پخش زنده
امروز: -
عضو هیات علمی پژوهشکده علوم و فناوری موادغذیی جهاددانشگاهی گفت: توسعه صنایع تبدیلی یکی از محورهای اولویتدار زنجیره تولید محصولات کشاورزی است .
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی سازمان جهاددانشگاهی ، دکتر الناز میلانی با اشاره به این که صنایع تبدیلی کشاورزی محل هم افزایی صنعت و کشاورزی است، افزود: محدودیت منابع، سیرصعودی رشد جمعیت و آلودگی زیست محیطی ناشی از کارخانجات فرآوری، توجه محققین را به استفاده مجدد از پسماند یا فراوردههای جنبی معطوف کرده است .
وی ادامه داد: براساس آمارهای بینالمللی، سالانه حدود 35 درصد از تولید در قالب پسماند از چرخه فناوری خارج میشود و تولید حجم بالای پسماندهای کشاورزی و صنایع تبدیلی نظیر کارخانجات تولید آبمیوه، رب گوجه فرنگی، صنایع آرد بر و پخت، روغنکشی، فراوری شکر و قهوه، از جمله موضوعات مورد چالش صنعت غذاستد.
وی تصریح کرد: پسماندهای کشاورزی، علاوه بر ارزان بودن، منابعی سرشار از پروتئین، فیبر رژیمی، پلیفنولها و انواع آنتی اکسیدان و ریز مغذیها هستند .
عضو هیات علمی پژوهشکده علوم و فناوری موادغذایی جهاددانشگاهی بیان کرد: فیبرهای رژیمی به عملکرد بهتر دستگاه گوارش و افزایش سیستم ایمنی بدن کمک می کنند و درکنترل وزن و دیابت تاثیر مثبت دارند.
به گفته خانم میلانی، میزان فیبرتوصیه شده توسط FDA برای مصرف روزانه 25 تا 38گرم در روزاست و متاسفانه صنایع تبدیلی موجود در ایران قادر به استفاده مجدد از کلیه فراوردههای جنبی نیستند و انباشت این ترکیبات مفید نیز سبب مخاطرات زیست محیطی می شود ؛ بااین حال، یافتن فناوری مناسب برای فراوری سریع فراورده های جنبی صنایع تبدلی با هدف اصلاح خصوصیات عملگری، تغذیه ای و حذف آلودگی میکروبی، موضوع روز تحقیقات دنیاست.
وی خاطرنشان کرد: تولید انواع مکملهای فیبری فراسودمند از فراوردههای جنبی، میتواند به ایجاد نوآوری و خلاقیت علمی، ارزش افزوده، ایجاد رقابت، به گردش آوردن اقتصاد غذا و افزایش سلامت عمومی جامعه منجر شود.