پخش زنده
امروز: -
نوجوانی دوره گذار از کودکی به بزرگسالی است. این دوره شامل برخی تغییرات بزرگ است تغییرات فیزیلوژیکی و تغییرات روحی ونحوه ارتباط نوجوان با جهان.
به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما، بسیاری از تغییرات جسمی، جنسی، شناختی، اجتماعی و عاطفی که در این دوران اتفاق میافتد ممکن است برای نوجوان و خانوادههایشان نگرانی و اضطراب ایجاد کند.
آشنایی با نوجوانان
نوجوانی، مرحلهٔ گذار رشد فیزیکی و روانی انسان است که میان کودکی و جوانی روی میدهد. این گذار، تغییرات زیستی (بلوغ جنسی)، اجتماعی، و روانشناختی را در بر میگیرد، هرچند که از میان اینها تنها تغییرات زیستی و روانشناختی را میتوان به آسانی اندازهگیری کرد.
در سالهای اخیر، آغاز بلوغ در پیشانوجوانی (پیش از نوجوانی) به نوعی افزایش داشتهاست (بهویژه در دختران، با بلوغ زودهنگام و زودرس)، و نوجوانی گاهی در آنسوی سالهای نوجوانی (بهویژه در پسران) امتداد داشتهاست.
این تغییرات تعریفی منسجم از چارچوبهٔ زمانی نوجوانی را دشوارتر ساختهاست.
در بسیاری از پژوهشها نوجوانی را به سه دوره تقسیم میکنند: نوجوانی اولیه ۱۲–۱۴سالگی)، اواسط نوجوانی (۱۴–۱۶سالگی) و اواخر نوجوانی (۱۶–۱۹سالگی). پایان نوجوانی و آغاز جوانی و بزرگسالی بسته به کشورهای مختلف و نسبت به کاربردش متغیر است؛ و حتی فراتر از آن در درون یک کشور یا خرده فرهنگ هم ممکن است سنین متفاوتی برای بلوغ (از نظر دورهبندی و قانونی) به منظور سپردن وظایف مشخص در جامعه، در نظر گرفته شود.
برخی از این موارد شامل: رانندگی وسایل نقلیه، خدمت سربازی، رایدادن، قرارداد بستن، داشتن سیم کارت، تکمیل برخی مقاطع تحصیلی، یا ازدواج است.
دوران نوجوانی
نوجوانی معمولاً بر خلاف مقطع پیشانوجوانی، با افزایش استقلال توسط پدر، مادر یا سرپرست قانونی و نظارت کمتر همراه است.
برخی نوجوانان در اوایل دوره نوجوانی تحقیر میشوند یا اینکه به آنها در جامعه بی احترامی میشود برای مثال وقتی یک نوجوان پسر دبیرستانی درحال عبور از خط عابر پیاده است و ماشینی که در حال حرکت است توقف نکند نوعی بی احترامی به یک نوجوان محسوب میشود و در آینده باعث میشود که آن نوجوان به قوانین راهنمایی و رانندگی توجه نکند.
بیشتر بخوانید: روایت شهادت مظلومانه ۲۸ نوجوان یزدی در جبهه غرب
موضوع بعدی بروز افسردگی در نوجوان پسر است علت بروز افسردگی در نوجوان پسر به این علت است:
۱. شاغل بودن والدین (هم پدر و هم مادر)
۲. نبود درک مناسب مادران از نوجوان پسر
۳. کم توجهی یا بی توجهی فامیل اعم از خاله عمه دایی عمو دخترعمه و……………
۴. اختلاف زیاد سنی میان برادران و خواهران
۵. تک فرزندی
هدف از روز نوجوان
بنا به گفته رهبر معظم انقلاب: «زنده نگه داشتن یاد حادثه شهادت دانش آموز بسیجی، شهید فهمیده، از اصالتهای دفاع مقدس است.» از اینرو، هشتم آبان، سالروز شهادت این فرزند انقلاب، بهعنوان روز نوجوان و جوان و بسیج دانش آموزی نام گرفته است تا ضمن یادآوری حماسه این قهرمان کوچک، بهعنوان سرمشقی مناسب به همسالانش مطرح شده و راهش ادامه یابد.
منبع:ستاره