پیشگیری از یازده هزار مورد هپاتیت در دانشگاه علوم پزشکی نیشابور
با واکسیناسیون بالای ۹۵ درصد کودکان روند ابتلا به بیماری هپاتیت در دانشگاه علوم پزشکی نیشابور کاهش یافت.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت:
سالهای قبل شیوع هپاتیت B سه درصد جامعه را شامل میشد. با ادغام واکسیناسیون هپاتیت B در برنامه کشوری ایمن سازی و شروع آن برای نوزادان از سال ۱۳۷۲ به بعد بتدریج این میزان به ۱ درصد در حال حاضر رسیده است. به عبارتی اگر همچنان بروز موارد جدید بیماری مانند گذشته بود ما با حدود ۱۵ هزار نفر بیمار هپاتیت در جمعیت ۵۰۰ هزار نفری نیشابور بزرگ مواجه بودیم، اما با واکسیناسیون بالای ۹۵ درصد کودکان این عدد به ۵ هزار مورد در حال حاضر رسیده است.
دکتر هادی حسین زاده افزود: با واکسیناسیون نوزادان و واکسیناسیون گروههای در معرض خطر مانند ارائه دهندگان خدمات بهداشتی و درمانی، آرایشگران، پاکبانان (و در حال حاضر بیماران دیابتی)، نقش بسزایی در کاهش شیوع این بیماری داشته است.
وی با اشاره به این که هپاتیت C بدون واکسن است و امکان پیشگیری از طریق واکسیناسیون وجود ندارد، خاطرنشان کرد: پیشگیری از هپاتیت C محدود به آموزش و رعایت راههای پیشگیری و کاهش آسیب است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور خاطر نشان کرد: هر بیمار هپاتیت c میتواند ۱۲ نفر را آلوده کند و ما با درمان ۱۱۲ مورد بیمار از بروز بیش از ۱۳۰۰ مورد جدید پیشگیری کرده ایم.
وی در پایان گفت: هم اکنون اقدامات موثری در خصوص حذف هپاتیت B با واکسیناسیون گروههای هدف و تشخیص و درمان رایگان هپاتیت C با محوریت مرکز مشاوره هپاتیت در حال انجام است. این مرکز واقع در انتهای ارگ جنوبی، کلینیک عطار طبقه هم کف، آماده ارائه خدمات مشاوره، تست، مراقبت ودرمان رایگان است.