پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی گفت: مساجد باید به پایگاههای قرآنی تبدیل شوند و باید از آنها استفاده کافی در امور مذهبی صورت گیرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حجتالاسلام والمسلمین محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در همایش مشترک مدیران کل و رؤسای ادارات امور قرآنی تبلیغات اسلامی استانها با اشاره به اهمیت قرآن و نقش آن در گام دوم انقلاب اسلامی گفت: در گام دوم نهضت تبیین اسلام ناب، باید بیش از گذشته به قرآن اهمیت داده شود، گرچه همه ابعاد و لایههای قرآن، منشأ برکت است، بهرهمندی از عمق معانی قرآنی از وظایف ماست که باید به صورت جدی و خصوصاً در زمان جهاد تبیین به آن رسیدگی شود.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به این که هر چند بودجه دارالقرآن در این مدت چند برابر افزایش یافته، همچنان در مقابل عظمت کار ناچیز است، بر ادامه حمایت سازمان تبلیغات اسلامی تاکید کرد و گفت: برای پیشبرد اهدافی که قرآن را در جامعه در صدر قرار دهد، نیاز است که مسئولان قرآنی خوبی در استانها انتخاب شوند که البته از این نظر اتفاقات خوبی در سازمان تبلیغات اسلامی افتاده است و سازمان دارالقرآن الکریم از زیرمجموعههای خوب سازمان تبلیغات محسوب میشود.
قمی افزود: در سازمان تبلیغات اسلامی، دیدگاه مقام معظم رهبری در امور قرآنی مبنا بوده و ما قرار است بازویی برای ایشان باشیم و چه بسا در این زمانه جنگ تبلیغاتی، شناختی و ادراکی پیچیده، مجموعهای محوری که باید مقاصد ایشان را به نتیجه برساند، سازمان دارالقرآن باشد.
وی افزود:مهمترین وظیفه قرآنی ما بهرهمندی از عمق مفاهیم و معارف این کتاب و جهاد تبیین، روشنگری مضامین آیات این کتاب است. حدود ۱۵۰ یا ۲۰۰ آیه در قرآن وجود دارد که از مهمترین آیات الهی هستند و به نظر میآید با روشهای آموزشی، هنری و رسانهای به زودی میتواند سرمایه و اندوخته قرآنی جامعه را جابه جا کند؛ همه آیات مورد استفاده در بیانات امام خمینی (ره) که مرتب تکرار شده است در همین دسته آیات میگنجند.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به ضرب شدن بخشهای مختلف فرهنگی در یکدیگر گفت: یکی از آرزوهای ما این است که ابعاد مختلف دینی به هم ارتباط پیدا کنند؛ مثلا هیئتها به مساجد بروند؛ قرآن در مسجد به صورت جدی دنبال شود؛ به همین صورت امور و شئون در هم ضرب شوند و با هم در ارتباط باشند؛ مساجد باید به پایگاههای قرآنی تبدیل شوند و باید از مساجد استفاده کافی در امور مذهبی صورت گیرد. مساجد باید به سنگر تبدیل شوند درحالی که امروز بخش زیادی از مساجد اینگونه نیستند و به ساختمانهایی تبدیل شدهاند که هزینههایی برای آنها صورت گرفته است، اما استفاده مناسب از آنها نمیشود.
قمی با بیان اینکه ماموریتهای قرآنی سازمان تبلیغات اسلامی به سازمان دارالقرآن الکریم سپرده شده است افزود: دارالقرآن الکریم باید برنامههای خود را از قرآن بگیرد. آنچه از سازمان تبلیغات اسلامی در امور قرآنی توقع دارند، توجه دادن جامعه و ایجاد زمینههای بهرهمندی جامعه از امور قرآنی است؛ عرضه نگاه و تربیت قرآنی و زاویه دید قرآنی، وظیفه اولیه دارالقرآن است.
وی گفت: سبک زندگی، مبانی توحیدی و مقاصد تمدنی خود را باید از قرآن بگیریم؛ این سازمان با این عظمت و سابقه باید به تبلیغ معارف قرآنی اهتمام بورزد و شورای توسعه فرهنگ قرآنی درباره همه آنچه در کشور در امور قرآنی اتفاق میافتد، مسئول است و لذا شاید ناروا نباشد این دو شأن در دو جایگاه مختلف فعالیت خود را دنبال کنند تا زمینه بهرهمندی مردم از قرآن بیشتر فراهم شود.
وی افزود: طرحی وجود دارد با این موضوع که «چگونه میشود قرآن را جدی گرفت؟». سه سال پیش این موضوع را مطرح کردم؛ حفظ موضوعی کتاب الهی امری است که در ابتدا به استعداد یک جزء انجام میشود.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به جهانی شدن ارتباطات تصریح کرد: اگر میخواهیم به صورت جهانی حرف اسلام را به گوش دنیا برسانیم و حتی اگر میخواهیم با جوانان صحبت کنیم باید بدانیم که زبان امروز جوانان، زبان جهانی و فراتر از مرزها است. رهبر معظم انقلاب هم در سخنرانی امسال در جمع حجاج فرمودند که وقت کارهای فرا سرزمینی فرا رسیده است که این موضوع راهی جز قرآن وجود ندارد؛ در نامه رهبر انقلاب به جوانان هم اشاره شده است که بروید و بی واسطه از منظر قرآن بهره بگیرید.
سیوششمین نشست سراسری رؤسای ادارات امور قرآنی استانها در سازمان دارالقرآن از شنبه ۲۹ مهر آغاز شده است و تا دوشنبه اول آبان در سازمان دارالقرآن برگزار میشود.
در این نشست مباحثی، چون رویکردهای کلان و طرح راهبردی سازمان دارالقرآن الکریم، تحلیل برنامههای عملیاتی و نقشآفرینی جامعه قرآنی مطرح شده است.