پخش زنده
امروز: -
زیتون جزء میوهها محسوب میشود که آهن بسیار بالایی دارد، در هر ۱۰۰ گرم زیتون، حدود ۳.۳ گرم آهن وجوددارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز البرز؛ زیتون سیاه منبع خوبی از آهن است که برای انتقال اکسیژن برای سلول های قرمز خون مهم است.
زیتون تازه منبع خوبی از فیبر، چربیهای مفید و ویتامینهای محلول در چربی A و E است. این میوه ترکیبات گیاهی مفید نیز دارد که به کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی کمک میکند.
زیتون یکی از مفیدترین و خوشمزه ترین انواع میوه ها است که بیشتر از ۷۰۰۰ سال از پرورش و برداشت آن توسط انسان ها می گذرد. شواهد باستان شناسی نشان می دهد که تمدنهای اولیه انسان درخت زیتون را در ۲۵۰۰ سال قبل از میلاد مسیح نیز کشت می کردند. از گذشته های دور خواص بی نظیر این میوه برای انسان ها تا حدودی شناخته شده بود. امروزه بیشتر از صدها نوع زیتون وجود دارد.
زیتون چربی مفید زیادی دارد و حاوی مقدار زیادی ویتامین و مواد معدنی است. این میوه سرشار از ویتامین C، آنتی اکسیدان، نیاسین، ویتامین A، فولات، ویتامین E و ویتامین K است و فواید زیادی برای سلامت دارد. در ادامه به برخی از ویژگی های غذایی این میوه مفید در هر ۱۰۰ گرم از آن اشاره شده است.
انرژی: ۱۱۶ کالری
پروتئین: ۰/۸۴ گرم
چربی: ۱۰/۹۰ گرم
کربوهیدرات: ۶/۰۴ گرم
فیبر: ۱/۶۰
کلسیم: ۸۸ میلی گرم
آهن: ۶/۲۸ میلی گرم
منیزیم: ۴ میلی گرم
پتاسیم: ۸ میلی گرم
سدیم: ۷۳۵ میلی گرم
روی: ۰/۲۲
به طور کلی طبع زیتون رسیده گرم است. این موضوع هم برای زیتون سبز و هم زیتون سیاه یکسان است. اما زیتون نرسیده طبعی سرد و خشک دارد. روغن زیتون نیز طبع گرم و خشکی دارد. مصلح زیتون گردو، سرکه، عسل، بادام درختی شیرین و شیرینی های طبیعی است.
در ادامه به مهم ترین خواص و فواید زیتون برای سلامت بدن اشاره شده است.
سلامت قلب و عروق
کاهش ابتلا به سرطان
کاهش خطر ابتلا به آلزایمر
پیشگیری از دیابت
بهبود سلامت استخوانها
درمان یبوست
درمان آرتریت روماتوئید
سلامت چشمها
کاهش ابتلا به سرطان روده بزرگ
کاهش فشار خون
بهبود سیستم ایمنی بدن