پخش زنده
امروز: -
رئیس انجمن حقوق بینالملل سازمان بسیج حقوقدانان گفت: مستندسازی جنایات ارتکابی رژیم صهیونیستی در غزه برای ارائه به محاکم بین المللی امری ضروری است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، نشست قرارگاه مرکزی حمایت حقوقی از فلسطین با حضور حجت الاسلام و المسلمین سید محسن موسوی معاون اول دادستان کل کشور، بهزاد نگین تاجی قائم مقام معاونت حقوقی و امور مجلس قوه قضائیه، امین مهدی پور سرپرست سازمان بسیج حقوقدانان کشور، زهره الهیان عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، سردار پاسدار سهرابعلی شمخانی معاون حقوقی سپاه پاسداران، حسن عبدلیان پور رئیس مرکز وکلای قوه قضائیه، حسین طالع رئیس کانون وکلای مرکز و یدالله علیزاده رئیس انجمن حقوق بینالملل سازمان بسیج حقوقدانان کشور برگزار شد.
حجت الاسلام و المسلمین سید محسن موسوی معاون اول دادستان کل کشور در این نشست اظهار کرد: به محض آغاز جنایات جدید صهیونیستها، دادستان کل کشور به دادستان تهران دستور داد که برای عامران و مرتکبان این جنایت هرچه سریعتر پرونده تشکیل شود.
وی افزود: با آغاز طوفان الاقصی، تمام حامیان جنایتکار رژیم صهیونیستی به میدان آمدند بنابراین تمام مسلمانان دنیا باید با یکدیگر متحد شوند تا از غزه حمایت کنند چرا که هیمنه رژیم کودککش اسرائیل، پوشالی است.
معاون اول دادستان کل کشور گفت: قدرت مسلمانها را باید به آنها یادآوری کنیم تا از جایگاه و موقعیت خود آگاه شوند.
وی گفت: حضور جو بایدن و مکرون و صدر اعظم آلمان در سرزمینهای اشغالی همانند حضور بر بالین بیمار محتضر است. اگر بخشی از مسلمانها به میدان بیایند این غده سرطانی از ریشه برکنده خواهد شد.
سردار سهرابعلی شمخانی معاون حقوقی سپاه پاسداران در این نشست گفت: صهیونیستها یعنی آمریکا و آمریکا یعنی صهیونیستها. صهیونیستها نماد «غرب وحشی» هستند.
وی گفت: غربیها رسانههای خود را بسیج کردند تا جای ظالم و مظلوم را عوض کنند. غربیها وارد جنگ صهیونیستها شده و برای حفظ رژیم که نماد خود آنهاست؛ میدان را مدیریت میکنند.
نگین تاجی قائم مقام معاونت حقوقی و امور مجلس قوه قضائیه در این نشست اظهار کرد: تعامل و هم افزایی که انجمن علمی با معاونت حقوقی و بخشهای مختلف قوه قضائیه میتواند داشته باشد مربوط به ارتباط و تعاملی است که انجمن علمی درباره بروزرسانی سند تحول دارد تا از نقطه نظرات علمی این انجمن در بحث سند تحول قضایی استفاده شود.
وی گفت: پروژهای که در معاونت حقوقی و امور مجلس قوه قضائیه دنبال میکنیم بحث جمع سپاری در پیش نویس لوایح قضایی است و به لحاظ پراکندگی و عدم یکپارچگی که در حوزه تقنینی وجود دارد سعی میکنیم در برخی از پیش نویس لوایح، از نظر انجمن علمی استفاده کنیم.
امین مهدی پور سرپرست سازمان بسیج حقوقدانان کشور در این نشست اظهار کرد: تمامی مردم باید از ظرفیتهای حقوقی در عرصه ملی و بینالمللی استفاده کنند تا در روزهای آتی اقدامی فوری در این زمینه انجام دهیم.
وی گفت: مصوبات بین المللی بر لزوم برخورداری افراد از حق درمان در زمان جنگ مسلحانه تاکید دارد که نه تنها در قبال دولتها بلکه برای گروههای مسلح و همچنین شبه نظامیان نیز این مسئله الزام آور است. مطابق توافق نامه ژنو حفظ حقوقی زخمیها و بیماران از اهمیت خاصی برخوردار است و اگر تعرضی به حقوق افراد زخمی و بیمار شود جزو جرایم جنگی است و از ویژگیهای بارز جنایت اخیر صهیونیستها میتوان به جنایت علیه بشریت و جنایت جنگی و نسل کشی نام برد.
