پخش زنده
امروز: -
یک کارشناس مسائل سیاسی حوزه بین الملل و غرب آسیا با اشاره به جدیدترین وحشیگری و جنایت رژیم صهیونیستی در بمباران بیمارستان گفت: حمله به بیمارستان نشان دهنده اوج درماندگی ارتش شکست خورده رژیم صهیونیستی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، دکتر صدرالحسینی کارشناس مسائل غرب آسیا، دکتر سعدالله زارعی کارشناس مسائل سیاسی حوزه بین الملل و غرب آسیا (ارتباط تلفنی) سرکار خانم ستاره صادقی کارشناس روابط بین الملل (ارتباط تصویری) سه شنبه شب در برنامه گفتگوی ویژه خبری درباره بررسی مختصات میدان در صورت ادامه بمبارانها گفتگو کردند .
مقدمه مجری : میخواهیم راجع به موضوعی که در صحبتهای امروز رهبر معظم انقلاب اسلامی مورد تأکید قرار گرفت، یعنی اگر جنایت صهیونیستها ادامه پیدا کند، مقاومت بی تاب میشود و پاسخ کوبندهای به آنها خواهد داد و دیگر کسی نمیتواند جلوی آنها را بگیرد، صحبت کنیم، طرح موضوع کرده ایم،
سؤال: آقای دکتر صدرالحسینی جدیدترین وحشیگری و جنایت رژیم صهیونیستی در غالب بمباران بیمارستان که همکارانم در خبر ساعت ۲۱ هم تصاویر زنده و مستقیم آن را پخش کردند. چرا رژیم صهیونیستی در غزه دست به چنین نسل کشی زده است؟
صدرالحسینی: باید با کلمه تأسف سخن خودم را آغاز کنم و عرض کنم که این اقدام رژیم صهیونیستی فقط برای جلوگیری از موفقیتهایی است که مقاومت فلسطین پیدا کرده است. آنها میدانند که بخش اعظمی از رزمندگانی که امروز در داخل سرزمینهای اشغالی در زیر پرچم مقاومت فلسطین درحال انجام وظیفه هستند، خانواده هایشان، نزدیکان شان، بستگان شان، در غزه زندگی میکنند. برای فشار به جبهههای مختلفی که امروز در سرزمینهای اشغالی ایجاد شده است، متأسفانه رژیم صهیونیستی قدرت نظامی خودش را امروز دارد به رخ مردم بیگناه در منازل مسکونی خودشان نشان میدهد. رزمندگانی که در خطوط مقدم سرزمینهای اشغالی هستند، آنها باید مورد تهاجم نظامی قرار بگیرند و رژیم صهیونیستی توانمندی نظامی خودش را به آنها نشان بدهد. اما آمار و ارقام اسف باری که از شهادت کودکان، بانوان، سالخوردگان و تخریب خانهها به گوش میرسد، نشان دهنده این است که چهارمین ارتش جهان امروز توان اش در غالب تخریب منازل مسکونی مردم است؛ بنابراین این شرایط است که رهبر معظم انقلاب فرمودند که مسلمانها عصبانی هستند. من اگر اجازه بفرمایید میخواهم یکی از جهات متکامل انسانیت که در فرمایشات رهبر معظم انقلاب بود را مورد واکاوی قرار بدهم. حضرت آقا درحقیقت با نگاه صلح جهانی و با آن نگاه پدرانه و نصیحت گونه خودشان امروز دارند با دنیا صحبت میکنند. در طول تاریخ امرا، پادشاهان، قدرتمندان، هیچگاه با وجود توانمندیهای مختلفی که دراختیارشان بود، از این جهت دیگران را نصیحت نکردند بلکه قدرت خودشان را به آنها نشان دادند تا آنها را بتوانند کنار بزنند، اما برای جلوگیری از ثبات نسبی که امروز وجود دارد، حضرت آقا این تذکر را دارند. درحقیقت ایشان نخواستند که یک آشوب عمومی در پنج قاره توسط مسلمانان عصبانی به وجود بیاید، این بی تابی که حضرت آقا از آن نام بردند، در حوزه روانشناسی میتواند چالشهای بسیار سنگینی را برای نظام سلطه، رژیم صهیونیستی و مدافعان او و هم پیمانان او ایجاد کند.
سؤال: حتی حضرت آقا اشاره کردند به مردم غیرمسلمان جهان که از جنایتها عصبانی هستند.
صدرالحسینی: بله خب نگاه کنیم امروز وقتی که آنچه که امپراطوری رسانه اجازه میدهد که از تجمعات، از اظهار خشم نسبت به رژیم صهیونیستی و اظهار حمایت از مردم فلسطین به دنیا نشان داده میشود، مشخص میشود که این عصبانیت فقط متعلق به مسلمانها نیست، اما حضرت آقا خواستند این نکته را بیان کنند که اگر این عصبانیت به بی تابی تبدیل شد، دیگر افراد بانفوذ در جهان اسلام از آنها توقعی نباید داشته باشیم که بخواهند ورود کنند و جلوگیری کنند از اقداماتی که به دلیل این عصبانیتی است که خود رژیم صهیونیستی آن را ایجاد کرده است و این بی تابی درحقیقت اهرم اش دراختیار خود صهیونیست و طرفداران و حامیان او همچون امریکا است.
