پخش زنده
امروز: -
معاون اجرایی مرکز بهداشت خوزستان: سالانه ۱.۵ میلیون نفر در کشور تحت تاثیر مخاطرههای طبیعی قرار میگیرند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان، دکتر مهرداد شریفی به برگزاری کارگاه استانی آمادگی تیمهای واکنش سریع در شرایط اضطرار اشاره کرد و گفت: در کشور ما هرسال به طور متوسط ۲۵۰ مخاطره طبیعی رخ میدهد که ۳ هزار نفر در اثر این مخاطرات کشته و ۹ هزار نفر دچار مصدومیت فیزیکی میشوند.
وی با بیان اینکه ۱.۵ میلیون نفر در کشور تحت تاثیر مخاطرههای طبیعی قرار میگیرند، افزود: این موضوع گواه اهمیت تشکیل و آمادگی هرچه بیشتر تیمهای واکنش سریع در شرایط اضطراری در کشور و استان خوزستان است.
دکتر شریفی درخصوص چرایی تشکیل تیمهای واکنش سریع در برابر مخاطرات طبیعی، آمادگی و هماهنگی لازم آنها میگوید: نظام سلامت جمهوری اسلامی ایران همواره در خط مقدم پاسخ به حوادث و بلایای کشور قرار دارد و در این زمینه اقدام به ظرفیت سازی در سطوح ستاد وزارت، دانشگاههای علوم پزشکی و مراکز محیطی کرده است که از جمله این اقدامات ارزشمند میتوان به تشکیل مرکز هدایت عملیات بحران، کارگروه سلامت در حوادث غیر مترقبه و دفتر مدیریت خطر بلایا، فوریتهای سلامت محیط و کار همچنین تشکیل تیمهای واکنش سریع در شبکههای تابعه معاونتهای بهداشت اشاره کرد که دستیابی به این موارد بدون هماهنگی، همکاری و زحمات بیوقفه مدیران و کارشناسان ستادی و محیطی ممکن نخواهد بود و این امر نیز مبین ایجاد ارتباط و تقویت دانش و آمادگی تیمهای پیش گفته است.
معاون اجرایی مرکز بهداشت خوزستان میگوید: هدف از تشکیل این کارگاه افزایش مهارت کار تیمی و نیز تشکیل و بازبینی تیمهای واکنش سریع خود اتکا و دارای مهارتهای ضروری در سطح معاونت استان و ستادهای شهرستانی است.
وی مهمترین دلایل سطح آسیب پذیری بالای کشور ایران در مقابل بلایای طبیعی را موقعیت جغرافیایی، آسیب پذیری سازهای و غیر سازهای و سطح خطر ۸۰ درصدی عنوان کرد.
دکتر شریفی گفت: آسیب پذیری همان شرایطی است که باعث میشود ما در اثر یک مخاطره آسیب ببینیم مثلاً زلزله با قدرت پایین خود به خود خطرناک نیست، بلکه مقاوم نبودن ساختمانها آن را خطرناک میکند