پخش زنده
امروز: -
مدیرعامل پژوهشکده دزفول شناسی : این پژوهشکده از سال ۱۴۰۰ تاکنون بدون دریافت اعتبار دولتی ۳۴ کتاب برای چاپ آماده کرده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان ، عباس چراغ چشم شنبه شب در نشست خبری و هماندیشی با اصحاب رسانه دزفول با بیان اینکه ۱۰ جلد کتاب از کتابهای این پژوهشکده زیر چاپ رفته است، گفت: مطالعاتی به صورت پراکنده درخصوص دزفول شناسی انجام میشد که سال ۹۸ تصمیم گرفتیم این مطالعات را با راه اندازی پژوهشکده دزفول شناسی نظاممند شوند.
مدیرعامل پژوهشکده دزفول شناسی بیان کرد: دزفول، هفت هزار سال قدمت تمدنی دارد و در عرصههای مختلف فرهنگ، هنر، سازههای آبی، صنایع دستی، گردشگری، طب سنتی، گیاهان دارویی، مقاومت و پایداری و ... زبانزد است.
چراغ چشم با بیان اینکه راه اندازی حداقل سه گروه پژوهشی برای ایجاد پژوهشکده نیاز است، گفت: هفت گروه پژوهشی شامل «فرهنگ، ادب و هنر، سازههای آبی، معماری و بناهای تاریخی، امور عشایر و گردشگری، صنایع دستی و تجارت، طب سنتی و نوین، مقاومت و پایداری و کشاورزی، دام و آبزیان» در پژوهشکده دزفول ایجاد شده است.
وی افزود: پژوهشکده، نیازمند فضایی برای فعالیت گروههای پژوهشی بود که مطب دکتر ملک آسا توسط فرزندان این پزشک مرحوم به پژوهشکده واگذار شد.
مدیرعامل پژوهشکده دزفول شناسی اظهارکرد: این مکان نزدیک به ۱۲ سال غیرفعال و نیازمند مرمت بود که با حدود ۱۰ میلیارد ریال اعتبار با همکاری انجمن کهن دژ و خیران بازسازی شد.
چراغ چشم با بیان اینکه پژوهشکده دزفول شناسی دولتی نیست، گفت: محمد حسین حکمت فر، عباس چراغ چشم، حسین پور رکنی و همایون ملک آسا، هیات موسس این پژوهشکده بوده و ۳۵ نفر از متخصصان و خیران از قومیتها و جناحهای سیاسی مختلف اعضای آن هستند.
حفظ میراث ملموس و غیرملموس دزفول از اهداف اصلی پژوهشکده دزفول شناسی
مدیرعامل پژوهشکده دزفول شناسی بیان کرد: هزینههای پژوهشکده دزفول شناسی در حال حاضر توسط خیران تامین میشود البته به دنبال ایجاد درآمد پایدار برای آن هستیم.
وی حفظ میراث ملموس و غیرملموس را از اهداف اصلی پژوهشکده دزفول شناسی دانست و افزود: نگهداری، ثبت و ضبط آثار مکتوب و تاریخی فرهیختگان، اندیشمندان و علما، ایجاد کتابخانه تخصصی دزفول، احیا و ایجاد مراکز تحقیقاتی سازههای آبی، مسی، نیلسازی، کپوبافی و دیگر صنایع دستی و تهیه و تدوین طرحهای توسعه شهری و روستایی از اهداف فرعی این پژوهشکده به شمار میروند.
چراغ چشم با اشاره به اخذ سه مجوز کارگاه آموزشی صنایع دستی از سازمان فنی و حرفهای گفت: این کارگاهها در محل پژوهشکده در حال برگزاری هستند.
وی با اعلام آمادگی برای همکاری با دانشگاه جندی شاپور درخصوص طرحهای پژوهشی کنگره جندی شاپور افزود: پژوهشکده دزفول شناسی نزدیک به ۸۰۰ صفحه درخصوص داشتههای دزفول نظیر روستای لیوس، دریاچه تمی، چال کندی، غار سزار و دیگر جاذبههای گردشگری مستندسازی کرده است.
مدیرعامل پژوهشکده دزفول شناسی گفت: بیش از ۲۰ نشست درخصوص المانهای شهری با شهرداران برگزار شده است ضمن اینکه پژوهشکده دزفول شناسی این آمادگی را دارد که برای انجام امور پژوهشی و مطالعاتی در این زمینه به صورت رایگان همکاری کند.
وی توجه به قومیتهای مختلف دزفول را از برنامههای پژوهشکده دزفول شناسی عنوان کرد و افزود: همایشی ویژه گرجیهای دزفول توسط پژوهشکده برگزار شده است.
جمع آوری ۲ هزار سند خطی توسط موسسه دزفول شناسی
مدیرعامل پژوهشکده دزفول شناسی گفت: اطلس تخصصی دزفول در حوزههای مفاخر، گردشگری، سازههای آبی و آجری، معماری، مشاغل و ... آماده شده ضمن اینکه قرار است با توجه به وجود ۳۵ صنعت در شهرستان دزفول، برای هر کدام یک کتاب نوشته شود.
وی با بیان اینکه ۲ هزار سند خطی تاکنون جمع آوری شده است، افزود: راه اندازی خانه ورشو، خانه اسناد خطی و خانه تمبرهای سابق در دستور کار پژوهشکده دزفول شناسی است.
چراغ چشم بیان کرد: پژوهشکده دزفول شناسی آیینهای نکوداشت مفاخر اساتید عرب، نجات علی و محقق را برگزار کرده و آیین نکوداشت استاد حکمت فر را نیز در برنامه دارد.