ابوالفضل بیهقی، نقطه اتصال ایران، افغانستان و قلمرو زبان فارسی هند و آسیای مرکزی
ابوالفضل بیهقی، بهترین نقطه اتصال بین ایران، افغانستان و بخش عظیم قلمرو زبان فارسی در شبه قاره هند و آسیای مرکزی محسوب می شود.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی ، عضو فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی و استاد دانشگاه فردوسی مشهد روز دوشنبه در سیزدهمین همایش بینالمللی بزرگداشت ابوالفضل بیهقی
و بازشناخت پیوند نثر فارسی و هویت ملّی گفت: بیهقی با اثر سترگش، ارتباطدهنده و تقویتکننده اشتراکات فرهنگی و اجتماعی سرزمینهای فارسیزبان است.
محمدجعفر یاحقی تصریح کرد: قلمرو زبان فارسی در نام بلند بیهقی، تجسم و تبلور یافته و بخش عمده ای از ارتباط فارسی زبانان، مرهون اندیشه و قلم ابوالفضل بیهقی است.
استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: بیهقی به یقین ارتباط دهنده ملت ایران با دیگر سرزمین های فارسی زبان همچون افغانستان و تاجیکستان است.
یاحقی افزود: بیهقی شناسی از سالهای گذشته آغاز و دهها کتاب در این خصوص نوشته شده و رهاورد این پویش ها، تحکیم ارتباطات فرهنگی کشورهای منطقه و فارسی زبانان بوده است.
وی کتاب تاریخ بیهقی را در کنار شاهنامه حکیم ابوالقاسم فردوسی، از بزرگترین آثار ادبی زبان فارسی دانست که یکی در نثر و دیگری در شعر، بر تارک ادبیات ایران زمین میدرخشند.
سیزدهمین همایش بین المللی بزرگداشت ابوالفضل بیهقی و بازشناخت پیوند نثر فارسی و هویت ملّی روز دوشنبه، همزمان با اول آبان، روز ملی نکوداشت پدر نثر فارسی و نویسنده تاریخ گرانسنگ بیهقی در زادگاهش سبزوار آغاز شده است.
در این همایش دوروزه که به همت دانشگاه حکیم سبزواری برپا شده است، علاوه بر سخن شناسان و استادان ایرانی، شماری از پژوهشگران کشورهای منطقه از پاکستان، افغانستان، ارمنستان، عراق و اقلیم کردستان عراق به صورت حضوری و یا مجازی شرکت دارند که به موضوع بسیار ضروری و مهم «هویت» میپردازند.
روز اوّل آبان، از سال ۱۴۰۱ به نام روز ملّی بزرگداشت ابوالفضل بیهقی در تقویم ملّی کشور ثبت شده است.