اطلاعات تجمیع شده بیمارستانی؛ زیرساخت مناسب هوش مصنوعی
مدیر آمار و فناوری اطلاعات دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: دادههای تجمیع شده سامانههای دانشگاههای علوم پزشکی و اچ آی اس بیمارستانی زیر ساخت علمی مناسبی برای رسیدن به دستاوردهای جدیدی در زمینه هوش مصنوعی است.
![اطلاعات تجمیع شده بیمارستانی؛ زیرساخت مناسب هوش مصنوعی اطلاعات تجمیع شده بیمارستانی؛ زیرساخت مناسب هوش مصنوعی](/files/fa/news/1402/8/13/10380738_864.jpg)
دکتر بتول مهرشاد در گفتگو با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما با بیان اینکه مزیت دانشگاههای علوم پزشکی با دانشگاههای زیر مجموعه وزارت علوم این است که علاوه بر آموزش و پژوهش بحث ارائه خدمات را هم دارند افزود: در دانشگاه علوم پزشکی ایران با دارا بودن ۲۰ بیمارستان زیر مجموعه که در همه آنها خدمات سلامت ارائه میشود؛ کارهای خوبی در زمینه علمی و خدماتی انجام شده و با همکاری ۶۰ پیمانکار طرف قرارداد دانشگاه، الکترونیک کردن تمام فرایندها با جدیت پیگیری میشود و هم ایجاد ارزش افزوده فرایندهای و دادههای الکترونیک تولید شده در حال انجام است.
وی با تاکید بر اینکه اطلاعات تجمیع شده به صورت یکپارچه در دانشگاه موجود است، گفت: اکنون تمام دادههای اچ آی اس بیمارستانی تجمیع شده و تمامی سامانههای آموزشی دانشجویی و مالی را به صورت یکپارچه و در لحظه روی داشبوردهای مدیریتی داریم و همانطور که این اطلاعات برای استفاده در نسخه الکترونیک در اختیار سامانههای بیمهای قرار گرفته؛ زیر ساخت مناسبی است برای هوش مصنوعی و اکنون مهندسین میتوانند الگوهای مختلف را بیاورند و در این بستر به کاربرد برسانند.
مدیر آمار و فناوری اطلاعات دانشگاه علوم پزشکی ایران با تاکید بر اینکه میخواهیم ظرفیتهای ملی را در زمینه هوش مصنوعی پای کار بیاوریم گفت: نباید به ظرفیتهایی که تاکنون داشتیم محدود شویم و باید ببینیم چگونه میتوانیم اطلاعات تجمیع شده را در اختیار مدیران بگذاریم تا با وجود نیازمندیهای جدیدی که ایجاد شده مثلا در بحث دستیاری هوشمند در حوزه پزشکی به دستاوردهای جدیدی در زمینه هوش مصنوعی برسیم.
دکتر مهرشاد ادامه داد: امیدواریم با پای کار آمدن ظرفیت ملی در حوزه مهندسی هوش مصنوعی بتوانیم هم از این دادهها برای خدمت رسانی به مردم ارزش افزوده ایجاد کنیم و هزینههای مراکز سلامت را کاهش دهیم.
وی در خصوص جایگاه ایران در حوزه هوش مصنوعی گفت: وقتی میخواهیم آماری بدهیم باید شاخصی باشد که بتواند صورت مخرج کسر را کامل کنیم، اکنون آمارهایی که ارائه میشود در حوزههای مختلف و احتمالا موضوع محور است، در بحث تولید علم با وجود مقالات خوبی که دانشمندان ایرانی در حوزههای علمی، مهندسی و پزشکی از خود ثبت کرده اند قطعا جایگاه بسیار خوبی داریم، اما در لایه محصولات کاربردی و تولیدی که مبتنی بر فناوری است، با جایگاه مطلوب فاصله داریم، بنابراین در حوزه هوش مصنوعی هم باید جایگاه کشورها را در بحث علمی و هم در بحث فناوری در نظر گرفت.
وی با تاکید بر اینکه صاحبان ایدهای که برگزیده این رویداد شوند از حمایت دانشگاه برخوردار میشوند گفت: مهمترین انگیزه برای کسب و کارها و اعضای هیات علمی اساتید و دانشجوهای شرکت کننده در این رویداد این است که پس از شناسایی ظرفیت هایشان، برای تحقق ایدههای هوش مصنوعی که داشتند، میتوانند از حجم عظیمی از دادههای سلامت که طی ۲۰ سال اخیر در بیمارستانها و مراکز بهداشتی تولید شده استفاده کنند.
لازم به ذکر است رویداد ملی هوش مصنوعی و سلامت ۲۴ آبان ماه در سالن اجلاس سران برگزار میشود، سه دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران و شهید بهشتی هر یک متکفل برگزاری یکی از سه محور اصلی برگزاری این رویداد هستند.
دانشگاه علوم پزشکی ایران متکفل برگزاری کاربرد هوش مصنوعی در زمینههای مختلف در ارائه خدمات سلامت با عنوان «دستیار هوشمند خود مراقبتی» است.