پخش زنده
امروز: -
محققان چینی روشهای نوینی برای تولید برنج اقتصادی و سازگار با محیط زیست برای کاهش مصرف منابع ایجاد کرده اند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، به نقل از دفتر همکاری فناوری سفارت ایران در چین، محدودیت تولید برنج در چین به دلیل کمبود نیروی کار، کمبود آب، اثرات منفی زیست محیطی و بازده اقتصادی کمتر محدود شده است و نیاز فوری به توسعه روشهای تولید برنج وجود دارد.
رتون کردن برنج، روشی برای به دست آوردن محصول دوم از خوشههای احیا شده محصول اول، یک روش امیدوارکننده برای افزایش تولید برنج و کارایی استفاده از منابع است. رتونینگ روشی عملی برای افزایش تولید برنج در واحد سطح و در واحد زمان با توانایی تولید خوشه جدید بعد از برداشت محصول اصلی و اولیه است
به تازگی این فناوری به دلیل نیاز به نیروی کار کمتر و عملکرد بهتر دانه، به طور فزایندهای برای کشاورزان جذاب شده است. بهبود عملکرد برنج راتون از انتخاب ارقام پرمحصول، بهبود مدیریت محصول و پیشرفت در کنترل آفات و بیماریها حاصل شد. سطح کاشت برنج راتون به سرعت افزایش یافته است.
برنج راتون در حال تبدیل شدن به جزء مهمی از سامانه کشت مبتنی بر برنج در مرکز چین است و در سالهای اخیر یک موضوع تحقیقاتی مهم بوده است. مطالعات قبلی نشان داد که در مقایسه با سامانههای کاشت برنج غالب، برنج راتون به دلیل ورودیهای زراعی پایینتر نسبت به برنج دوفصلی و عملکرد سالانه بالاتر نسبت به برنج یکفصل، کارایی مصرف انرژی و سود اقتصادی بسیار بیشتری را نشان میدهد.
شن و همکارانش نشان دادند که عملکرد دانه و درآمد ناخالص برنج راتون به ترتیب ۵۴٫۸ درصد و ۶۱٫۶ درصد بیشتر از برنج تک فصلی بود. تأثیرات زیستمحیطی نیز بین برنج راتون و سایر سامانههای کشت برنج مقایسه شد. یوان و همکارانش نیز گزارش دادند که برنج راتون به ترتیب ۱۰ درصد و ۵۶٫۷ درصد کمتر از برنج یک و دو فصل ورودی سموم دریافت کردند.