شناسایی اولین ذرات زیراتمی پرانرژی در منظومه شمسی
محققان شناسایی اولین ذرات زیراتمی پرانرژی را که از فراسوی منظومه شمسی آمده اند، تایید کردند.
به گزارش واحد مرکزی خبر، شماره امروز روزنامه ایندی پندنت نوشت ، دانشمندان با کشف اولین ذرات زیراتمی نیوترینو در اعماق فضا، عصر تازه ای را در اخترشناسی پیش بینی می کنند.
این ذرات ممکن است چشم اندازهای تازه ای را به رخدادهای کیهانی دوردست نظیر انفجار ستارگان و نیز درباره سیاه چاله ها ارائه کنند.
یک تیم بین المللی از محققان تایید کردند با کمک ابزارهای نوری حساس خود که در قطب جنوب کار گذاشته اند، موفق شده اند اولین نیوتروینوهای پرانرژی را که وارد منظومه شمسی شده اند، شناسایی کنند.
نیوترینوها معمولا بی آنکه رصد شوند، از کنار اجرامی نظیر زمین گذر می کنند اما آزمایشگاه «آیس کیوب» در قطب جنوب شناسایی بیست و هشت نیوترینوی پرانرژی را از زمان فعالیت خود در سال دو هزار و یازده تایید کرده است.
یکی از محققان دانشگاه مریلند در این باره گفت:«عصر اخترشناسی نیوترینو آغاز شده است. منابع این ذرات بنیادی و این مسئله که چه عاملی به این ذرات شتاب می دهد، رازی است که بیش از صد سال مطرح بوده است».
وی افزود:«این اولین نشانه از نیوترینوهای پرانرژی است که از خارج از منظومه شمسی آمده اند».
در آزمایشگاه آیس کیوب در قطب جنوب، بیش از پنج هزار ردیاب نوری بسیار حساس نصب شده است تا کوچکترین شعاع های نوری آبی رنگ ناشی از نیوترینوها را رصد کنند.
از این پس راه برای تحقیقات درباره عامل شتاب دهنده این ذرات زیراتمی بنیادی که احتمالا پدیده ای نظیر انفجار ابرنواخترها یا «انقباض» سیاه چاله ای است، هموار خواهد بود.