بهره برداری از حجم فراوان اطلاعات سلامت در هوش مصنوعی
رئیس پژوهشکده بیماریهای قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: به قدری حجم خدمات در مراکز ما زیاد است که خوراک کافی برای آموزش دیدن هوش مصنوعی ما فراهم است چراکه هر چه به هوش مصنوعی بیشتر خوراک بدهیم دقیقتر خواهد شد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ فرزاد مسعود کبیر در نشست خبری "رویداد ملی هوش مصنوعی و سلامت" با تمرکز بر کاهش مرگ و میر بیماریهای قلبی و عروقی افزود: ما در ایران در حوزه هوش مصنوعی و سلامت وضعیت خوبی داریم چرا که جایگاه پزشکی و سلامت ایران در منطقه بر کسی پوشیده نیست و هر آنچه که در مراکز فوق تخصصی دنیا در حوزه قلب و عروق که در دنیا ابداع و تایید شده در فاصله یکی دو سال در مرکز قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی تهران محقق و تقدیم مردم میشود و دانش علمی و فنی خوبی در اساتید و پزشکان ما هست.
وی با بیان اینکه حجم اطلاعات زمینه خوبی برای بهره برداری فناوری هوش مصنوعی فراهم میکند، گفت: به قدری حجم خدمات در مراکز ما زیاد است که خوراک کافی برای آموزش دیدن هوش مصنوعی ما فراهم است، اطلاعات و تجربیات مختلفی را در اختیار هوش مصنوعی قرار میدهیم تا دانش بگیرید چراکه هر چه به هوش مصنوعی بیشتر خوراک بدهیم دقیقتر خواهد شد.
رئیس پژوهشکده بیماریهای قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه هوش مصنوعی توانمندیهای تخصصی یک پزشک فوق تخصص را اجرا میکند و باعث میشود دور افتادهترین افراد کشور هم همان خدمات تشخیصی و درمانی را که در کلان شهرها ارائه میشود دریافت کند؛ گفت: با شتابی که در حوزه هوش مصنوعی وجود دارد و با وجود ظرفیتی که در ایران هست امیدواریم تا پنج سال آینده پلتفرمهای هوش مصنوعی در حوزه سلامت را به بالین بیمار بیاوریم و از آن استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه ورود هوش مصنوعی به دنیای پزشکی اتفاق جدیدی است و باید بحثهای اخلاقی مورد بررسی قرار بگیرد، گفت: ما هنوز در ابتدای راه هستیم و طبیعی است آن انتظاراتی که از آن میرود هنوز محقق نشده و عمده کارکرد هوش مصنوعی در ایران در حال حاضر در حوزه رادیولوژی و تصویربرداری و تحلیل تصویر به صورت تجاری و عملیاتی مورد استفاده قرار میگیرد.
کبیر با بیان اینکه توان هوش مصنوعی فراتر از کارهایی است که از دست انسان بر میآید، گفت: هوش مصنوعی هرچند که در حال حاضر تلاش میکند خود را به توانمندیهای انسان برساند، اما هدف گذاری اصلی این است که فراتر از توانمندیهای انسان عمل کند.
رئیس پژوهشکده بیماریهای قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: یکی از پروژههای فاخری که در دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شده است این است که در مطالعهای از بین مردم مناطق ۲۲ گانه تهران ۸ هزار و ۲۰۰ نفر را دعوت کردیم تا شاخصهای بهداشت و درمان را در خصوص مناطق متختلف تهیه کنیم و به طور مثال ببینیم چه تعداد دچار سکته یا مرگ و میر میشوند، شیوع چاقی در مناطق ۲۲ گانه تهران چگونه است؟
کبیر افزود: نتایج یکی از بررسیها این بود که چیزی حدود ۸۰ درصد مردم تهران مبتلا به چاقی شکمی هستند این شیوع در خانمها بیشتر از آقایان است و عجیبتر اینکه در مناطق محروم به دلیل تغذیه فقیر که مبتنی بر کربوهیدرات است نه پروتیین شیوع چاقی بسیار بیشتر است بنابراین از کلمه نخورید عقب بنشینید، چونکه اصلا کلمه درستی نیست بلکه تحرک داشتن و سالم خوردن باید تبلیغ شود.