احمدی مقدم: سرباز را نمی توان در هر جایی به کار گرفت
فرمانده نیروی انتظامی گفت: با توجه به طول کوتاه مدت خدمت یک سرباز در نیروهای مسلح، نمیشود سرباز را در هر جایی به کار گرفت چرا که برای سرباز وظایف مشخصی تعریف شده است.
به گزارش واحد مرکزی خبر، سردار احمدی مقدم در همایش مسئولان وظیفه عمومی ناجا سربازی را گلوگاه و تونلی اجباری برای تکمیل فرایند مردانگی برای تمام مردان کشور دانست و افزود: سربازی در بسیاری از کشورها رواج دارد به عنوان مثال در سوئیس که با هیچ کشوری جنگ ندارد نیز سربازی وجود دارد اما با مدلی متفاوت انجام میشود که بر اساس آن شهروندان بیست سال سرباز هستند و تنها سالی یک ماه به خدمت سربازی میروند.
وی با اشاره به بروز پدیده فرزندان تک والدی در کشورهای غربی و با بیان اینکه چنین مواردی رفته رفته در کشور مشاهده می شود گفت: فرزندان تک والدی که با مادر، بزرگ میشوند دارای روحیات زنانه هستند که باید این افراد با اعزام به سربازی فرایند اجتماعی شدن را سپری کنند.
سردار احمدی مقدم در باره مشمولان معتاد نیز گفت: نمیتوان به یک سرباز معتاد گفت که به سربازی نیاید تا دیگران معتاد نشوند بلکه باید در محیط سربازی شرایطی را فراهم کرد که وی اعتیادش را ترک کند و درمان شود.
وی همچنین سهولت در ارائه خدمات را امری ضروری دانست و افزود: سهولت یعنی اینکه مردم تکلیف خود را بدانند و اینکه سرباز در جغرافیای محل سکونت و با دانش و تخصصی که دارد به کار گرفته شود.
احمدیمقدم با تاکید بر ضرورت غنی سازی دوران خدمت سربازی گفت: فلسفه سربازی تنها نیازهای دفاعی نیست و بسیاری از استعدادها را میتوان در دوران سربازی پرورش داد و بارور کرد.
وی در ادامه بر ضرورت اجرای عدالت در سربازی تاکید و با اشاره به اعزام فقط 41 درصد تهرانی ها به سربازی و معافیت مابقی آنها، افزود: پرسش این است که مگر تهران شهری بیماریزاست که این همه معاف شدهاند؟ در حالیکه نباید اجازه دهیم که با راههای قانونی و غیرقانونی عدهای از خدمت سربازی فرار کرده یا محل خدمت را خودشان دلبخواهی انتخاب کنند چرا که عدالت فقط این نیست که ما در نیت نخواهیم که تبعیض انجام شود.
احمدی مقدم خاطرنشان کرد: به نظر میرسد فردی که در پایتخت حضور دارد با پیگیریهای فراوان و دسترسی به برخی از مسئولان میتواند به سربازی نرود اما یک روستایی باید به سربازی برود.
وی اضافه کرد: وقتی با دقت به موضوع نگاه میکنیم مشخص میشود که هرچه از مرکز کشور به نواحی مرزی میرویم سربازان متعلق به خانوادههای فقیرتر و محرومترند.
فرمانده نیروی انتظامی با بیان اینکه چنین دستور تبعیضی را ما نمی دهیم اما شاید در مقررات ما مشکلی وجود دارد گفت: باید دید که چه اتفاقی در سیستم رخ داده که روستاییها و افراد محروم به مرزبانی میروند و بچههای تهران یا معاف میشوند یا در جایی راحت به سربازی مشغول میشوند.
وی با تاکید بر اینکه باید راههای دررو در سربازی گرفته شود، افزود: یکی از مسئولان کشوری نامهای به من داد که در آن از من خواسته بود تا یکی از سربازان به شهر خودشان بازگردد که من از وی دلیل را خواستم و این مسئول در پاسخ به من تنها مدعی شد که حالا ما از شما یک خواهش کردیم که من نیز با این درخواست موافقت نکردم.
وی با اشاره به شهدای مرزبانی در سراوان گفت: این شهدای عزیز عمدتا از خانوادههای مستضعف و متدین بودند که البته همانند دوران دفاع مقدس اگر خدمت داوطلبانه بود نیز آنان به همین مناطق میرفتند.
رویکرد علمی تحقیقاتی ناجا در رسیدگی به پرونده ها
فرمانده نیروی انتظامی گفت : باوری در جامعه به وجود آمده است که عدهای گمان میکنند پلیس هر کسی را که بخواهد دستگیر میکند و اگر کسی دستگیر نمیشود، پلیس نخواسته او را بگیرد، در حالی که این درست نیست.
احمدی مقدم افزود: واقعیت این است که در برخی موارد با سرعت بیشتری به پروندهها رسیدگی می شود که باید در رسیدگی به پرونده ها هم در عمل رفتارمان عادلانه باشد.
وی عقبه رسیدگی به پروندهها در پلیس را دارای یک عقبه علمی و تحقیقاتی دانست و گفت: این در حالی است که تنها خروجی این موارد به مردم اطلاع داده میشود.
احمدی مقدم با تأکید بر این نکته که مردم تنها خروجی کار نیروی انتظامی را میبینند گفت: اگر یک جنایتی اتفاق بیفتد مردم تنها وقوع جنایت و کشف آن را میبینند و از روند رسیدگی به این پرونده بیخبر هستند و تصور میکنند که کار آسانی است در صورتی که برای به نتیجه رسیدن یک پرونده جنایت، کارهای اطلاعاتی بسیاری انجام میشود.
وی در بخشی از سخنانش با تبریک هفته بسیج و تسلیت ایام شهادت حضرت اباعبدالله (ع) گفت: بسیج واژه مقدسی است که افراد در آن بدون توقع و چشم داشت از جان و مال خود آن هم در امتداد عاشورا هزینه می کنند.