پخش زنده
امروز: -
نارگیل علاوه بر تقویت مو، به کاهش وزنتان هم کمک می کند. .
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ میوه نارگیل دارای خواص و فواید شگفتانگیزی است و مصرف آن برای درمان بسیاری از بیماریهای مزمن، کمخونی، مشکلات پوست و مو و تقویت سیستم ایمنی بدن مفید است.
نارگیل دارای ویتامین های B، C، E است و در بردارنده اسید چربی به نام اسید لوریک است که به رشد موها کمک می کند.
نارگیل خشک شده و آسیاب شده به عنوان آرد یا پودر نارگیل و روغن نارگیل نیز از قسمت گوشت این میوه بدست میآید.
ترکیبات و ویتامینهای موجود در نارگیل
برخلاف بسیاری از میوههای دیگر که سرشار از کربوهیدرات هستند، نارگیل عمدتاً سرشار از چربی است؛ نارگیل همچنین حاوی پروتئین، چندین ماده معدنی مهم و مقادیر کمی ویتامین B است؛ هر ۱۰۰ گرم نارگیل خام حاوی ۳۵۴ کیلوکالری انرژی، سه گرم پروتئین، ۳۳ گرم چربی، ۱۵ گرم کربوهیدرات، ۹ گرم فیبر و ۶ گرم قند است.
ویتامینها و مواد معدنی موجود در نارگیل شامل کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، سدیم، زینک، مقادیر کمی مس، منگنز، سلنیوم، ویتامین سی، انواع ویتامینهای گروه ب، ویتامین E و مقادیر بسیار کمی ویتامین کا است.
خواص نارگیل برای تقویت سیستم ایمنی
نارگیل حاوی انواع ویتامینهای C و E و سلنیوم است که این مواد به عنوان آنتیاکسیدان عمل کرده و با خنثی کردن رادیکالهای آزاد که نقش مهمی در تخریب بافتها و بروز بیماریها دارند؛ نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی ایفا میکند.
خواص نارگیل برای کمک به درمان کمخونی
بسیاری از افراد به دلیل عدم پیروی از رژیم غذایی مناسب، دچار کمخونی و عوارض ناشی از آن میشوند. یکی از دلایل بروز کمخونی، کاهش تعداد گلبولهای قرمز و کمبود آهن در بدن است؛ نارگیل به دلیل دارا بودن مقادیر مس و آهن میتواند به درمان کمخونی و افزایش تعداد گلبولهای قرمز کمک کند.
خواص نارگیل برای کاهش وزن
بیشتر چربی موجود در نارگیل به شکل تری گلیسیرید با زنجیره متوسط است که این چربیها با نام اختصاری MCT شناخته میشود. بدن شما MCTها را متفاوت از سایر انواع چربیها متابولیزه میکند؛ بدن انسان این چربیها را مستقیماً از روده کوچک جذب میکند و به سرعت از آنها برای دریافت انرژی استفاده میکند.
خواص ضدباکتریایی نارگیل
برخی از مطالعات حیوانی نشان دادهاند که روغن نارگیل میتواند به جلوگیری از رشد گونههای باکتریایی خاص کمک کند. به عنوان مثال، یک مطالعه در لوله آزمایش نشان داد که روغن نارگیل بکر میتواند از رشد استافیلوکوکوس اورئوس، نوعی باکتری که باعث عفونت و بروز جوش میشود، جلوگیری کند.
علاوه بر این، یک مطالعه دیگر در آزمایشگاه نشان داد که ترکیب روغن نارگیل و آب علیه استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس و اشریشیا کلی، دو سویه از باکتریهای مرتبط با بیماریهای ناشی از غذا، موثر است.
خواص نارگیل برای سلامت دندانها
استفاده موضعی از روغن نارگیل بعد از مسواک زدن روی دندانها، به اندازه کلرهگزیدین که یک دهانشویه رایج است، در کاهش رشد برخی باکتریها مؤثر است همچنین نارگیل میتواند در پیشگیری از عفونتهای مربوط به کانالهای ریشه و سایر مشکلات دندان مفید باشد.
