پخش زنده
امروز: -
تفاهمنامه همکاری بین دو دانشگاه تهران و نانجینگ چین با محور فعالیتهای تحقیقاتی مشترک، تبادل اعضای هیأت علمی و دانشجویان و مواد آموزشی، نظارت مشترک بر پایاننامههای کارشناسیارشد و رسالههای دکتری و ایجاد مدارک مشترک دوگانه به مدت پنج سال منعقد شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ سید محمد مقیمی، رئیس دانشگاه تهران در دیدار با رئیس شورای عالی برنامهریزی دانشگاه نانجینگ و هیأت عالی رتبه این دانشگاه در محل دفتر رئیس دانشگاه تهران، با اشاره به جایگاه دانشگاه تهران به عنوان قدیمیترین و جامعترین دانشگاه ایران و با بیان اینکه دانشگاه تهران با ۵۴ دانشکده و شعبه در شهرهای مختلف ایران، دارای ۱۰۰۰ رشته مقطع فعال است، گفت: راهاندازی شعبههای دانشگاه تهران در کشورهای مختلف در حال پیگیری است.
وی به ۷۰۰ تفاهمنامه دانشگاه تهران با دانشگاههای دنیا از قارههای مختلف اشاره کرد و افزود: شاهد ارتقای چشمگیر جایگاه دانشگاه تهران در ویرایش ۲۰۲۴ رتبه بندی تایمز بودیم، به گونهای که دانشگاه تهران به بهترین رتبه خود در این نظام رتبهبندی در یک دهه اخیر بدست آورد و در میان ۵۰۰ مؤسسۀ برتر جهان قرار گرفت.
رئیس دانشگاه تهران با بیان اینکه این دانشگاه با بیش از ۹۰ پله بهبود رتبه در یکسال، رکوردار بهبود جایگاه در رتبهبندی تایمز دانشگاههای آسیایی سال ۲۰۲۳ است؛ خاطرنشان کرد: دانشگاه تهران در رتبهبندی تایمز دانشگاههای آسیایی در سال ۲۰۲۲ در بین ۳۰۰-۲۵۱ دانشگاه برتر آسیا قرار گرفته بود، که بر اساس ویرایش ۲۰۲۳ این رتبهبندی، در جایگاه ۱۵۷ دانشگاههای آسیا قرار گرفته است.
استاد دانشکدگان مدیریت دانشگاه تهران با اشاره به رتبه بینالمللی خوب دانشگاه نانجینگ چین و با ابراز علاقمندی به اینکه دانشگاه نانجینگ حلقه اتصال دانشگاههای بزرگ ایران با دانشگاههای بزرگ و مادر در چین باشد، بیان داشت: برگزاری اجلاسیههای رؤسای دانشگاههای بزرگ ایران و چین در تهران و پکن، زمینهای برای به اشتراک گذاشتن ظرفیتهای این دانشگاهها به منظور رقم زدن کارهای بزرگ میشود. دانشگاه نانجینگ میتواند شریک راهبردی خوبی برای دانشگاه تهران باشد.
وی در تشریح برخی محورهای همکاری مشترک بین دانشگاه تهران و دانشگاه نانجینگ، از تبادل استاد و دانشجو، استفاده از ظرفیتهای دو دانشگاه برای برگزاری فرصتهای مطالعاتی برای اساتید دو دانشگاه، همکاری در راهاندازی رشتههای جدید، ایجاد دورههای مشترک بین دو دانشگاه، برگزاری نشستهای تخصصی بویژه برای کمک به کارآفرینان، تجار و بازرگانان دو کشور با مشارکت نهادهای سیاسی ایران و چین در تهران و پکن نام برد.
رئیس دانشگاه تهران، یکی از زمینههای مورد علاقه برای همکاری بین دو دانشگاه را حوزه میانرشتهای علوم جغرافیایی عنوان کرد و اظهار داشت: برای توسعه تمدن دریایی در سواحل خلیج فارس، علاقمند به شکلگیری فعالیتهایی بویژه در توسعه مکران هستیم و میتوانیم در گام اول برای همکاری در این بخش، فعالیتهای مشترک را در پژوهشکده علوم دریایی با محوریت خلیج فارس متمرکز کنیم.
دکتر تان تینو، رئیس شورای عالی برنامهریزی دانشگاه نانجینگ چین نیز در این دیدار، به قدمت ۱۲۰ ساله دانشگاه نانجینگ و تأثیرگذاری این دانشگاه اشاره کرد و گفت: تعداد قابل توجهی از دانشگاههای بزرگ فعلی کشور چین از دانشگاه نانجینگ انشعاب پیدا کردهاند و بسیاری از رشتههای دانشگاهی در چین برای اولین بار در دانشگاه نانجینگ راهاندازی شدهاند و این دانشگاه در رتبهبندی تایمز در جایگاه ۷۳ و در QS در جایگاه ۱۲۰ جهان قرار دارد.
تان تینو با ارائه پیشنهاد تعریف طرحهای مشترک و راهاندازی مراکز مطالعاتی مشترک در علوم مختلف بین دانشگاه تهران و دانشگاه نانجینگ، تاکید کرد: گسترش روابط بینالمللی جزو برنامههای اولویتدار دانشگاه نانجینگ است و در این چارچوب آمادگی داریم دورههای تکمیلی تخصصی یک هفته تا یک ماهه را برای پژوهشگران دانشگاه تهران اختصاص دهیم.
دکتر الهام امینزاده، معاون بینالملل دانشگاه تهران نیز در این نشست، تعداد دانشجویان غیرایرانی دانشگاه تهران را ۱۲۶۰ دانشجو اعلام کرد و تاکید کرد: علاقه مند هستیم طرحهای بلندمدتی را بین دو دانشگاه تهران و نانجینگ تعریف کنیم و در این راستا برای راهاندازی دپارتمان زبان فارسی در دانشگاه نانجینگ آمادگی داریم؛ همانگونه که دپارتمان زبان چینی در دانشگاه تهران فعال است.
دکتر محمودرضا دلاور، مدیرکل اعضای هیات علمی و دانشجویان بینالملل دانشگاه تهران هم از برنامهریزی برای راهاندازی کارگروههای بینالمللی در معاونت بینالملل دانشگاه تهران خبر داد و گفت: کارگروه چین، ژاپن و کره از مهمترین کارگروههاست که میتوانیم تبادل تجربه در حوزه بینالمللیسازی و بهبود رنکینگ داشته باشیم.
دکتر حسن زمانیان، استاد دانشگاه تهران نیز با اشاره به اینکه دانشگاه تهران در بسیاری از زمینههای علمی دارای رتبه کمتر از ۵۰ دنیا است، گفت: علاقمند هستیم محورهای همکاری دو دانشگاه را بر اساس آینده پژوهش دنیا تا سال ۲۰۵۰ میلادی تعریف کنیم که اصلیترین آنها تحقیقات آب و هوایی و همچنین میکروالکترونیک است.
دکتر زمانیان که ریاست سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران را نیز برعهده دارد، با اشاره به فعالیت ۹ پژوهشکده و ۲۵۰ شرکت فناور و نوآور در سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران، برای همکاری بین این سازمان و دانشگاه نانجینگ اعلام آمادگی کرد.
فعالیتهای تحقیقاتی مشترک، تبادل اعضای هیات علمی و دانشجویان و مواد آموزشی، نظارت مشترک بر پایاننامههای کارشناسیارشد و رسالههای دکتری و ایجاد مدارک مشترک دوگانه از محورهای تفاهمنامه دو دانشگاه تهران و نانجینگ چین است که به مدت پنج سال اعتبار دارد.