پخش زنده
امروز: -
پژوهشگران دانشگاه واترلو مواد پیشرفته و هوشمندی را برای ساخت ریزرباتها طراحی کردهاند که میتوانند برای انتقال محلولهای حساس همچون سلولها یا بافتها به نقاط مختلف بدن مورد استفاده قرار گیرند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، رباتهای تولیدشده با این روش، زیستسازگار و غیرسمی بوده و از کامپوزیتهای هیدروژل پیشرفته و همچنین نانوذرات سلولزی برگرفته از گیاهان ساخته شدهاند و این ترکیب منحصر به فرد، امکان کنترل و قدرت مانور بالایی را برای ربات به ارمغان میآورد.
دانشمندان میگویند یکی از ویژگیهای بارز این مواد، توانایی آنها در تغییر شکل در هنگام قرار گرفتن در معرض عوامل شیمیایی خارجی است که به محققان این اجازه را میدهد تا قابلیت تغییر شکل را در ساخت رباتهای نرم برنامهریزی کنند.
همچنین این ریزرباتها از قابلیت خودترمیم شوندگی منحصر به فردی بهره میبرند که بدین ترتیب، دیگر نیازی به روش های، چون استفاده از چسبهای سنتی نخواهد بود. این ماده همچنین میتواند با خاصیبت آهنربایی تغییر مسیر میدهد و از این طریق، راحتتر در بدن انسان حرکت میکند که به گفته محققان، این امر میتواند به تحویل دقیق و هدفمند دارو، ترمیم بافت و بررسی بخشهای مختلف در بدن انسان کمک کند.
پروفسور حامد شاهسون از گروه مهندسی شیمی دانشگاه واترلو که هدایت این گروه تحقیقاتی را برعهده دارد میگوید: کرد: مهندسان شیمی نقش مهمی در پیشبرد اهداف تحقیقاتی در حوزه ریزرباتیک پزشکی ایفا میکنند. مواجهه با بسیاری از چالشهای بزرگ در ریزرباتیک مستلزم مهارت و دانش مهندسان شیمی از جمله انتقال گرما و جرم، مکانیک سیالات، مهندسی واکنش، پلیمرها، علم ماده نرم و سیستمهای بیوشیمیایی است. ما به لطف دانش و مهارتهای چند رشتهای خود، موقعیت منحصربهفردی برای معرفی راههای نوآورانه در این زمینه نوظهور داریم.
این گروه تحقیقاتی امیدوار است که ریزرباتها را به اندازههایی کمتر از میلیمتر کاهش دهند. نتایج این مطالعه در نشریه Nature Communications منتشر شده است.