پخش زنده
امروز: -
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اردبیل استئوپروز (پوکی استخوان) را یک بیماری مزمن استخوانی دانست که با افزایش جمعیت مسن این بیماری شیوع بیشتری میباید.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اردبیل محمد جعفرزاده از بیماری پوکی استخوان بعنوان بیماری خاموش یاد کرد و گفت: در این بیماری توده استخوانی کاهش پیدا کرده و بافت استخوان به تدریج تحلیل میرود و با افزایش جمعیت افراد مسن شیوع بیماری بیشتر دیده میشود.
وی به بروز و افزایش شکستگی ناشی از بیماری پوکی استخوان اشاره کرد و ادامه داد: در زنان بالای ۴۵ سال، تعداد روزهای بستری شدن بدلیل استئوپروز و شکستگیهای ناشی از آن بیش از مجموع روزهایی است که بدلیل عوارض دیابت، حملات قلبی و سرطان پستان اتفاق میافتد.
معاون بهداشتی علوم پزشکی اردبیل بیان کرد: از هر سه زن بالای ۵۰ سال یک نفر و از هر پنج مرد بالای ۵۰ سال یک نفر شکستگی ناشی از پوکی استخوان را تجربه میکنند.
این مقام مسئول بهداشت و درمان اردبیل ضمن بیان اینکه تخمین زده میشود در جهان در هر ۳ ثانیه یک شکستگی (معادل حدود ۲۵ هزار شکستگی در روز و حدود ۹ میلیون شکستگی در سال) اتفاق میافتد، اعلام کرد: شکستگیهای استئوپروتیک باعث افزایش ۳۰ درصدی مرگ در سال اول بعد از رخداد شکستگی میباشد و افزایش خطر مرگ و میر تا ۵ سال بعد از شکستگی نیز وجود خواهد داشت.
رئیس مرکز بهداشت استان خاطرنشان کرد: به دنبال شکستگی لگن، ۴۰٪ افراد هرگز قادر نخواهند بود بدون کمک راه بروند و حدود ۸۰% افراد نمیتوانند فعالیتهای اولیه مانند خرید روزانه را به طور مستقل انجام دهند.جعفرزاده با اشاره به اینکه شکستگی اغلب اوقات متعاقب سقوط رخ میدهد و عمدتا در مچ دست، لگن و مهرهها بوجود میآید، گفت: انحنای ستون فقرات و یا کوتاه شدن قد بیش از ۳ سانتی متر از علائم هشدار دهنده شکستگی در مهرهها است.
وی شکستگی لگن را جدیترین و خطرناکیترین نوع شکستگی ناشی از پوکی استخوان برشمرد و اضافه کرد: این نوع شکستگی میتواند منجر به بستری طولانی مدت در بیمارستان، ناتوانی طولانی مدت یا برای همه عمر و حتی مرگ شود.
جعفرزاده اظهار کرد: شکستگی قبلی، سن بالا، سابقه فامیلی، یائسگی زودرس، مصرف سیگار و الکل، مصرف طولانی مدت داروهای کورتیکواستروئید، لاغری مفرط و بیماریهای گوارشی از جمله عواملی است که فرد را برای شکستگی ناشی از پوکی استخوان مستعد میکند.
رئیس مرکز بهداشت استان تصریح کرد: افراد بالای ۵۰ سال باید برای اطمینان از سلامت استخوان خود به پزشک مراجعه کنند و همچنین مصرف کافی کلسیم، پروتئین و ویتامین D و فعالیت فیزیکی منظم و تقویت قدرت عضلات بعنوان بخشی از پروتکل درمان پوکی استخوان محسوب میشود.
وی یادآور شد: پویش سراسری پیشگیری از پوکی استخوان بصورت هفتگی و با شعار اعلامی از سوی وزارت بهداشت و درمان و همچنین طرح غربالگری انجام میشود.
بیشتر بخوانیم:
پویش همگانی پیشگیری از پوکی استخوان
پویش همگانی پوکی استخوان برای کنترل و پیشگیری از این بیماری خاموش، اما خطرناک آغاز شده است.