یدالله علیزاده، رئیس انجمن حقوق بینالملل سازمان بسیج حقوقدانان در این نشست اظهار کرد: این نشست در راستای تاسیس قرارگاه مرکزی حمایت حقوقی از فلسطین برگزار شده است تا گامهای اولیه برای مقابله با جنایتهای ارتکابی که توسط رژیم جنایتکاران صهیونیستی با کمک حامیان غربی انجام میشود، برداشته شود و راهکارهای حقوقی حمایت از مظلومیت ملت فلسطین به منظور تعقیب کیفری بین المللی سران و مقاماتی که این جنایات را مرتکب میشوند بررسی شود.
وی درباره راهکارهای انجمن حقوق بینالملل سازمان بسیج حقوقدانان، گفت: راهکار اول تشکیل سریع کنفرانس بین المللی حقوقدانان و تشکلهای حقوقی کشورهای اسلامی و کشورهای غیر متحد برای تبیین جنایات ارتکابی رژیم صهیونیستی علیه کودکان، زنان و مردم مظلوم فلسطین است، دومین راهکار؛ مستندسازی جنایات ارتکابی رژیم صهیونیستی در غزه در دو هفته گذشته برای ارائه به دادستان دیوان کیفری بین المللی و سایر مراجع حقوقی و قضایی بین المللی است. باید دسته بندی کنیم و به شکل یک ادعانامه و به شکل یک شکایت مستند حقوقی ارائه دهیم
علیزاده ادامه داد: سومین راهکار، درخواست کمیسیون حقیقت یابی از سوی سازمان کنفرانس کشورهای اسلامی برای طرح موضوع جنایات ارتکابی رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم فلسطین در شورای حقوق بشر سازمان ملل مطرح شود.
وی اظهار کرد: چهارمین راهکار که در این نشست میخواهیم حقوقدانان اظهارنظر کنند این است که باید یک ارتباط قوی بینالمللی میان حقوق دانان و تشکلهای حقوقی بین المللی به وجود آید و راهکار پنجم درخواست تشکیل دادگاه بین المللی از سوی سازمان کنفرانس کشورهای اسلامی است.
حسن عبدلیان پور رئیس مرکز وکلای قوه قضائیه در این نشست اظهار کرد: دغدغه اصلی حقوقدانان این است که در زمینه مسائل حقوقی جنایات غزه و ظرفیتهایی که حقوقدانان مخصوصاً حقوقدانان کشورهای اسلامی میتوانند داشته باشند، اقداماتی انجام شود با وجود اینکه تاکنون باید اقداماتی میشد، ولی انجام نشده است.
وی گفت: مرکز وکلای کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه به عنوان نهاد ملی ارائه خدمات حقوقی در کشور پیش قدم بوده و توانسته با همراهی سایر همکاران این مهم را از سالهای گذشته دنبال کند.
رئیس مرکز وکلای قوه قضائیه افزود: یک شبکهای از حقوق دانان و وکلایی که دغدغه مردم فلسطین را دارند برای حمایت حقوقی از مردم غزه با عنوان شبکه وکلای کشورهای اسلامی بالغ بر ۴۰ وکیل متخصص در امر بین الملل تشکیل داده ایم و نتایج را در آینده اطلاع رسانی میکنم.
حسین طالع رئیس کانون وکلا مرکز در این نشست اظهار کرد: رخ دادهای اخیری که در غزه اتفاق افتاده به یک فاجعه انسانی تبدیل شده است و مجموعهای از نقض فاحش قواعد حقوق بینالملل، قواعد حقوق بشر و حقوق بشر دوستانه است و تاکنون واکنش نهادهای نظارتهای بینالمللی هیچ تاثیری در اقدامات رژیم صهیونیستی ایجاد نکرده است.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه اجلاس بینالمللی از امروز در کشور فرانسه برگزار شده است و کانون وکلای مرکز به عنوان قدیمیترین عضو این نهاد بین المللی در حال تنظیم و ارسال نامهای برای رئیس اتحادیه بینالمللی کانونهای وکلا است.