پخش زنده
امروز: -
مصرف آنتی بیوتیکها اگرچه ممکن است ، موجب تسکین درد و کاهش علائم بیماریهایی مثل سرماخوردگی شوند، اما عوارض زیادی به دنبال دارند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما استان خوزستان، در بسیاری از مواقع که احساس سرماخوردگی به ما دست میدهد، در گام اول به سراغ یخچال و مصرف آنتی بیوتیکها میرویم و خوددرمانی میکنیم، اما غافل از اینکه پزشکان هشدار میدهند که آنتی بیوتیکها برای درمان سرماخوردگی مناسب نیستند.
دکتر رامش، متخصص فارماکولوژی گفت: در بسیاری از موارد، عفونتهای تنفسی ویروسی بوده و درصد کمی باکتریایی هستند.
وی افزود: سرماخوردگی معمولا علائمی مانند؛ آبریزش، عطسه، گرفتگی بینی، بدن درد، دردهای عضلانی، احساس خستگی، تب خفیف دارد و فرد با استراحت، مصرف مایعات گرم و... بهبود مییابد، بنابراین صرف یک علامت نمیتواند دلیلی برای مصرف آنتی بیوتیک باشد.
دکتر رامش ادامه داد: اگر یک عفونت باکتریایی باشد، فرد قادر به تشخیص نوع آن و آنتی بیوتیک مناسب و موثر و دوره مصرف داروها نیست، این درحالیست که بسیاری از افراد بدون مشورت با پزشک متخصص نسبت به تهیه و مصرف خودسرانه آنتی بیوتیکها اقدام میکنند. چ
این متخصص فارماکولوژی میگوید: باید توجه داشت که اگر زمانی پزشک آنتی بیوتیک تجویز کرد، مصرف نکردن یا کمتر از میزان مجاز مصرف کردن میتواند آسیب زا باشد و عوارضی را به دنبال دارد.
دکتر علی جواهرفروش زاده، متخصص بیماریهای داخلی میگوید: مصرف خودسرانه آنتی بیوتیکها عوارضی ازجمله؛ کلیوی، خونی، چشمی و همچنین تاثیر بر مغز استخوان دارد.
وی افزود: شاید مصرف آنتی بیوتیکها موجب بهبود بیماری شود، ولی نباید عوارض آن را نادیده گرفت و از آنها غافل شد.
دکتر شکرالله سلمان زاده، متخصص بیماریهای عفونی مهمترین عارضه مصرف بی رویه آنتی بیوتیکها را مقاوم شدن میکروبها به دارو عنوان کرد و گفت: میکروبهایی در بدن وجود دارد که برای ما مفید هستند و به هضم غذا، تولید برخی ویتامینها مثل ویتامین K، افزایش قدرت دفاعی بدن و... کمک میکنند، بنابراین با مصرف بی رویه آنتی بیوتیک ها، باعث ار بین رفتن باکتریهای خوب میشویم و در صورتیکه بخواهیم دارویی تجویز کنیم که جان بیمار را نجات دهیم، ممکن از میکروبی مقاوم روبرو شویم که آنتی بیوتیک بر آن تاثیری ندارد.