پخش زنده
امروز: -
کارشناسان و ارزیابان وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور از روستاهای گردشگری طبس برای تکمیل پرونده این روستاهای تاریخی برای ثبت در فهرست میراث جهانی یونسکو بازدید کردند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان طبس در جمع خبرنگاران از بازدید اولیه کارشناسان و ارزیابان وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشور از روستاهای گردشگری طبس برای ثبت در فهرست میراث جهانی یونسکو خبر داد و گفت: در مرحله اول بازدید و بررسی ظرفیتهای تاریخی، فرهنگی، صنایع دستی، صنعت، محیط زیست و ... از روستاهای هدف گردشگری «نایبند و اصفهک» انجام شد.
محمد عرب، افزود: در این بازدید شوراهای اسلامی و دهیاران این دو روستا نیز حضور داشتند و ضمن معرفی ظرفیت های روستا به سوالات کارشناسان برای تکمیل پرونده های ثبت جهانی پاسخ دادند.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی طبس ادامه داد: بافت تاریخی روستای نایبند با کوچههای پیچدرپیچ در کنار معماری چند طبقهای بناها و باغها و نخلستانهایی که آن را در بر گرفته، چشمانداز خارقالعادهای در دل کویر ایجاد کرده بافتی که با شماره ۳۲۸۳۰ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
همچنین وجود چشمه های آبگرم دیگ رستم که در فهرست میراث طبیعی ملی کشور به ثبت رسیده اند، منطقه حفاظت شده نایبند که زیستگاه گونه های نادر جانوری و گیاهی است، وجود قله نایبند به عنوان بام استان خراسان جنوبی، وجود نخلستان ها و باغ های مرکبات، برج های نایبند، شب های پرستاره و... از مهمترین ظرفیت های گردشگری این روستای زیبا هستند.
عرب افزود: در بررسی روستای اصفهک نیز بافت تاریخی با شماره ثبت ملی ۳۱۳۳۶، فروشگاه صنایع دستی و سوغات محلی، حمام سنتی، پژوهشگاه خشت و گل، اقامتگاه های بوم گردی، مراکز پذیرایی، ظرفیت های کشاورزی، ظرفیت های نجومی اصفهک، رسوم، بازی های محلی، شب گردی در کویر و... به عنوان مهمترین ظرفیت ها مورد بررسی و بازدید قرار گرفت.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی طبس ادامه داد: علاوه بر این دو روستا دیگر روستاهای هدف گردشگری شهرستان مثل : ازمیغان ، خرو ، پیرحاجات ، دیهوک و... نیز قابلیت معرفی بعنوان روستاهای جهانی گردشگری را دارند.
عرب همچنین گفت: انتخاب بهترین دهکده گردشگری از سال ۲۰۲۱ توسط سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) دنبال میشود و هدف از این اقدام تبدیل گردشگری به محرک توسعه روستایی و رفاه روستاییان است.