خواص نارگیل برای کنترل قند خون
نارگیل دارای کربوهیدرات کم و فیبر و چربی بالا است بنابراین میتواند برای کنترل قند خون مفید باشد. یک بررسی حتی نشان داد که مصرف نارگیل میتواند به کاهش سطح قند خون کمک کند، که این خاصیت ممکن است به دلیل خواص ضد التهابی و محتوای آنتی اکسیدانی آن باشد. محتوای فیبر بالای گوشت نارگیل همچنین میتواند به کند شدن هضم کمک کند و به طور بالقوه مقاومت به انسولین را بهبود بخشد؛ کاهش مقاومت به انسولین باعث تنظیم سطح قند خون افراد میشود.
خواص نارگیل برای مقابله با بیماریهای مزمن
گوشت نارگیل حاوی ترکیبات فنلی است؛ این ترکیبات، آنتی اکسیدانهایی هستند که میتوانند به محافظت از سلولها در برابر آسیب ناشی از رادیکالهای آزاد کمک کنند. گالیک اسید، اسید کافئیک، اسید سالیسیلیک و کوماریک اسید از ترکیبات فنلی شناخته شده در میوه نارگیل هستند که بر کاهش خطر ابتلا به بسیاری از بیماریهای مزمن اثرگذارند.
کاهش کلسترول با مصرف نارگیل
روغن نارگیل به کنترل سطح کلسترول بد خون و افزایش ۱۵ درصدی سطح کلسترول خوب کمک میکندکه باعث بهبود عملکرد قلب میشود. البته دانشمندان تأکید دارند که برای بهره مندی از اثرات مفید نارگیل، نباید به مصرف بیش از حد آن در غذاها روی آورد، زیرا علیرغم وجود تأثیرات بسیار مفید، روغن نارگیل حاوی مقادیر بالایی اسید چرب اشباع است.
بهبود آلزایمر و صرع با مصرف نارگیل
مصرف نارگیل باعث بهبود علائم ناشی از آلزایمر و زوال عقل میشود. بر اساس این نظریه، آسیب ناشی از آلزایمر توانایی مغز را برای استفاده از منبع انرژی اولیه خود که گلوکز نام دارد، مختل میکند. زمانی که بدن روغن نارگیل و مواد مشابه را میسوزاند، موادی به نام "کتون" تولید میکند که این مواد میتوانند جایگزین خوبی برای انرژی مورداستفاده مغز باشند. محققان بر این باورند که پیروی از رژیم کتوژنیک در درمان بیماریهایی نظیر آلزایمر مؤثر است و مصرف نارگیل به دلیل ایجاد کتونها، میتواند آسیب ناشی از آلزایمر به مغز را کاهش دهد.
همچنین پیروی از رژیم غذایی کتوژنیک در کودکانی که مبتلا به صرع شدهاند میتواند تا حد زیادی باعث کاهش خطر بروز تشنج در این کودکان شود؛ نارگیل به دلیل دارابودن چربیهای مفید، میتواند به عنوان یکی از اجزای اصلی این رژیم غذایی در کاهش خطر تشنج کودکن مبتلا به صرع نقش ایفا کند.
خواص نارگیل برای مفاصل و استخوانها
نارگیل به دلیل داشتن کلسیم و فسفر، میتواند میوه خوبی برای تقویت استخوانهای بدن و پیشگیری از پوکی استخوان باشد. هر ۱۰۰ گرم میوه نارگیل حاوی ۱۴ میلی گرم کلسیم است.
از خواص دیگر نارگیل برای استخوانها و مفاصل، کاهش التهاب و ورم است. سطوح بالای آنتیاکسیدانهای موجود در روغن نارگیل التهاب را کاهش میدهد و آرتریت (ورم مفاصل) را به خوبی درمان میکند.
نارگیل آب بدن را تأمین میکند
میوه و آب نارگیل حاوی آب و الکترولیتهایی هستند که به تأمین آب بدن کمک میکند. افرادی که فعالیت زیادی دارند میتوانند از آب نارگیل استفاده کنند. آب نارگیل حاوی چربی، مقادیر کمی پروتئین و پتاسیم است که بهبود عملکرد ورزشکاران نیز کمک شایانی میکند.
