پخش زنده
امروز: -
همایش بین المللی شاهنامه در فرهنگ و هنر ملل با مشارکت دانشگاه فاتح سلطان محمد، دانشگاه اصفهان و دانشگاه استانبول، وابستگی فرهنگی سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در استانبول و انجمن فرهنگستان هنر ترکیه برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مراسم افتتاحیه همایش شاهنامه با حضور حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان وادبیات فارسی، رئیس دانشگاه فاتح سلطان محمد، معاون دانشگاه استانبول، سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در استانبول، رایزن فرهنگی کشورمان در ترکیه، وابسته فرهنگی سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در استانبول، شاهنامه پژوهان از دانشگاههای کشورمان، دانشگاههای ترکیه وسایر کشورها، در استانبول برگزار شد.
در این همایش سه روزه، چهل نفر از اساتید وشاهنامه پژوهان درباره شاهنامه حکیم توس، که گنجینه خرد و دانایی ست سخنرانی میکنند.
در مراسم افتتاحیه، دکتر حداد عادل درباره تاریخ هزار ساله شاهنامه و تاثیر آن در فرهنگ ایران و سایر فرهنگها گفت: شاهنامه خوانی را میتوان نوعی آیین خنیاگری دانست که از دیرباز به سه صورت در فرهنگ ایران رواج داشته است. نقّالی یا شاهنامه خوانی قهوه خانهای که نقّالان و شاهنامه خوانها در قهوه خانهها و محلهای اجتماع مردم به این شیوه شاهنامه را برای مردم میخواندند؛ و شاهنامه خوانی مجلسی که بیشتر در روستاها و ایلات و شهرهای کوچک رواج داشت و در شب نشینیها و محافل انس اجرا میشد. آنچه در شیوههای مختلف شاهنامه خوانی و فرهنگ ناقلان شاهنامه اهمیت دارد توجه زایدالوصف به آیین فتوّت و جوانمردی بود.
در این مراسم خانم دکتر ماریانا سیمپسون از موسسه نسخ خطی شوئنبرک درباره شاهنامه مصور، گذشته، حال و آینده سخنرانی کردند.
در حاشیه همایش بین المللی شاهنامه در فرهنگ وهنر ملل، نمایشگاه آثار هنرمندان کشورمان (مینیاتور) و آثار هنرمندان جمهوری ترکیه و سایر کشور درباره داستانهای شاهنامه نیز برپا شد در این نمایشگاه چهل اثر از هنرمندان کشورمان و ترکیه وسایر کشورها به نمایش گذاشته شده است.