پخش زنده
امروز: -
رئیس پژوهشکده غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، آمار وضعیت چاقی را در کشور نگران کننده توصیف کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، فریدون عزیزی رئیس پژوهشکده غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: چاقی شکمی عامل مهمی در ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی است.
رئیس پژوهشکده غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به شایعترین بیماریهای غدد درون ریز و متابولیسم گفت: چاقی، دیابت، چربی خون، بیماریهای تیروئید و پوکی استخوان از شایعترین بیماریهای حوزه غدد درون ریز و متابولیسم در کشور است.
فریدون عزیزی با این بیان که حدود ۶۰ درصد از افراد بالای ۲۰ سال جامعه مبتلا به اضافه وزن و چاقی هستند، گفت: در کلان شهر تهران این رقم به ۷۰ درصد میرسد، که چاقی کل بدن در خانمها شایعتر و چاقی شکمی در مردها شیوع بیشتری دارد که این چاقی شکمی عامل مهمی در پیدایش بیماریهای قلبی و عروقی است.
رئیس پژوهشکده غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره بیماری دیابت گفت: شیوع بیماری دیابت در شهرهای بزرگ تا ۱۵ درصد و در شهرهای کوچک و روستاها ۷ تا ۱۰ درصد است، که دیابت نوع ۲ که بیشتر در افراد بالای ۲۰ سال ظاهر میشود حدود ۹۵ درصد کل دیابت را تشکیل میدهد و از آنجا که تا حدود ۵ سال پس از آغاز بیماری ممکن است علائمی نداشته باشد، غربالگری بیماری با اندازه گیری قند خون از سن ۴۵ سالگی هر سه سال یک بار در افراد سالم توصیه میشود؛ این غربالگری در افرادی که علائم خطر دارند مانند سابقه دیابت فامیلی، چاقی و دیابت بارداری از سن ۲۰ سالگی ضروری است.
این استاد دانشگاه درباره بیماریهای تیروئید هم گفت: گواتر ساده، کم کاری و پرکاری تیروئید، گرهها و سرطان تیروئید بین ۱۰ تا ۱۵ درصد افراد را مبتلا میکنند که این بیماریها در زنان شایعتر از مردان است؛ بیماریهای ناشی از کمبود ید که با اختلالات ذهنی و جسمی کودکان همراه است با مصرف نمک یددار در کشورمان پیشگیری شده است، اما هنوز ۲۵ درصد جمعیت دنیا از این بیماریها رنج میبرند.
فریدون عزیزی با اشاره به اختلال چربیهای خون که یکی دیگر از بیماریهای غدد درون ریز و متابولیسم است، گفت: ابتلا به چربی خون در سنین ۵۰ سالگی به بالا شایعتر است که ۲۰ تا ۲۵ درصد افراد به آن مبتلا میشوند و تشخیص آن با اندازه گیری چربیهای خون است و به خوبی با رژیم غذائی و مصرف داروهای گروه استاتین درمان میشود.
رئیس پژوهشکده غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی همچنین درباره آمار ابتلا به پوکی استخوان گفت: بین ۵ تا ۱۰ درصد زنان و ۲ تا ۵ درصد از جمعیت مردان در سنین بالا دچار پوکی استخوان هستند که سنجش تراکم استخوان در خانمها و در بین سنین یائسگی و به ویژه در خانمهای ۶۵ سال به بالا ضروری است.
فریدون عزیزی گفت: برای پیشگیری از بروز چاقی، دیابت و اختلال چربیهای خون موثرترین راه، داشتن سبک زندگی سالم است که تغذیه سالم و رژیم غذائی مناسب همراه با فعالیت بدنی مستمر و دائمی، پرهیز از استعمال انواع دخانیات، خواب مناسب ۶ الی ۸ ساعت در شبانه روز و دوری از استرسهای زندگی میتواند بروز این بیماریها را کاهش دهد.