افتتاح رصدخانه شاخصهای شهری مشهد
رصدخانه شاخصهای شهری مشهد، همزمان با هفته آمار و برنامهریزی، روز شنبه طی مراسمی به بهرهبرداری رسید.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، رصدخانه شاخصهای شهری مشهد با هدف جمعآوری آمار روز برای تصمیمگیری مناسب مدیران، در کارخانه نوآوری این شهر واقع در میدان
کوثر مشهد افتتاح شد.
شهردار مشهد در این مراسم گفت: اطلاعات دقیق و آمار به روز، لازمه برنامهریزی صحیح است و ما نیازمند برنامه ریزی دقیق برای توسعه شهر هستیم که این مهم در شهرداری مشهد در دستور کار قرار گرفته است.
محمدرضا قلندر شریف افزود: طرح تفصیلی مشهد سال گذشته ابلاغ شد؛ اما، چون بر اساس اطلاعات یک دهه قبل بوده، نیازمند بازنگری است.
وی اظهار کرد: رصدخانه شهری مشهد با هدف به روز رسانی لحظهای آمار و اطلاعات مورد نیاز شهر فعال شده است و لایههای آماری این رصدخانه باید تکمیل شود.
شهردار مشهد با بیان اینکه شهرها نیاز به توسعه پایدار و همه جانبه دارند، گفت: تاکنون غفلتهایی صورت گرفته و در گذشته توسعه یک جانبه مدنظر بوده است، به طور مثال در مشهد شاهد توسعه اقتصادی به سمت غرب بودیم که حرم مطهر را از مرکزیت شهر خارج کرده بود.
قلندر شریف ادامه داد: این اقدام معضلاتی را ایجاد کرد که حالا بایستی همه کشور و دولت بسیج شوند تا حاشیه شهر مشهد رفع شود، لذا درحال حاضر تمام تلاش ما این است تا محرکهای توسعه به سمت شرق مشهد باشد.
استفاده از ۴۰۰ لایه اطلاعاتی در رصدخانه شهری
رییس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر مشهد نیز در این مراسم با بیان اینکه آمار و دادههای نامناسب منجر به تصمیمات ناصحیح میشود، افزود: باید حوزههای آمار و پژوهش به اجرا نزدیک شود، لذا در رصدخانه شهری مشهد،٤٠٠ لایه اطلاعاتی از بخشهای مختلف برای استفاده در مدیریت شهری، مورد بهره برداری قرار میگیرد.
فاطمه سلیمی افزود: کارخانه نوآوری مشهد مکانی برای فعالیت شرکتهای دانش بنیان و فعالان دانشگاهی در مسیر حل مشکلات شهری است و از اینگونه فعالیتها حمایت میشود.
تصویب ۲۶ طرح در حوزه های مختلف
سرپرست سازمان مدیریت و برنامه ریزی خراسان رضوی هم در این افتتاحیه گفت: این سازمان ۲۶ طرح را در حوزههای هزینه خانوار، تورم، موضوعات اشتغال و غیره تصویب کرده است.
سیدجمال الدین حسینی افزود: افتتاح رصدخانه شهری یکی از طرح های اجرایی بود که بلافاصله پس از تصمیمگیری، اجرا شد؛ ما در استان به برنامههایی نیاز داریم که سریع و در مدت زمان کم به نتیجه برسد.
وی دغدغه امروز مجموعه شهرداری را بحث "برنامه هفتم توسعه" دانست و افزود: این برنامه پس از تصویب در مجلس، بلافاصله باید در بازه زمانی ۵ ساله در استان اجرایی شود.
در پایان این افتتاحیه از مدیران و سازمانهای برتر و خلاق و افراد برگزیده در حوزه آمار قدردانی شد.
یکم آبان ماه به نام روز ملی آمار و برنامهریزی نامگذاری شده است.