پخش زنده
امروز: -
سخنگوی دولت در نشست با هیئت رئیسه دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) گفت: دانشگاه باید منابع علمی خود را بر اساس واقعیت و به دور از انتزاع بنا کند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، علی بهادری جهرمی، سخنگو و دبیر هیئت دولت در جلسه هیئت رئیسه دانشگاه که با حضور استاندار روسا دانشکدهها و رئیس بسیج اساتید استان که در سالن جلسات ساختمان مرکزی برگزار شد، اظهار کرد: ما در اینجا حاضر شدیم و مطالب یادداشت شده را به مسئولان منتقل خواهیم کرد اما درخصوص حمایت از استادان دو درصدی و یک درصدی دولت مصوباتی داشته و براساس منابع موجود مقداری را مشخص کرده است که البته این مسئله در کنار سایر خدمات بود طبیعتا نیاز اصلی استادان مبحث مالی نیست بلکه تاکید استادان دیدن شدن آثار علمی، دیده شدن جایگاه علمی و اثرگذاری تولیدات علمی آنان است.
وی تاکید کرد: دولت و دستگاههای دولتی در مسئله شناسی و شناخت راهکارها نیازمند پشتوانه علمی است و این مسئله شناسی توسط دانشگاهها انجام میشود.
بهادری جهرمی ادامه داد: از سوی دیگر دانشگاه نیز نیازمند آن است که فضا علمی خود را برپایه و اطلاعات و منابع درست و واقعی تاسیس کند تا بتواند مسئله شناسی و تحلیل درستی نسبت به مسائل داشته باشد و از تحلیلهای انتزاعی و غیر واقعی پرهیز کند و آموزشها را بر اصل آموزش حرفهای و میدانی بنا کند تا در نقش و جایگاه مطلوب خود دیده شود.
وی عنوان کرد: زمانی که دانشجو و استاد بتواند به درستی مسئله شناسی داشته باشد و گرهای از مسائل را باز کند به یقین در جایگاه مطلوب خود قرار گرفته است و در این بین اثرگذاری و هویت آفرینی نیز شکل میگیرد. وی با تاکید براینکه ما نیازمند ارتباط قوی بین دولت و دانشگاه هستیم .
سخنگوی دولت گفت: زمانی که دانشجو تصورات انتزاعی داشته باشد دچار خطای محاسباتی میشود و طبق اصل روانشناسی ما نباید نمای بیرون زندگی افراد را با درون زندگی خود مقایسه کنیم چراکه اسباب دلسردی میشود.
این مسئول در پایان با تاکید براینکه ما باید در کنار یکدیگر برای تقویت ارتباط بین حاکمیت و دانشگاهها بسیج شویم یادآور شد: شناخت درست و جامع درخصوص واقعیتهای واقعی تحلیلهای درست و مسئله درستی را رقم میزند و در مقابل اگر دانشجو شناخت درست و واقعی نداشته باشد امکان اشتباه دانشجو و دولت در تحلیل و مسئله شناسی وجود دارد.
حجت الاسلام منصور زارعی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در استان در ادامه این جلسه اظهار کرد: ایجاد فضای فرهنگی مناسب برای تربیت نیروهای بینالملل در واقع تربیت سفیران برای تشکیل تمدن نوین اسلامی است که این اقدام نیازمند مشارکت همه جانبه دولت، رئیس جمهور و مسئولین استانی است.
سیدعلی قاسم زاده نیز در جلسه هیئت رئیسه این دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) که با حضور علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت، محمدمهدی اعلایی استاندار قزوین و تعدادی از مسئولان استانی در سالن جلسات ساختمان مرکزی برگزار شد، گفت: مهمترین رویکرد دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) تربیت نیروی انسانی در عرصه بینالمللی و برندسازی علمی در جهان اسلام است.
رئیس دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) گفت: احیا دانشگاه و بازگرداندن آن به رسالت و ماموریت اصلی یعنی تربیت نیرو انسانی در عرصه بینالمللی و برندسازی علمی در جهان اسلام و حوزه مقاومت از رویکردهای اصلی ما در دانشگاه است.
وی افزود: دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) در سال ۷۰ به عنوان نخستین دانشگاه بینالمللی مصوبه مجلس را اخذ کرد و تاسیس شد و تاکنون با گذشت بیش از ۳۰ سال توانسته گامهای موثر و مفیدی را در حوزههای مختلف بردارد و این مسیر همچنان ادامه دارد چراکه براین باوریم دانشگاه هنوز نتوانسته در جایگاه بین المللی خود مطابق اساسنامه قرار بگیرد.
