پخش زنده
امروز: -
مشاور رئیس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد گفت: از ۴۸ منطقه آزاد و ویژه اقتصادی فعال، بیش از یک سوم صادرات غیرنفتی ایران در سال ۱۴۰۱ مربوط به این مناطق بود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مشاور رئیس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری ـ صنعتی و ویژه اقتصادی گفت: بیش از ۷۰ درصد ترانزیت کشور از مبادی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور انجام میشود و میتوان بستر تولید کالاهای ترانزیتی را در این مناطق ایجاد کرد.
حجت الله عبدالملکی روز شنبه در نشستی با خبرنگاران استان کردستان در سالن شهدای گمنام استانداری، اظهار کرد: ۹۴ منطقه آزاد و منطقه ویژه اقتصادی مصوب در کشور داریم و از این تعداد ۱۸ منطقه آزاد است.
عبدالملکی با بیان اینکه از تعداد مذکور ۴۸ منطقه آزاد و ویژه اقتصادی فعال است، افزود: این ۴۸ منطقه اثرات مهمی در اقتصاد ملی دارد به گونهای که بیش از یک سوم صادرات غیرنفتی ایران در سال ۱۴۰۱ مربوط به این مناطق بود.
وی گفت: بیش از ۷۰ درصد ترانزیت کشور از مبادی مناطق آزاد و ویژه انجام میشود و بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ شرکت متوسط و بزرگ مستقر در این مناطق داریم که باعث اشتغال ۷۰۰ هزار نفر شده است.
مشاور رئیس جمهور با بیان اینکه از امروز عملیات اجرایی منطقه آزاد در بانه و مریوان آغاز بکار میکند، اظهار کرد: طرح جامع منطقه آزاد بانه ـ مریوان حدود ۵۰ درصد پیشرفت دارد و تلاش میشود تا پایان امسال یا حداکثر تا بهار سال آینده به اتمام برسد.
عبدالملکی با بیان اینکه ۲ عضو هیات مدیره و مدیرعامل منطقه آزاد بانه ـ مریوان امروز معرفی میشود، افزود: کارکرد مناسب این مناطق بسیار حائز اهمیت است و چشم امید اقتصاد کشور به شمار میروند.
وی ادامه داد: ۲ سایت منطقه آزاد بانه ـ مریوان تعریف شده است که یکی در بانه منتهی به مرز سیرانبند و سایت مریوان منتهی به باشماق است.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با بیان اینکه وجود منطقه آزاد باعث گسترش فعالیتهای اقتصادی میشود، بیان کرد: ۶ میلیارد دلار مبادلات تجاری در مرز باشماق سالانه انجام میشود و این نشان از ظرفیت موجود در شهرستانهای مرزی کردستان است.
عبدالملکی یادآور شد: با ایجاد منطقه آزاد بانه- مریوان میتوان زمینه تولید کالاهایی که از مرزهای این شهرستانها ترانزیت میشود، ایجاد کرد و در این راستا از سرمایه گذاران و تجار عراقی برای دعوت به سرمایه گذاری در این منطقه میکنیم.
**مدیریت منطقه ویژه اقتصادی بانه به سازمان مناطق آزاد واگذار میشود
عبدالملکی در خصوص تکلیف مدیریت منطقه ویژه اقتصادی بانه که داخل طرح منطقه آزاد بانه ـ مریوان قرار گرفته است، چیست؟ اظهار کرد: تصویب منطقه ویژه اقتصادی بانه در مجلس شورای اسلامی مصوب شده است بنابراین حق داشتن این منطقه برای شهرستان بانه محفوظ است.
مشاور رئیس جمهور ادامه داد: حال که منطقه ویژه اقتصادی بانه داخل طرح منطقه آزاد قرار گرفته است امکان جابه جایی آن با توجه به تصمیم استانداری وجود دارد و میتوانند در محل و جای دیگری در این شهرستان اقدام به اجرای آن کنند.
عبدالملکی با اعلام اینکه مدیریت منطقه ویژه اقتصادی بانه به سازمان مناطق آزاد واگذار میشود، اضافه کرد: بی شک هزینههایی که بخش خصوصی در این منطقه کرده بازپس داده میشود و هزینههای بخش دولتی هم از طریق تهاتر و توافق با سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران که پیش از این مدیریت منطقه ویژه اقتصادی را برعهده داشتند، انجام میشود.
وی در بخش دیگری از سخنانش اضافه کرد: الگوی اقتصاد ایران اقتصاد مقاومتی است که سیاستهای آن سال ۱۳۹۲ ابلاغ شد و این مهم مبنای برنامه ریزی کشور است.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با اشاره به اینکه اقتصاد مقاومتی درون زا، برونگرا، مردم محور، عدالت پایه و دانش بنیان است، افزود: تولید رکن محوری اقتصاد مقاومتی است که با افزایش آن تحریم ناپذیری و تقویت بنیه اقتصادی روی میدهد لذا برنامههای ما باید در راستای توسعه تولید باشد.
عبدالملکی، نقش مناطق آزاد در تولید را بسیار مهم و تاثیرگذار خواند و گفت: در بند ۱۱ سیاستهای اقتصاد مقاومتی آمده است که حوزه عمل مناطق آزاد در راستای اهدافی هم، چون تسهیل تولید و تجارت باید باشد بنابراین رسالت ما حرکت در راستای تحقق این اهداف است.