پخش زنده
امروز: -
گزارشگر ویژه سازمان ملل در گزارشی نوشت: نوار غزه در حال تجربه بمباران مداوم و ویرانی عظیم است. بخش بهداشت در این منطقه در نقطه بحرانی قرار دارد.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛گزارشگر ویژه سازمان ملل در گزارشی نوشت: نوار غزه در حال تجربه بمباران مداوم و ویرانی عظیم است. بخش بهداشت در این منطقه در نقطه بحرانی قرار دارد.
گزارش ویژه سازمان ملل با بحرانی خواندن وضعیت بهداشتی غزه، خواستار آتش بس فوری و ایجاد دسترسیهای بشردوستانه شد.
گزارشگر ویژه سازمان ملل با اشاره به حق تعیین سرنوشت برای فلسطینیان نوشت «شما نمیتوانید میل انسان به آزادی را خاموش کنید.»
بنا بر اعلام سازمان ملل متحد، گزارشگر ویژه این سازمان در مورد حق سلامت، با بحرانی خواندن وضعیت بهداشتی غزه، خواستار آتش بس فوری و دسترسی بشردوستانه به این منطقه شد.
تلالنگ موفوکنگ، گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد «حق همگانی برای برخورداری از بالاترین استانداردهای قابل دستیابی در سلامت جسمانی و روانی»، در گزارش خود که روز سه شنبه، ۲۵ مهرماه در تارنمای رسمی سازمان ملل منتشر شد، ادامه جابه جاییهای خشونت بار و اجباری مردم غزه و تهدید حملات بیشتر به این منطقه محاصره شده را یک خطر بزرگ برای بهداشت عمومی و وضعیتی اضطراری خواند و اظهار داشت: «همه طرفهای درگیر و شرکای بینالمللی آنها باید دسترسی سریع و بدون مانع به تجهیزات ضروری بشردوستانه از جمله غذا، آب و دارو، سوخت و برق را تضمین کنند.» وی تاکید کرد: «زیرساختهای پزشکی غزه به طور جبران ناپذیری آسیب دیده و ارائه دهندگان مراقبتهای بهداشتی در وضعیتی وخیم با دسترسی محدود به تجهیزات پزشکی و شرایطی که به آنها اجازه ارائه مراقبتهای بهداشتیِ به موقع و با کیفیت را نمیدهد، کار میکنند». وی اضافه کرد: «کارکنان بخشهای بشردوستانه، پزشکان، جامعه مدنی، سازمانهای حقوق بشر و روزنامهنگاران (در غزه) در حالی به کار در منطفه ادامه میدهند که خود تحت بمباران هستند.»
حملات رژیم صهیونیستی به مراکز درمانی غزه
بنا بر اعلام سازمان ملل، سازمان جهانی بهداشت تاکنون بیش از ۱۱۱ حمله به خدمات بهداشتی و درمانی در اراضی اشغالی فلسطین را ثبت کرده است. از این تعداد ۴۸ مورد آن مربوط به حمله به نوار غزه بوده که منجر به کشته شدن حداقل ۱۲ کارمند بخش بهداشت و آسیب دیدگی ۲۴ مرکز بهداشتی غزه شده است.
موفوکنگ صراحتا از ممانعت اسرائیل از ورود تجهیزات ضروری از جمله غذا، آب، سوخت، دارو، وسایل یکبار مصرف پزشکی و تجهیزات به غزه سخن گفته ، میافزاید: «نوار غزه در حال تجربه بمباران مداوم و ویرانی عظیم است. بخش بهداشت در این منطقه در نقطه بحرانی قرار دارد.»
ضرورت مداخله جامعه جهانی برای باز شدن دسترسیهای بشردوستانه
موفوکنگ در بخش دیگری گزارش خود خواستار مداخله فوری جامعه بین المللی به منظور جلوگیری از تشدید درگیریها و حفاظت از حق سلامت همگانی شد. وی این امر را از طریق مطالبه دسترسی از طریق کریدورهای بشردوستانه و حفاظت از زیرساختهای مراقبتی بهداشتی و کارکنان بهداشتی در غزه ممکن دانست و تاکید کرد: «خانوادههای فلسطینی به مواد غذایی فوری، آب، سرپناه، سوخت، مراقبتهای بهداشتی اضطراری، حمایتهای روانی اجتماعی و کمکهای اولیه روانی نیاز دارند».
خشونت وتبعیض نژادی سیستماتیک علیه فلسطینیان
گزارشگر ویژه سازمان ملل درادامه، تنش اخیر را نشان دهنده «خشونت ساختاری، سیستمی و پایداری که فلسطینیان هر روز از زمان اشغال تجربه میکنند» ارزیابی و تاکید کرد: «من به آتش بس فوری دعوت میکنم و از کشورهای عضو سازمان ملل میخواهم که بر طبل جنگ نکوبند.»
این گزارش، با یادآوری بیش از ۷۵ سال آوارگی مردم فلسطین به دلیل اقدامات صهیونیستها نوشته است: «اراضی اشغالی فلسطین بیش از ۵۶ سال است که تحت اشغال نظامی بوده است - اشغالی که مستلزم عدم پاسخگویی، جابجایی و تخریب مداوم، محدودیتهای حرکتی و تبعیض نژادی سیستماتیک است».
آزادی و حق تعیین سرنوشت فلسطینیان
موفوکنگ در این گزارش یادآور شد که کشورهای عضو سازمان ملل متحد مجدداً بر تعهد خود به حمایت از برابری حاکمیتی همه کشورها و احترام به تمامیت ارضی و استقلال سیاسی آنها تأکید کردند و سالهای ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۸ را به عنوان «دهه صلح نلسون ماندلا» به رسمیت شناختند. وی افزود، این اعلامیه از رویکردی جامع برای حفظ صلح از طریق جلوگیری از درگیری و رسیدگی به علل ریشهای آن حمایت میکند.
این متخصص سازمان ملل، اهل آفریقای جنوبی در ادامه اظهار داشت: «گامها برای تحقق حق تعیین سرنوشت فلسطینیان با کرامت و حاکمیت آنها مرتبط است». وی تاکید کرد: «شما نمیتوانید میل انسان به آزادی را خاموش کنید.»