پخش زنده
امروز: -
مدیرکل میراثفرهنگی استان اردبیل در سفر به شانگهای چین با اشاره به ظرفیتهای گردشگری اردبیل، مجموعه جهانی شیخ صفیالدین اردبیلی را گنجینه ارزشمندی از دیرینگی روابط مستحکم فرهنگی دو ملت ایران و چین دانست.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اردبیل و به نقل از روابط عمومی اداره کل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان، حسن محمدی ادیب در همایش مشترک تنوع فرهنگی و هنری ایران و چین که در شانگهای برگزار شد، گفت: مجموعه جهانی شیخ صفیالدین اردبیلی گنجینه ارزشمندی از دیرینگی روابط مستحکم فرهنگی بین دو ملت ایران و چین است و موزه چینی خانه این مجموعه یادآور این روابط دیرینه است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان اردبیل افزود: ایران و اردبیل سرزمینی بی بدیل با ظرفیت فراوان در حوزه گردشگری است که روابط دیرینهای با ملت چین داشته و نمود اعلای آن در دوره صفوی با احیای جاده ابریشم سرآغاز اتصال شرق و غرب در پهنه گیتی بوده است.
وی بیان کرد: همکاری در حوزه گردشگری از مهمترین موضوعات همکاری فیمابین دو کشور ایران و چین است که در سفر ریاست جمهوری به چین مورد تاکید قرار گرفته است و ما نیز علاقمند به افزایش روابط در این حوزه هستیم.
محمدی ادیب ادامه داد: غنای فرهنگی و تاریخی و طبیعت چهار فصل ایران به ویژه استان اردبیل باعث شده تا مقصدی جذاب و خاطرهانگیز برای گردشگران باشد که با لغو روادید برای گردشگران چینی امروزه شاهد افزایش گردشگران چینی در استان اردبیل هستیم و خواهان افزایش این مراودات هستیم.
او همچنین اقدام دولت چین درمورد صدور مجوز سفر گروهی به این کشور را شایسته تقدیر دانست و گفت: این اقدامات باعث شده تا انگیزه جدیدی در مسیر تبادلات فرهنگی و ارتباطات مردمی بین دو ملت تزریق شود که بی شک ثمره آن افزایش تعاملات در حوزههای دیگر نیز خواهد بود.
آثار به جا مانده از امپراطوری صفوی همیشه موجب شگفتی و حیرت مردم بوده و هنوز هم حیرت آور است. یکی از میراث این حکومت مشهور، موزه چینی خانه اردبیل است که در داخل مجموعه آرامگاه شیخ صفیالدین اردبیلی و در تالاری به نام چینی خانه که ۱۲۵۶ محفظه دارد، دایر شده است. این مکان بیش از ۴۰۰ سال قبل توسط شیخ بهایی طراحی شد تا مکانی امن برای نگهداری هدایای چینی شاه چین (شامل بشقاب، شمعدانی و کاسه) باشد که با هدف احیای راه ابریشم به شاه عباس اهدا شده بود.
ظروف چینی پس از رسیدن به ایران توسط هنرمندان حکاک در اصفهان به مهر "بنده شاه ولایت عباس" ممهور شده و به اردبیل فرستاده میشد و در محفظههای تالار چینیخانه قرار میگرفت.