استفاده از روش جدید درمان سرطان تیروئید در دانشگاه علوم پزشکی مشهد
عضو هیأت علمی گروه پزشکی هستهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد باروش جدید درمانی، موفق به افزایش اثر بخشی درمان بیماران مبتلا به سرطان تیروئید شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی ، دکتر آتنا آقایی درباره این روش جدید درمانی گفت: این روش بسیار مؤثر برای بیماران سرطان تیروئید است و باعث نتایج عالی و افزایش طول عمر
در بیماران کانسر تیروئید میشود و درمان قطعی در این بیماران را در پی دارد.
وی با بیان اینکه گروهی از بیماران مبتلا به سرطان تیروئید قابلیت جذب ید را ندارند یا این قابلیت را در طول زمان از دست میدهند، افزود: بیماران مبتلا به سرطان تیروئید با درگیریهای متاستاتیک شامل ریه و استخوان که قابلیت جذب ید رادیو اکتیو را نداشته باشند، گزینههای درمانی اندکی دارند که اغلب نتیجه مطلوبی هم ندارد و منجر به کاهش طول عمر این گروه از بیماران میشود.
عضو هیأت علمی گروه پزشکی هستهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: ما توانستیم تعدادی از بیماران با شرایط درگیریهای متاستاتیک را با درمانهای رادیواکتیو بر پایه رسپتورهای سوماتو استاتین (که برای بیماران مبتلا به تومورهای نورواندوکرین انجام میشود) در بیمارستان قائم (عج) درمان کنیم و نتایج بسیار عالی داشته باشیم.
دکتر آقایی افزود: در این گروه از بیماران، تیروگلوبولین سرمی پس از درمان کاهش واضحی داشت و علایم بیماران شامل تنگی نفس و دردهای استخوانی هم بهبود واضحی نشان داد.
وی بیان کرد: علاوه بر آن، مشخص شد که پس از دو یا سه مرحله تزریق این دارو (LU۱۷۷-DOTa-TATE) به طور شگفت انگیزی، ضایعات بیماران قابلیت جذب ید را به دست میآورند و میتوانیم به طور مجدد از این درمان بسیار مؤثر برایشان استفاده کنیم؛ این درحالیست که در این بیماران، اسکن تمام بدن با ید قبلی کاملا بدون جذب بوده و پس از این درمان، جذب بسیار زیادی را نشان داده است.
عضو هیأت علمی گروه پزشکی هستهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: به نظر میرسد که این روش درمانی، آغاز تحولی عظیم در این گروه از بیماران که متاستازهای گسترده دارند و ید رادیواکتیو را جذب نمیکنند، باشد.