پخش زنده
امروز: -
مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب از خرید تضمینی ۸۵ هزار و ۶۹۷ گندم تولیدی زارعین منطقه توسط مراکز خرید تضمینی خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،رضا مقدم در هشتمین جلسه شورای هماهنگی بخش کشاورزی این شهرستان برگزار شد؛ با تقدیر و تشکر از حمایتهای فرمانداری شهرستان از بخش کشاورزی و تعامل و مشارکت سازنده ادارات و ارگانهای مرتبط با این بخش، در راستای حل و فصل مسائل و مشکلات بهره برداران بخش کشاورزی، گفت: امسال روند خرید تضمینی محصول گندم مازاد بر مصرف کشاورزان شهرستان با یک برنامه ریزی منسجم و مطلوب انجام گرفت و ۸۵ هزار و ۶۹۷ گندم تولیدی زارعین منطقه توسط مراکز خرید تضمینی این محصول خریداری شد و تمامی مطالبات گندمکاران شهرستان به مبلغ هزار و دویست شصت ونه میلیارد و یکصد میلیون تومان پرداخت شده است.
وی افزود: سطح ابلاغی سازمان برای کشت گندم آبی و دیم در سال زراعی جدید ۱۳ هزار و ۳۰۰ هکتار میباشد که تاکنون در سطح ۱۵ هزار و ۷۴۸ هکتار با گندمکاران این شهرستان جهت کشت محصول گندم عقد قرارداد انجام گرفته و در ۶ هزار و ۴۵۰ هکتار از اراضی زراعی شهرستان کشت گندم انجام گرفته است.
مقدم با اشاره به توزیع ۷۹۵ تن بذور اصلاح شده و بوجاری ۹۵۶ تن بذور خود مصرفی کشاورزان شهرستان، یادآور شد: کشت گندم در شهرستان ادامه دارد و به دلیل اهمیت استراتژیکی این محصول، در راستای پایداری تولید گندم تلاش خواهیم کرد.
وی با تاکید بر بهبود تغذیه محصولات زراعی ادامه داد: تاکنون بالغ بر ۲ هزار و ۶۰ تن کودهای شیمیایی برای کشتهای پاییزه بین کشاورزان توزیع شده است.
مدیر جهاد کشاورزی با اشاره به اهمیت توسعه کشت دانههای روغنی در راستای کاهش وابستگی کشور به واردات روغن، اذعان داشت: در سال زراعی جدید بیش از ۴۲۰ هکتار از اراضی زراعی شهرستان میاندوآب زیر کشت محصول کلزا رفته است و با توجه به اینکه سال گذشته سطح زیر کشت این محصول در شهرستان ۲۳۰ هکتار بود، توسعه کشت کلزا نسبت به سال زراعی گذشته در میاندوآب، افزایش چشمگیری داشته است.
وی با مطلوب ارزیابی کردن روند تحویل محصول چغندرقند تولیدی زارعین شهرستان توسط کارخانه قند میاندوآب، عنوان کرد: امسال ۴ هزار و ۱۸۴ هکتار از اراضی زراعی شهرستان میاندوآب به کشت محصول چغندرقند اختصاص یافت که پیش بینی میشود بیش از ۲۵۱ هزار تن چغندرقند از اراضی زیر کشت این محصول برداشت شود.
مقدم اضافه کرد: تاکنون ۱۰۰ هزار تن محصول چغندرقند تولیدی زارعین این شهرستان توسط کارخانه قند میاندوآب خریداری شده است.
وی گفت: امسال با ۳۸ درصد افزایش نسبت به سال گذشته، بیش از ۱۸ هزار تن انگور از تاکستانهای این شهرستان برداشت شد.
مقدم افزود: بیش از ۴۸ هزار و ۶۸۰ تن سیب از سطح ۳ هزار و۸۷۲ هکتار از باغات سیب این شهرستان برداشت شد که بیش از ۲۵ هزار تن از این محصول تاکنون در سردخانههای این شهرستان بارگیری شده و این رقم رو به افزایش است. همچنین تاکنون ۶ هزار و ۵۰۰ تن سیب درجه ۳ یا صنعتی (زیر درختی) توسط مراکز مجاز جمع آوری و عرضه بهداشتی این محصول خریداری شده است.
وی با اشاره به فعالیت ۳ کارخانه تولید رُب، در مجموع با ظرفیت سالانه ۷۲۰۰ تن، در شهرستان میاندوآب، اظهار کرد: امسال یک هزار و ۱۵۰ هکتار از اراضی شهرستان میاندوآب با تولید ۷۵ هزار تن محصول به کشت گوجه فرنگی اختصاص داشت.
مقدم با اشاره به اهمیت صدور اسناد مالکیت تک برگی برای اراضی کشاورزی، گفت: صدور اسناد کشاورزی مستلزم اجرای قانون رفع تداخلات مقررات موازی در اراضی ملی، دولتی و مستثنیات اشخاص و کاداستر است که در همین راستا از ۱۲۸ پلاک شهرستان میاندوآب، تاکنون ۹۹ پلاک مورد بررسی و تأیید کارگروه رفع تداخلات شهرستان قرار گرفته و ۷۸ پلاک به تأیید کمسیون استانی رسیده است، ۱۴ پلاک باقیمانده که درصدد هستیم رفع تداخلات کل پلاکهای شهرستان میاندوآب تا پایان سال جاری به اتمام برسد.
وی افزود: تعداد ۱۵۳۴ فقره پرونده کشاورزان متقاضی دریافت اسناد تک برگی، به اداره ثبت اسناد و املاک شهرستان میاندوآب معرفی شده است که تاکنون تعداد ۶۲۴ فقره سند مالکیت تک برگی صادر شده است.
مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب خواستار همکاری دهیاران در زمینه اطلاع رسانی درخصوص صدور سند مالکیت به کشاورزان در سطح روستاها، تسریع در روند راه اندازی نمایشگاه دائمی عرضه نهال، سایت گلخانه ۱۰۵ هکتاری و احداث باغ مادری در شهرستان شد.