ظریف: همه فعالیت های هسته ایران غیرنظامی شناخته شد
وزیر امور خارجه کشورمان گفت: غیرنظامی دانستن همه فعالیت های هسته ایران در مذاکرات ۵ + ۱ به رسمیت شناخته شد.
به گزارش خبرنگار واحد مرکزی خبر، ظریف در نخستین کنفرانس خبری پس از مذاکرات هسته ای با کشورهای پنج بعلاوه یک در جمع خبرنگاران داخلی و خارجی با تشکر از سازمان ملل ، سوئیس و اشتون به علت برگزاری این کنفرانس و مدیریت تیم 5 + 1 گفت: این گفتگوها خیلی سخت و طولانی بود که به مدت 4 روز به طول انجامید.
وی افزود: این کاری بود که باید انجام می شد تا مسئله حل شود و اکنون در روند رو به جلویی هستیم و مذاکرات براساس احترام متقابل انجام شد.
ظریف گفت: معتقدم مهم است که همه ببینیم یک فرصتی ایجاد شد که بحرانی که اصلا لازم نبود به وجود بیاید، حل شود و به احترام به حقوق ملت ایران منتهی شود.
وزیر امور خارجه افزود: همه فعالیت های هسته ای ایران غیر نظامی مد نظر قرار گرفته شد و این قدم اول است و باید باز هم با هم کمک کنیم تا براساس موازین احترام متقابل و منافع مشترک این بحرانی که وجودش لازم نبود به پایان رسد.
ظریف گفت: مردم ایران خواهان احترام به حقوق خود هستند و این مسئله برای آنها بسیار مهم است.
وزیر امور خارجه با بیان اینکه توافق امروز چند حوزه مهم دارد، گفت : مهمتر از همه این است که برنامه غنی سازی ایران به رسمیت شناخته شده است و این برنامه ادامه خواهد داشت.
ظریف درپاسخ به این سوال که غربی ها چقدر به تعهدات خود در این توافقنامه متعهد خواهند بود افزود: ما یک کمیسیون مشترک تشکیل دادیم که همه انجام موافقتنامه را مد نظر قرار دهد.
وی گفت: بنابراین این موضوع قدمی است در جهت بازسازی اعتماد.
ظریف افزود: امیدواریم 2 طرف به جلو حرکت کنند تا به این هدف کمک شود.
وی گفت : ما نیاز داریم این عدم اعتماد تاریخی را از بین ببریم و غرب هم باید بتواند اعتماد ملت ایران را بدست آورد.
وزیر امور خارجه گفت : امیدواریم نتیجه این روند علاوه بر حل و فصل مسئله هسته ای، اعتماد سازی باشد .
خبرنگاری از آقای ظریف پرسید ما امروز شاهد چه چیزی هستیم آیا این آغاز یک آشتی با غرب است یا قدمی در این باره است؟ شما چه چیزی با خود به تهران می برید و به مردم خود چه می گویید؟.
آقای ظریف در پاسخ با تاکید بر موضع ایران در حل مسئله هسته ای ، افزود: ما معتقد بودیم مسئله هسته ای به این شکل وجودش لازم نبود و باید به مسائل مهمتری می پرداختیم ؛ مسائلی که اهمیت بیشتری داشتند.
وزیر امور خارجه گفت : امیدواریم نتیجه این روند علاوه بر حل و فصل مسئله هسته ای اعتماد سازی باشد.
ظریف افزود: باید اعتماد مردم ایران نسبت به غرب افزایش یابد و این شروع خوبی برای روابط است وزیر امور خارجه گفت : این حرکت ثانویه است و حرکت اصلی به سمت برقراری روابط خواهد بود.
یکی از خبرنگاران از آقای ظریف پرسید یکی از سوالات مهم در این باره این است که چطور توانستید این بحران را حل کنید؟.
وزیر امور خارجه در پاسخ گفت: من همواره معتقد بودم که هیچ موقع این بحران زیاد نبوده و ما هم در این باره سعی می کنیم از هر اقدام غیر قانونی جلوگیری کنیم .
ظریف افزود : دولت ها هم باید گزینه جنگ را و اینکه گزینه جنگ روی میز است از صحبت هایشان حذف کنند.
وزیر امور خارجه افزود: ما هیج وقت به جنگ اعتقاد نداشتیم و وقتی مردم درباره قوانین بین المللی صحبت می کنند باید بدانند که استفاده از تهدید غیر قانونی است و نمی توانیم هیچکدام از مسائل بین المللی را با استفاده از تحریم و تهدید حل کنیم.
وی گفت: با توجه به قوانین عدم گسترش سلاح های هسته ای نیازی نیست که هیچ کدام از کشورها حق خودشان را رها کنند.
وی گفت: حق داشتن انرژی هسته ای برای مقاصد صلح آمیز جز حقوق مردم است و تمام قوانین این را تائید می کنند.
وی افزود: دولت ها نمی توانند براساس تصمیمات خودشان تهدیداتی علیه کشورهای دیگر انجام دهند.
ظریف افزود: ایران نیز این حق را دارد از حقوق خودش استفاده کند و کشورهای دیگر باید از بوجود آمدن تحریمها علیه ایران جلوگیری کنند.
ظریف گفت : ایران می خواهد حقوق خودش را داشته باشد بنابراین ما برای حقوق خودمان احترام قائل هستیم.
ظریف گفت: ما معتقد هستیم این معاهده ای که امروز امضاء شد کاملاً اشاره می کند که کشور ایران حق غنی سازی دارد و ایران هیچ موقع از این حق خود عقب نشینی نمی کند.
وزیر امور خارجه گفت: ایران دفاع از حقوق هسته ای را حق خود می داند.
محمد جواد ظریف در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه قوانین ان پی تی به طور واضح می گوید که همه ملت ها حقوق هسته ای دارند اما حق غنی سازی را جزو حقوق نمی داند پاسخ داد: در ان تی پی صحبتی از تجهیزات ، راکتور و نیروگاه هسته ای نمی کند؛ اما به طور واضح می گوید که همه حق دارند از انرژی هسته ای برای مقاصد صلح آمیز استفاده کنند و ایران نیز می خواهد حقوق خود را حفظ کند.
وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری درباره عکس العمل عربستان و رژیم صهیونیستی به این توافقنامه گفت: این توافقنامه برای حل مشکلی است که سایه آن بر همه جهان و منطقه افتاده است.
ظریف افزود: هیچ توجیهی نمی بینم که درباره مشکلات صحبت کنم.
وی گفت: منطقه خلیج فارس اولویت ماست که حفظ خواهد شد و به همسایگان درباره این مسئله توضیح خواهیم داد.
وزیر امور خارجه افزود: همواره همسایگان برای ما در اولویت بوده اند تا امنیت منطقه و همسایگان را حفظ کنیم.