خواص نارگیل برای پوست و مو
مصرف میوه نارگیل و یا استفاده موضعی از روغن آن روی پوست میتواند برای کاهش التهاب، مرطوب نگه داشتن پوست و کمک به بهبود زخمها مؤثر باشد. اسیدهای چرب موجود در روغن نارگیل دارای خواص ضد میکروبی است که میتواند به درمان آکنه و محافظت از پوست در برابر باکتریهای مضر کمک کند. همچنین از آنجا که پلی فنلها دارای خواص آنتی اکسیدانی هستند، میتوانند به خنثی کردن رادیکالهای آزاد که میتوانند منجر به التهاب شوند، کمک کنند. به همین دلیل مصرف خوراکی نارگیل و استفاده موضعی روغن آن روی پوست باعث درمان اگزما و کاهش علائم پسوریازیس شود.
روغن نارگیل همچنین برای درمان خشکی کف سر یا موهای خشک و موخوره، بسیار سودمند است. روغنی که از گوشت میوه نارگیل گرفته میشود همچنین میتواند به عنوان یک نرمکننده طبیعی برای مو عمل کند. از روغن نارگیل همچنین برای ماساژدادن پوست صورت برای رفع چین چروکها و تیرگی زیرچشم نیز استفاده میشود.
خواص نارگیل برای تقویت سیستم گوارشی
نارگیل به دلیل دارابودن فیبر زیاد به بهبود عملکرد سیستم گوارشی کمک میکند؛ فیبرها موادی هستند که با جذب آب، موجب تقویت عملکرد روده، بهود هضم غذا و کاهش خطر ابتلا به زخمهای گوارشی میشوند.
پیشگیری از یبوست با مصرف نارگیل
میوه نارگیل به دلیل دارابودن فیبر زیاد، منبع خوبی برای پیشگیری از ابتلا به یبوست به شمار میرود. هر ۱۰۰ گرم میوه نارگیل حاوی ۹ گرم فیبر است؛ باتوجه به ضرورت وجود ۲۱ تا ۲۵ گرم فیبر در روز در رژیم غذایی هر فرد، مصرف تنها ۱۰۰ گرم از این میوه سودمند، حدود یک سوم نیاز روزانه شما به فیبر را تأمین و از بروز یبوست پیشگیری میکند. همچنین آب نارگیل باعث بهبود عملکرد گوارشی و بهبود عبور غذا از رودهها میشود که این امر به درمان یبوست کمک میکند.
کاهش التهاب معده با مصرف نارگیل
مصرف نارگیل میتواند باعث کاهش تأثیر پروستاگلاندینها (از عوامل بروز التهاب) در بدن شده و به کاهش التهاب کمک کند؛ این مطالعه نشان داد که مصرف روغن نارگیل نیز میتواند به کاهش بروز زخمهای گوارشی و التهاب معده منجر شود.
افزایش جذب مواد غذایی با مصرف نارگیل
از آنجایی که میوه نارگیل چربی بالایی دارد، میتواند به بدن در جذب ویتامینهای محلول در چربی، از جمله ویتامینهای A، D، E و K کمک کند.
درمان گرفتگی عضلات با مصرف نارگیل
منیزیوم و پتاسیم مواد حیاتی برای انتقال پیامهای عصبی و انقباض عضلات هستند. نارگیل به دلیل دارا بودن پتاسیم و منیزیوم، در رفع گرفتگی عضلات بسیار مؤثر است. هر ۱۰۰ گرم میوه نارگیل حاوی ۳۲ میلی گرم منیزیوم است که حدود ۱۰ درصد از نیاز روزانه انسان به منیزیوم را برطرف میکند.
خواص نارگیل برای کاهش فشار خون
مصرف مقادیر متعادل از نارگیل برای کاهش کلسترول خون و درنتیجه جلوگیری از رسوب آن در دیواره رگها مفید است و از این طریق میتواند به کاهش فشار خون نیز کمک کند همچنین یک مطالعه که در هند روی ۲۸ نفر انجام شد نشان داد که مصرف آب نارگیل تأثیر ۷۱ درصدی در کاهش فشار خون دارد.
