پخش زنده
امروز: -
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با اعلام سرمایهگذاری ۴/۴ هزار میلیارد تومانی و ۱۹۵ میلیون یورویی در سواحل مکران، گفت:این سازمان علاوه بر برنامهریزی برای توسعه بندر شهید بهشتی چابهار، مقدمات لازم برای ایجاد بندر مجتمع بندری مکران را نیز در دستور کار دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، علیاکبر صفایی، مجموعه اقدامات این سازمان را در خصوص توسعه سواحل مکران و بنادر واقع در نوار ساحلی جنوب تشریح کرد و گفت: با توجه به واقع شدن سواحل مکران در موقعیتی خارج از تنگه هرمز، این منطقه به لحاظ موقعیت استراتژیکی و ژئوپلتیکی از اهمیت خاصی برخوردار است و قرارگیری در مسیر کریدورهای تردد بینالمللی دریایی، نقش بسزایی در فعالسازی کریدور ترانزیتی شمال - جنوب ایفا میکند.
معاون وزیر راه و شهرسازی توضیح داد: بر اساس راهبرد ملی و سند توسعه سواحل مکران، این محدوده به عنوان منطقه تجاری و قطب انرژی معرفی شده است و در همین رابطه نیز سازمان بنادر و دریانوردی علاوه بر برنامهریزی برای توسعه بندر شهید بهشتی در چابهار، مقدمات لازم برای ایجاد بندر بزرگ (مجتمع بندری مکران) در منطقه کوه مبارک را نیز در دستور کار خود قرار داده است.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی درباره فرایند جذب سرمایه در سواحل مکران و میزان سرمایهگذاری در این بندر، گفت: سازمان بنادر و دریانوردی تاکنون در نوار ساحلی جنوبی و سواحل مکران بیش از ۴۴هزار و ۱۶۷ میلیارد ریال و ۱۹۵ میلیون یورو از محل منابع داخلی خود سرمایهگذاری کرده است.
صفایی تصریح کرد: توسعه سواحل مکران و دستیابی به اقتصاد دریا پایه در این منطقه علاوه بر سرمایهگذاری داخلی سازمان بنادر، نیازمند سرمایهگذاری بخش خصوصی است که در این خصوص نیاز است تا مشوقهایی برای توسعه همه جانبه این سواحل در نظر گرفته شود تا سرمایهگذاران با رغبت و استقبال برای سرمایهگذاری در سواحل مکران اعلام آمادگی کنند و با سرمایهگذارهای خود بر توسعه و رونق این منطقه بیفزایند.
وی با اعلام اینکه فقدان برخورداری از زیرساختهای مناسب حملونقل شامل بزرگراه، راهآهن و فرودگاه در محدوده سواحل مکران سبب شده تا جذابیت و اطمینان لازم برای حضور و مشارکت بخش خصوصی در قالب طرحهای سرمایهگذاری مهیا نشود، تصریح کرد: سازمان بنادر و دریانوردی تلاش میکند با اعطای مشوقهای لازم از جمله اعمال تخفیفهای تعرفهای و سایر تسهیلات، زمینه لازم را برای سرمایهگذاری بخش خصوصی در بندر شهید بهشتی چابهار فراهم کند.
صفایی گفت: برای بندر چابهار به عنوان تنها بندر اقیانوسی واقع شده در سواحل مکران ۳۳ میلیون تن ظرفیت پیشبینی شده است که تاکنون و با احداث مرحله اول توسعه آن، ایجاد ظرفیت ۱۲ میلیون تن آن تحققیافته است.
صفایی تصریح کرد: احداث و بهره برداری از بندر بزرگ مکران در کنار سایر توسعهها در سواحل مکران به دلیل موقعیت ممتاز این منطقه در حمل و نقل دریایی ملی و بینالمللی، در ایجاد توسعه پایدار و محرومیت زدایی و نیز در نهایت توسعه اقتصاد دریا محور کشور نقش بسزایی خواهد داشت.