قاسم زاده با تاکید براینکه حمایت دولت و ریاست جمهوری همواره مشمول دانشگاه بوده و برای تحقق اهداف ما نیازمند همراهی بیشتر هستیم افزود: کسب رتبه سوم تایمز برای اولین بار در تاریخ دانشگاه، انتخاب دانشگاه به عنوان ۱۰ دانشگاه برتر کشور و همچنین کسب رتبه برتر در رتبه بندی شانگهای از جمله اتفاقات خوبی بود که به همت تمام عوامل دانشگاهی در دولت سیزدهم رقم خورد.
رئیس دانشگاه معین استان عنوان کرد: ماموریت اصلی دانشگاه بیشتر در حوزه بینالمللی تعریف میشود و انجام اقدامات بینالمللی مرهون حمایت ویژه دولت و ریاست جمهور از دانشگاه است که البته در طی دوسال گذشته اتفاقات خوبی در این حوزه رقم خورده و تعداد دانشجویان غیر ایرانی از ۱۲۰ نفر به ۶۰۰ نفر رسیده است و تنوع حضور دانشجویان کشورهای مختلف از ۹ کشور به ۲۲ کشور رسیده است.
وی ادامه داد: در دانشگاه ۱۱ پژوهشگر ۲ درصدی، ۳۲۰ عضو هیئت علمی و ۴ دانشمند یک درصدی دنیا حضور دارند که این آمار نشان دهنده پیشرفتهای علمی دانشگاه است.
قاسم زاده مطرح کرد: دانشگاه در ۳۷ رشته کارشناسی، ۵۷ رشته مقطع ارشد و ۳۸ رشته در مقطع دکتری دانشجو میپذیرد و ما به دنبال تکمیل و گسترش تحصیلات تکمیلی دانشجویان هستیم.
وی تصریح کرد: طبق تاکید شورای عالی انقلاب فرهنگی و وزارت علوم دانشگاه بینالمللی امام خمینی(ره) جزء ۲۱ دانشگاهی است که دانشکده فناوریهای راهبردی در آن تاسیس میشود.
نماینده وزارت عتف در استان تشریح کرد: دانشگاه تاکنون توانسته خدمات شایانی از جمله پروژه چشمه نور و تخصیص ۵۰ هکتار زمین به انرژی اتمی و ۱۶ هکتار به پروژه رودوترون و 30 هکتار به پارک علم و فناوری را در اختیار استان قرار دهد و برای استان نیز ثمربخش باشد. گرچه در واگذاری صد هکتار زمین دانشگاه به شرکت خصوصی معترض است.
وی با تاکید براینکه ظرفیت دانشگاه در خدمت استان است کرد: نقش دانشگاه در جایگاه علمی، فناوری و مدیریتی استان بسیار مشهود و گسترده است چنانکه ۱۰ شخصیت دانشگاهی در جایگاه مدیریتی استان و کشور قرار دارند.
قاسم زاده بااشاره به اینکه طبق بیانات ریاست جمهوری دانشگاه مغز و اتاق فکر دولت است یادآورشد: ۹ محصول تحریم شکن در پردیس علم و فناوری دانشگاه در حوزه صنایع و نیروگاهی که اسباب حل بسیاری از مسائل بود تولید شد.
وی در ادامه افزود: پژوهشکده آینده پژوهشی به عنوان اولین و جامعترین پژوهشکده در دانشگاه فعالیت خود را آغاز کرد که کرسی یونسکو نیز به این مرکز اختصاص داده خواهد شد.
رئیس دانشگاه با تاکید براینکه ما برای حفظ جایگاه دانشگاه به عنوان ۱۰ دانشگاه برتر کشور نیازمند حمایتهای بیشتر هستیم گفت: مرکز آموزش زبان فارسی جامعترین مرکز آموزش زبان فارسی است که تاکنون زبان آموزان ۱۱۰ کشور دنیا در این مرکز تحصیل کردند که این امر برای ما بسیار حائز اهمیت است.
قاسم زاده در پایان عنوان کرد: خواهان کمک دولت و استاندار از ظرفیت مولدسازی برای تکمیل خوابگاهها و پروژههای نیمه کاره هستیم و درخواست مجدد برای برگزاری هیئت امنا با حضور رئیس جمهور داریم.
گفتنی است سخنگوی دولت و استاندار قزوین و هیئت همراه در بدو ورود با حضور بر مزار شهدای گمنام به مقام شامخ شهدای دفاع مقدس ادای احترام کردند.\