فیزیولوژی: گرسنگی که عامل طبیعی است و به آن باید پاسخ داده شود.
وی گفت:یکی از راهبردهای مهم خودمراقبتی در خوردن، تشخیص سه عامل بالاست تا بتوانیم کنترل بر انتخاب نوع غذا و مقدار آن داشته باشیم و از خوردنهای غیر ضروری پرهیز کنیم تا گرفتار افزایش وزن و چاقی نشویم.
اصول خودمراقبتی در وعدههای غذایی
آهستهتر غذا خوردن، عجله نکردن
جویدن کامل و لذت بردن از طعم و بوی مواد غذایی
از بین بردن عامل حواس پرتی؛ به عنوان مثال تلویزیون را خاموش کنیم و گوشی خود را زمین بگذاریم.
خوردن در سکوت
غذا خوردن با آرامش
تمرکز بر احساسی که غذا به ما میدهد.
قتی سیر شدیم دست از غذا خوردن برداریم.
از خود بپرسیم چرا غذا میخوریم؟ آیا واقعا گرسنه هستیم و آیا غذایی که انتخاب کرده ایم مغذی است یا خیر؟
شکرگزاری از خداوند
برای داشتن وزن متناسب و سلامتی جسمی و روحی، هوشیارانه غذا بخوریم؛ با این مدل تغذیهای که چه چیزی میخوریم؟ چرا میخوریم؟ چه میزان میخوریم؟ و چگونه میخوریم؟