او افزود: برای انتخاب یک رئیس جمهوری کار جمعی میشود، اما با افتخار در اولین مصاحبهاش میگوید من وابسته به جایی نیستم؛ این اشکال است. اگر کار جمعی میکردید، نقشه راه و نیروهای تربیت کارآمد شده داشتید، دچار مشکل نمیشدید.
سخنگوی شورای وحدت اصولگرایان گفت: مشارکت در تهران بر اساس نظرسنجیها، تاکنون کمتر از نصف میانگین مشارکت در سطح کشور است، تهران را دریابیم.
آقای متکی گفت: انتخابات برای همه مردم یک حق است که باید در متن ادبیات ما روشن شود و برای ما که میخواهیم بر مبنای اعتقاداتمان در انتخابات نقشآفرین شویم، یک تکلیف است. هر حکومتی که به نظر مردم توجه نکند، به سرنوشت واحدی دچار میشود.
بیشتر بخوانید
او گفت: پس از برکناری رئیس جمهور اول از سوی مجلس اول، مردم و بزرگان نگران شدند. این نگرانی باعث شد تا به مدت ۱۶ سال، زعما و بزرگان بگویند چه کسی نامزد شود، مردم هم به صورت کلی تبعیت میکردند و رأی میدادند.
سخنگوی شورای وحدت اصولگرایان ادامه داد: سال ۷۶ بزرگان گفتند که بشود، اما نشد و کس دیگری انتخاب شد. ۱۶ سال هر کسی را گفتند، نشد و مردم گزینههای دیگری را انتخاب کردند.
منوچهر متکی گفت: سال ۹۲ این بحث مطرح شد که چرا این جوری است؟ هر کس شما میگویید، رأی نمیآورد. در جلسهای گفتم یک علتش این است که بزرگان میگویند به مردم که «چه کنید»، اما باید سؤال را عوض کنیم که «چه کنیم»؛ یعنی در نظری که میخواهیم بدهیم و کسی را که معرفی میکنیم، مردم را مشارکت دهیم.
او گفت: عملکرد مسئولان و دولتها از عوامل مؤثر در مشارکت مردم برای انتخابات است و مردم با کسی تعارف ندارند. اگر مردم نگرانی دارند و اگر رهبری مطرح کرد که تورم مهار شود، یعنی رضایتمندی مردم در این نظام که ذاتا مردمی است، اهمیت دارد.
سخنگوی شورای وحدت اصولگرایان گفت: احزاب، جریانها و چهرههای سیاسی نقش دوم را در مشارکت مردم دارند. اگر یک حزب موقع انتخابات بگوید تحریم میکنم، فلسفه وجودیش را نقض میکند.
آقای متکی گفت: در کشورهای دیگر کمتر حزبی میگوید در انتخابات شرکت نمیکنم. در خانه احراب به من گله کردند، اما گفتم نظر شخصی من است و حزبی که چنین چیزی را میگوید، باید در مجوزش تجدید نظر شود.
ما توقع داریم همه مشکلات جاری کشور رو احزاب با برنامه و معرفی فرد شایسته حل کنند تحریم چیه؟!!!