پخش زنده
امروز: -
کشاورزان پلدشتی در گسترهای به وسعت ۱۹ هزار و ۲۰۰ هکتار، در انتظارند تا زمینهای زراعی خود را با آب سد کرم آباد آبیاری کنند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، در شمالغرب ایران و در حاشیه رودخانه ارس، سد کرم آباد پلدشت در قالب طرح ملی مهار آبهای مرزی، احداث و در سال ۱۳۹۸ افتتاح شد.
این سد پس از گذشت ۴ سال از زمان افتتاح هنوز آبگیری نشده و کشاورزان این شهرستان در گسترهای به وسعت ۱۹ هزار و ۲۰۰ هکتار، در انتظارند تا زمینهای زراعی خود را با آب آن آبیاری کنند.
عملیات احداث سد کرم آباد پلدشت در سال ۱۳۹۴ آغاز شده است.
با اختصاص هشت میلیارد دلار اعتبار از محل صندوق توسعه ملی، برای اجرای طرحهای مهار و تنظیم آبهای مرزی و توسعه شبکههای آبیاری و زهکشی در کشور، مراحل احداث سد کرم آباد پلدشت نیز در حاشیه رودخانه مرزی ارس آغاز شد. طرحی برای برداشت سالانه ۱۱۲ مترمکعب آب برای مصارف کشاورزی.
مراحل احداث سد کرم آباد پس از ۴ سال و در اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۸ به پایان رسید و بهره برداری از آن با برگزاری مراسم افتتاح و آبگیری آغاز شد.
سد کرم آباد، پنجمین سد خارج از بستر رودخانه در آذربایجان غربی است. طرحی مهم و اثرگذار در جغرافیای سیاسی و طبیعی شمالغرب کشور آبگیری شد تا ۵۴ میلیون مترمکعب آب در مخزن آن ذخیره شود و این وضعیت امروز سد کرم آباد پس از گذشت ۴ سال از تاریخ افتتاح و آبگیری است.
مسئولان و مهندسان طرح کرم آباد، مشکلات فنی بوجود آمده در خط انتقال ۲۰ کیلومتری آب از رودخانه ارس به پشت مخزن سد را عامل اصلی تاخیر در آبگیری سد کرم آباد عنوان کردند. موضوعی که تصاویر منتشر شده در فضای مجازی نیز بر آن صحه گذاشت.
بهره برداری از سد کرم آباد، میتواند با توسعه سامانههای آبیاری نوین در گسترهای به وسعت ۱۹ هزار و ۲۰۰ هکتار از خاک حاصلخیز دشت پلدشت و شوط علاوه بر ایجاد اشتغال برای ۱۵ هزار نفر، جهشی چشمگیر در فعالیتهای کشاورزی ایجاد و با ارتقای شاخص در آمد در واحد سطح اقتصاد مردم منطقه را تقویت کند.
کشاورزان شمال غربیترین خطه از خاک ایران عزیز در انتظار آبگیری کامل سد کرم آبادند، تا با بهره مندی از این ظرفیت، سالانه ۳۰۰ هزار تن انواع محصول کشاورزی را تولید و در بازارهای داخل و خارج کشور عرضه کنند.