پخش زنده
امروز: -
پژوهشگران مشهدی موفق به تهیه و معرفی لیپوپلیمروزومها (کرههای کوپک محافظ ملکولهای حساس) برای درمان سرطان کولون شدند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، دانشیارگروه بیوتکنولوژی دارویی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: پژوهشگران این دانشگاه، در پیشرفت نوآورانه در عرصه پزشکی، موفق به تولید نانولیپوپلیمروزومی زیست تخریب پذیر هدفمند شده اند که توانایی هدفگیری سلولهای سرطانی را دارد و از آن برای درمان سرطان کولون استفاده کردند.
دکتر مونا علی بلندی افزود: در این طرح که در قالب پایان نامه تخصصی "دکتر مهسا ظهیری" انجام شده است، با امکان هدفمند کردن ذرات تولیدی امکان رسیدن به بافت و سلولهای بیمار امکان پذیر شده است.
وی گفت: با بررسی نتایج به دست آمده بر روی مدل سرطان کولون موش گفت: با توجه به نتایج بدست آمده بر روی این مدل، به علت تجمع و ماندگاری بیشتر فرمولاسیون هدفمند در بافت تومور، بهبود موشهای سرطانی و کنترل سرطان در موشهای دارای تومور سرطان کولون مشهود و بسیار موفقیت آمیز در مقایسه با قبل از استفاده از این نوآوری بود.
دانشیارگروه بیوتکنولوژی دارویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: نتایج این نو آوری منجر به چاپ دومقاله بین المللی نیز شد.
لیپوپلیمروزومها، وزیکولهای هیبریدی متشکل از فسفولیپید (چربی) و پلیمر است و مزایای کاربردآن در تهیه سیستمهای داروسانی شامل افزایش نفوذ دارو در سلولهای هدف، افزایش حلالیتهای داروها و کاهش غلظت خونی و بافتی است.