پخش زنده
امروز: -
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با تحقیق و تفحص از عملکرد مدیریت دانشگاه پیام نور مخالفت کردند.
به گزارش واحد مرکزی خبر، سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در صحن علنی با اشاره به بحث تحقیق و تفحص از دانشگاه پیام نور در این کمیسیون گفت: اعضا پس از بحث و بررسی فراوان و شنیدن سخنان مسئولان این دانشگاه با اکثریت آراء به تقاضای تحقیق و تفحص رأی منفی دادند.
آقای فیاضی افزود: طبق آیین نامه داخلی مجلس، رأی مثبت و منفی کمیسیون باید برای تصمیم گیری نهایی به صحن مجلس بیاید تا نظر نهایی مجلس درباره آن اعلام شود.
استفاده از مدیران نالایق و ناکارآمد در اغلب سطوح دانشگاه، تأسیس رشته های بی حساب و کتاب بدون داشتن اعضای علمی مرتبط، نارضایتی شدید اعضای هیئت علمی از مدیریت به ویژه رئیس دانشگاه و چگونگی تأمین منابع مالی و هزینه های آن محورهای این تحقیق و تفحص بود.
در نهایت از مجموع 227 نفر از نمایندگان حاضر در مجلس با 75 رأی موافق، 115 رأی مخالف و 11 رأی ممتنع با تحقیق و تفحص از این دانشگاه مخالفت شد.
تامین نظر شورای نگهبان در طرح عضویت نمایندگان مجلس در شوراها
نمایندگان مجلس شورای اسلامی چند ماده از طرح عضویت و لغو عضویت نمایندگان مجلس در برخی شوراهای عالی، شوراها و مجامع و سایر هیات ها را برای تامین نظر شورای نگهبان اصلاح کردند.
بر این اساس در اصلاحیه ماده یک، عضویت نمایندگان به عنوان ناظر در ستاد حوادث و سوانح غیرمترقبه کشور و شورای عالی کار حذف شد.
همچنین در ماده چهار مقرر شد در صورتی که هریک از شوراها، مجامع وهیات هایی که طبق قانون دارای نماینده ناظر هستند اقدام به تشکیل کمیته و شورای فرعی کنند، موظفند مراتب را به نماینده ناظر مجلس شورای اسلامی اطلاع دهند که این نماینده، عضو ناظر کمیته یا شورای فرعی است و عنداللزوم در جلسات آن شرکت می نماید.
ماده هفت نیز به این صورت اصلاح شد که به منظور ایجاد هماهنگی برای کارآمد کردن نظام نظارت، ارتقاء بهره وری و تقویت مدیریت کشور، شورای دستگاه های نظارتی متشکل از دو نفر از مسئولان نظارتی هر قوه با انتخاب رئیس قوه، با حفظ استقلال هر یک از قوا در حدود مقرر در قانون اساسی تشکیل شود.
دستورالعمل اجرای این ماده و نحوه تشکیل جلسات شورا، نحوه تصمیم گیری و پیگیری تصمیمات ظرف شش ماه به پیشنهاد اعضای شورا و با توافق سران قوا تعیین می شود.
شورای نگهبان برخی مواد این طرح را به سبب مغایرت با قانون اساسی و نیز مصوبات مجمع تشخیص مصلحت نظام به مجلس برگشت داده بود.
مجلس؛ ارجاع لایحه مبارزه با قاچاق کالا و ارز به کمیسیون تخصصی
نمایندگان مجلس شورای اسلامی لایحه مبارزه با قاچاق کالا و ارز را که از
شورای نگهبان به مجلس بازگشت داده شده بود برای اصلاحاتی به کمیسیون تخصصی ارجاع دادند .
شورای نگهبان بخش هایی از مواد 3-9-19-48-49-53-54-55-56-64 این لایحه را مورد ایراد قرار داده بود که نمایندگان در صحن علنی مجلس درصدد اصلاح آنها برای تامین نظر شورا برآمدند .
نمایندگان سپس با توجه به برخی عبارات حقوقی برای اصلاح دقیق این مواد، خواستار ارجاع آن به کمیسیون تخصصی یعنی کمیسیون اقتصادی مجلس شدند تا پس از اصلاح دقیق و کار کارشناسی بیشتر دوباره برای تصمیم گیری نهایی به صحن مجلس بیاید.
جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی به ریاست آقای ابوترابی فرد و با حضور 209 نماینده آغاز شد؛ دستور جلسه امروز مجلس به این شرح است:
- گزارش کمیسیون تدوین آیین نامه داخلی مجلس درباره طرح عضویت و لغو عضویت نمایندگان مجلس شورای اسلامی در برخی از شوراهای عالی، شوراها، مجامع و سایر هیئت ها؛ اعاده شده از شورای نگهبان.
- گزارش کمیسیون اجتماعی درباره طرح تسری قانون فوق العاده خاص کارمندان سازمان های پزشکی قانونی کشور و انتقال خون ایران به کارمندان سازمان بهزیستی کشور.
- گزارش کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور درباره طرح انتقال پایتخت.