خواص ضدسرطانی نارگیل
نارگیل به دلیل دارا بودن آنتیاکسیدانهای فراوان نظیر سلنیوم و ویتامینهایای و سی، منبع خوبی برای پیشگیری از انواع سرطانهاست همچنین مطالعات ثابت کرده که اسیدهای چرب موجود در نارگیل و روغن آن میتواند به مهار رشد سلولهای سرطانی ریه کمک کند.
خواص نارگیل برای زنان باردار
۱۰۰ گرم نارگیل حاوی ۲۶ میکروگرم فولات است؛ مقدار توصیه شده روزانه فولات برای بزرگسالان ۴۰۰ میکروگرم است بنابراین مصرف نارگیل میتواند بخشی از نیاز بدن به فولات را تأمین کند. فولات برای جلوگیری از کم خونی در دوران بارداری ضروری است؛ همچنین زنان برای بارداری نیاز به مصرف فولات کافی برای جلوگیری از نقص مادرزادی لوله عصبی دارند و بنابراین نارگیل یک میوه مفید برای تضمین سلامت مادر و جنین در دوران بارداری به حساب میآید.
خواص روغن نارگیل برای نوزاد
یکی از مشکلات در تولد نوزادان نارس، کم بودن وزن آنهاست که منجر به هزینههای بالای مراقبت از آنها و بروز مشکلات عصبی و فیزویولژیک در این نوزادان میشود. یکی از راههای افزایش وزن در نوزادان نارس، ماساژدرمانی است. در یک پژوهش که روی نوزادان نارس انجام شد نشان داد که ماساژ ۱۰ روزه با روغن نارگیل باعث افزایش وزن آنها میشود. محققان میگویند جذب روغن نارگیل از طریق پوست این نوزادان، باعث افزایش جذب اسیدهای چرب خون شده و بر وزنگیری آنها تأثیر میگذارد.
خواص آب نارگیل
یک نارگیل متوسط حدود یک تا یک و نیم فنجان آب نارگیل فراهم میکند. یک فنجان آب نارگیل حاوی ۶۰ کیلوکالری انرژی، ۵ درصدکربوهیدرات، ۷ گرم قند، کلسیم، منیزیم، فسفر، پتاسیم و سدیم است.
کاهش خطر ابتلا به قند و چربی خون بالا با مصرف آب نارگیل
تحقیقات نشان داده که آب نارگیل حاوی آنتی اکسیدانهایی است که میتواند به خنثی شدن رادیکالهای آزاد کمک کند تا آسیبی به سلولها وارد نشود. در یک مطالعه در سال ۲۰۱۲، موشهای مقاوم به انسولین با آب نارگیل درمان شدند. نتیجه مطالعه نشان داد که مصرف آب نارگیل باعث شده فعالیت رادیکالهای آزاد و همچنین فشار خون، تری گلیسیرید و سطح انسولین کاهش یابد.
یکی دیگر از مزایای آب نارگیل این است که منبع خوبی از منیزیم است که ممکن است حساسیت به انسولین را افزایش داده و سطح قند خون را در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ و پیش دیابت کاهش دهد. منیزیم موجود در آب نارگیل همچنین باعث تقویت اعصاب و کاهش دردها و گرفتگیهای عضلانی میشود.
آب نارگیل برای درمان سنگ کلیه
نوشیدن مایعات کافی برای پیشگیری از سنگ کلیه ضروری است. برخی انواع سنگ کلیه زمانی ایجاد میشود که کلسیم، اگزالات و سایر ترکیبات با هم ترکیب شوند و کریستال ایجاد کنند. این کریستالها سپس میتوانند سنگهای ریزی را تشکیل دهند. در مطالعهای در سال ۲۰۱۳ روی موشهای مبتلا به سنگ کلیه انجام شد؛ نشان داده شد که آب نارگیل از چسبیدن کریستالها به کلیهها و سایر قسمتهای مجاری ادراری جلوگیری میکند.
آب نارگیل برای سلامتی قلب
یکی از دلایلی که آب نارگیل ممکن است برای سلامتی قلب مفید باشد؛ این است که آب این میوه محتوای قابل توجه پتاسیم را داراست و پتاسیم باعث کاهش فشار خون در افراد مبتلا به فشار خون بالا و تضمین سلامتی قلب میشود.