اول و دوم آبان
سبزوار؛ میزبان همایش بین المللی بزرگداشت ابوالفضل بیهقی
سیزدهمین همایش بین المللی بزرگداشت ابوالفضل بیهقی و بازشناخت پیوند نثر فارسی و هویت ملّی در روزهای اوّل و دوم آبان به همت دانشگاه حکیم سبزواری برگزار میشود.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، دبیر همایش بین المللی بزرگداشت ابوالفضل بیهقی گفت: در این همایش، شماری از پژوهشگران از کشورهای ایران، پاکستان، افغانستان،
ارمنستان، عراق و اقلیم کردستان عراق حضور دارند.
مهیار علوی مقدم افزود: از زمان ثبت روز اوّل آبان در تقویم ملی کشور به عنوان «روز بزرگداشت ابوالفضل بیهقی» (پدر نثرفارسی)، برگزاری همایش بزرگداشت این شخصیت، حال و هوای بین المللی یافته است، به طوریکه پس از ۱۱ دور برگزاری به صورت ملّی، از دوازدهمین دوره در آبان ۱۴۰۱ به صورت بین المللی برگزار میشود.
وی گفت: این همایش با عنوان فرعی «بازشناخت پیوند نثر فارسی و هویت ملّی» به موضوع بسیار ضروری و مهم «هویت» که بسان شناسنامه ملی هر ایرانی است، میپردازد.
علوی مقدم بر ضرورت پیوند ادب فارسی به ویژه نثر فارسی با هویت ملّی، در راستای ارتقای فرهنگی جامعه تاکید کرد و گفت: اساساً هدف از بزرگداشت این گونه نویسندگان تاثیرگذار در فرایندهای فکری و فرهنگی جامعه، پرداختن به عناصر و مفاهیم فرهنگی جامعه است.
وی ادامه داد: برنامههای این همایش از بعداز ظهر امروز، ۳۰ مهر در دیدار و گفتگوی اهل هنر، نمایش و سینما با دکتر قطب الدین صادقی، یکی از کارگردانان و نمایشنامه نویسان مطرح ملی، آغاز میشود و در پی آن، کارگاه «رویکردهای نوین در طراحی صحنه» توسط دکتر میثم زندی، نویسنده و کارگردان حوزة نمایش، پی گرفته میشود.
دبیر همایش سیزدهم بزرگداشت پدر نثر فارسی افزود: به صدا درآمدن «زنگ بیهقی» در مدارس برگزیده سبزوار در ساعت ۷:۳۰ صبح، آغازگر برنامههای همایش خواهد بود و مراسم افتتاحیه هم همان روز از ساعت ۸:۳۰ صبح در تالار استاد شریعتی دانشگاه حکیم برگزار و در این مراسم پیام وزیر علوم قرائت میشود.
علوی مقدم گفت: دکتر محمدجعفر یاحقی عضو پیوسته فرهنگستان زبان وادب فارسی و رییس انجمن ترویج زبان وادب فارسی ایران (شعبه خراسان)، دکتر محمود شالویی رییس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور و دکتر مجید امامی دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور، از سخنرانان افتتاحیه این همایش هستند.
وی افزود: برگزاری آیین نامه اسب چوبی، اهدای نشان عالی سربداران و خوانش شعر توسط دو شاعر بلندآوازه افغانستان، نجیب بارور و دکتر عبدالغفور آرزو، از دیگر برنامههای این مراسم است.
به گفته دبیر سیزدهمین همایش بین المللی بزرگداشت پدر نثر فارسی، در پایان این مراسم، موزه نثر فارسی با طراحی و اجرای دکتر علی صادقی منش که برای نخستین بار برپا میشود، افتتاح خواهد شد.
علوی مقدم گفت: در این همایش شش کارگاه پژوهشی در زمینه های"پیوند نثر کلاسیک فارسی و نثرهای پهلوی و اوستایی با هویت ملّی، جنبههای دراماتیک و نمایشی نثر فارسی، مطالعات حقوقی نثر فارسی، آشنایی با نسخههای خطی تاریخ بیهقی و جایگاه موزه نثر فارسی در پیوند با هویت ملی"، توسط استادانی مانند دکتر یاحقی، دکتر جعفری دهقی، پروفسور امین، دکتر صادقی، استاد سیدی و دکتر صادقی منش برگزار میشود.
به گفته او، همچنین ۲۰ سخنرانی در چهار نشست تخصصی توسط پژوهشگرانی از ایران، پاکستان، افغانستان، ارمنستان، عراق و اقلیم کردستان عراق برگزار خواهد شد.
انجمن ترویج زبان وادب فارسی ایران، انجمن ایران شناسی ایران، انجمن علمی استادان زبان و ادب فارسی، انجمن ایرانی تاریخ، بنیاد فرهنگی زنده یاد دکتر علوی مقدم، اداره فرهنگ وارشاد اسلامی و مدیریت شهری سبزوار و خراسان رضوی، از جمله پشتیبانان علمی و معنوی این گردهمایی بین المللی نثر پژوهان هستند.