پخش زنده
امروز: -
ترمیم و مرمت و بازسازی سیل بندها برای عملکرد بهتر در برابر هرگونه سیل احتمالی از سوی شرکت سهامی آب منطقهای یزد ادامه دارد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقهای یزد ضمن تشریح اقدامات صورت گرفته گفت: با توجه به بارشهای بیسابقه ناشی از بارشهای مونسون در روزهای ششم تا نهم مردادماه سال گذشته، اغلب رودخانههای استان شاهد جریان سیلاب بودند که باعث بروز خساراتی نیز شد.
محمدجواد منصوری افزود: بر اساس بررسی میزان حداکثر دبی لحظهای در محل ایستگاه هیدرومتری یا بندهای تغذیه مصنوعی شرکت آب منطقهای یزد به همراه دوره بازگشت و آورده رودخانهها، عمده سیلاب ثبت شده در استان مربوط به رودخانههای اعظم هرات، گاشار ابرکوه، سانیچ، صادق اباد و تفت بود.
وی خاطرنشان کرد: در رودخانه اعظم هرات، سیلاب با دبی حداکثر لحظهای ۱۵۰ مترمکعب در ثانیه و با دوره بازگشت ۱۰۰ ساله و آورده تقریبی ۸ میلیون متر مکعب توسط سد خاکی خوانسار کنترل شد و از تشدید خسارت در پاییندست جلوگیری شد.
منصوری ادامه داد: در رودخانه گاشار ابرکوه نیز سیلاب با دبی حداکثر لحظهای ۱۲۰ مترمکعب در ثانیه با دوره بازگشت ۵۰۰ سال رخ داد که جریانی با حجم تقریبی دو میلیون مترمکعب در مدت زمان ۴۲ ساعت وارد بند خاکی رحیم آباد ابرکوه شد.
وی اظهار داشت: در بالادست بند صادق آباد تفت نیز با توجه به مقطع عرضی برداشت شده و در پایین دست تقاطع سه رودخانه علی آباد، نصرآباد و سعید آباد، جریان قابلملاحظهای با حداکثر دبی لحظهای ۲۰۴ متر مکعب در ثانیه با دوره بازگشت بیشاز یکهزار سال اتفاق افتاد که با وجود بندهای صادقآباد این جریان کنترل و از ورود آن به رودخانه تفت که میتوانست باعث طغیان رودخانه تفت و خسارت شدید به شهر تفت شود، جلوگیری شد.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقهای با اشاره به متوسط آبگیری بیش از ۶۲ درصدی بندهای استان در مهار سیلاب تصریح کرد: بسیاری از بندهای استان مانند بندهای رودخانه شور، کاسه رود، هنشک، ده عروس بهاباد، دربید یزد، کرخنگان و هراتهای یک و دو، در جریان این سیل تا ۱۰۰ درصد آبگیری شدند و در مجموع عملکرد آنها در مهار سیلاب فوق العاده بود.
منصوری یکی از مهمترین این اقدامات را مطالعه بازنگری، مرمت و بهسازی سیلبندهای استان ذکر کرد و گفت: یکی از این طرحها مربوط به مطالعه بند صادق آباد تفت بود که با ۳۳۰۰ میلیون ریال انجام شده و امیدواریم با اجرای طرح در حوادث مشابه عملکرد مناسبی را در این منطقه شاهد باشیم.
وی یکی دیگر از طرحهای در دست اقدام را مطالعه مرمت و بهسازی بندهای تغذیه مصنوعی مروست و بندهای موگردی بافق و مطالعه بازنگری بند تغذیه مصنوعی دره گاهان با مجموع اعتبار هفت هزار و ۵۰۰ میلیون ریال نام برد و افزود: مطالعه برای مرمت و بهسازی سرریز بند تغذیه مصنوعی کرخنگان در بوروئیه هرات که پس از ۱۹ سال در جریان این سیل آبگیری و قسمتی از سرریز آن تخریب شده بود با اعتبار هزار و ۳۴۰ میلیون ریال انجام و عملیات مرمت و بهسازی آن با تخصیص اعتبار هفت هزار و ۶۵۰ میلیون ریال از محل اعتبارات ماده ۱۷ مدیریت بحران انجام شد.
منصوری از اجرای دیوار جناح راست تثبیت بالادست بند رحیم آباد ابرکوه در قالب چند طرح با اعتبار ۲ هزار و ۳۰۰ و چهار هزار و ۸۰۰ میلیون ریال خبر داد و ادامه داد: مرمت بند تغذیه مصنوعی رحیم آباد ابرکوه نیز با توجه به نشتی در برخی قسمتها در قالب دو فاز اجرایی صورت گرفت که در فاز اول ۳۸ میلیارد و ۹۱۵ میلیون ریال از محل طرح تامین آب کشاورزی اضطراری و طرح مطالعه و اجرای طرحهای تعادل بخشی و در فاز دوم ۴۸ میلیارد ریال از منابع جاری شرکت برای این طرح تامین اعتبار شد.