رونق صنعت چوب با بازگشت به روستا
یک کارآفرین در روستای سیاه مرز کوه استان گلستان، با مهاجرت معکوس به روستا در یک سال اخیر، بیش از ۸ هزار اصل نهال برای مصارف صنایع چوبی، غرس کرده است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری از اجراي ۱۱۵ هزار هکتار زراعت چوب در کشور خبر داد و گفت : این میزان زراعت چوب، ۲۵ درصد نیاز چوبی کشور را تأمین کرده است.
اکنون یک کارآفرین روستایی در روستای سیاه مرز کوه استان گلستان، با مهاجرت معکوس به روستا در یک سال اخیر، بیش از ۸ هزار اصل نهال برای مصارف چوبی ، غرس و به صنعت چوب کمک کرده است.
بگفته این کارآفرین: با توجه به افزایش مهاجرت روستائیان به شهر در دهههای اخیر، تصمیم به مهاجرت معکوس گرفته و در روستای سیاه مرز کوه، برای اهالی روستا اشتغالزایی کرده است که اکنون روزانه حدود ۸۰۰ تا ۹۰۰ نفر برای کاشت و پرورش صنوبر و سپیدار در روستا فعالیت میکنند.
این کارآفرین هدفش را کمک به طبیعت، حفظ جنگل و پوشش گیاهی، جلوگیری از فرسایش خاک و کمک به اقتصاد روستائیان و کارآفرینی عنوان کرده است.
این کارافرین گفت: با پرورش درختان صنوبر که سریع الرشد هستند میتوان در صنعت چوب برای مبلسازی، میز و صندلی و ساختمان استفاده کرد.
به گفته کارشناسان منابع طبیعی: هر هکتار کشت صنوبر ۸ تا ۱۰ میلیارد تومان صرفه اقتصادی دارد.
گفتنی است: کاشت درختهای سریعالرشد به ویژه درختان صنوبر برای تولید و تأمین نیازهای محلی و گستردهتر، در ایران قدمتی بسیار زیادی دارد.
بگفته کارشناسان از جمله فواید درخت صنوبر
_ رشد سریع و دورهی بهرهبرداری کوتاه مدت
– توانایی سازگاری با شرایط مختلف
– قابلیت کاشت در اراضی کمبازده و کوچک
– قابلیت کاشت به صورت ردیفی، تک درخت و تودهای
– حفاظت از حاشیههای آبی در هنگام وقوع سیلاب
– جلوگیری از فرسایش و هدر رفت خاک
– کاربرد گسترده در صنایع کوچک و بزرگ
– جلوگیری و کاهش سرعت باد، در نتیجه افزایش تولید محصولات باغی و زراعی
– استفاده از شاخ و برگ درختان جوان صنوبر به منظور خوراک دام
– تولید چوبهای کم قطر برای استفاده در تولید تخته فیبر، نئوپان و کاغذ
– تولید چوبهای قطور به منظور استفاده در صنایع کبریتسازی، صنایع روکش، تخته لایه، مبلمان و…است.