سؤال: آقای دکتر زارعی با توجه به صحبتهای امروز رهبر معظم انقلاب که اشاره کردند اگر جنایت رژیم صهیونیستی متوقف نشود، نمیتوان جلوی مقاومت را گرفت، سؤال اینجا است که خویشتنداری گروههای مقاومت در مقابل جنایتهای رژیم صهیونیستی در تازهترین آن بمباران یک بیمارستان است و تا این لحظه دست کم ۸۰۰ نفر به شهادت رسیده اند، فکر میکنید تا چه زمانی ادامه خواهد داشت؟
زارعی: انالله و اناعلیه راجعون، من تسلیت عرض میکنم این مصیبت بزرگی را که امروز بر امت اسلام وارد شد، جنایتی که روی جنایتکاران شناخته شده جهان را سفید کرد. حمله به بیمارستان اولاً باید بگوییم که نشان دهنده اوج درماندگی ارتش شکست خورده رژیم صهیونیستی است بخاطر اینکه هیچگاه یک ارتش نمیتواند و نباید حمله کند به مجموعههای انسانی مخصوصاً حمله به بیمارستان که در کنوانسیونهای مربوط به جنگ حتی در جنگها حمله به بیمارستانها ممنوع است و کسی حق ندارد به بهانه جنگ بیمارستانی را مورد حمله قرار بدهد. یک نکته اساسی اینجا این است که حمله به این بیمارستان در زمان حضور مقامات سیاسی و نظامی امریکا و همینطور در زمان حضور صدراعظم آلمان در تلاویو صورت گرفته است. خب این به این معنا است که یک پشتوانه بین المللی پشت این جنایت است و مسئول اول این جنایت امریکاییها هستند مخصوصاً که این بمبهایی که امروز ریخته شد روی این بیمارستان، دقیقاً همان بمبهایی است که طی چند روز گذشته با هواپیما به تلاویو منتقل شده است و امروز بر سر مردم غزه ریخته شده است؛ بنابراین این مسئله نشان دهنده مسئولیت مستقیم امریکاییها است و لذا باید بگوییم که مسئول اول این اقدام امریکاییها هستند، مسئول دوم رژیم صهیونیستی است. این بمبهایی که امریکاییها تحویل داده اند، مخصوصاً دارای ویژگی تخریب بالا و عمیق هستند و از نظر کنوانسیونهای جهانی این بمبها ممنوعه هستند، چون در واقع بمبهای کشتار جمعی هستند و مورد قبول قرار نمیگیرند. در اینجا یک مسئله اساسی این است که این اقدام امشب رژیم صهیونیستی با واکنش قطعی مقاومت مواجه میشود، حالا چه مقاومت در داخل غزه و چه در داخل کل فلسطین و چه مقاومت در منطقه و باید بگوییم به زودی خندههای مستانه ارتش امریکا و ارتش رژیم صهیونیستی به گریههای طولانی تبدیل میشود. مقاومت در منطقه در مرحله آمادگی به مرحله عملیات منتقل میشود و مسلماً دامنه این بحران گسترش پیدا میکند و این چیزی است که میتواند نه فقط رژیم صهیونیستی بلکه موقعیتهای نظامی امریکا در منطقه را هم با خطر جدی مواجه کند و این نکته را باید درنظر داشته باشید که مسئولیت جهان اسلام در این مسئله با این جنایتی که رخ داد، مضاعف شد و حالا دیگر زمانی نیست که دولتهای اسلامی فقط سکوت کنند یا فقط یک واکنش مختصری نشان بدهند، بلکه این صحنه مسئولیت عظیم جهان اسلام را در تلاشی که بتواند جنایتهای اینچنینی را کاملاً متوقف کند منتقل شده است و مسلماً رژیم صهیونیستی ضربهای که امشب خورده است، این ضربه جبران خواهد شد یعنی چندین ضربه هولناک متوجه رژیم صهیونیستی خواهد بود و این چیزی نیست که اسرائیلیها بتوانند یک ضربهای بزنند و کنار بنشینند و به نتایج این چشم بدوزند و گمان کنند که این بمباران دل مردم غزه و فلسطین را خالی میکند.
سؤال: آقای دکتر زارعی یک نکتهای را اشاره کردید اینکه محور مقاومت از مرحله آمادگی رسیده است که مرحله عملیاتی و این را ما در عظم راسخ و اتحادی که در بین رهبران گروههای مقاومت این روزها میبینیم به وضوح شاهد هستیم. آقای دکتر صدرالحسینی این همبستگی در محور مقاومت که ما میبینیم از سوی رهبران جبهه مقاومت چطور شکل گرفته است، در سوی دیگری آقای دکتر زارعی اشاره کردند به یک پشتوانه بین المللی نسبت به جنایت رژِیم صهیونیستی از سوی امریکا، آلمان و دیگر متحدان غربی این رژیم.
صدرالحسینی: در پاسخ به سؤال شما باید این نکته را عرض کنم که تقریباً دو سال پیش یک میثاق نامهای در لبنان توسط همه فرماندهان جریان مقاومت اسلامی با محوریت مقاومت فلسطین بسته شد، در طول دو سال گذشته همراهی و توجه به این میثاق نامه کاملاً ملاحظه میشود و تشکیل اتاقهای کنترل و فرماندهی مشترک در طول دو سال گذشته هم برای مقابله با تهاجمات و تخاصماتی که رژیم صهیونیستی داشته است کاملاً مشخص است. درحال حاضر هم در طول دوازده سیزده روز گذشته که از عملیات طوفان الاقصی میگذرد، این همراهی کاملاً مشهود است به همین دلیل امروز همه جریانهای مقاومت آمادگی کامل دارند، تعدادی از این جریانها یعنی جریان مقاومت فلسطین امروز در داخل خط مقدم، در داخل سرزمینهای اشغالی مشغول فعالیت است و بقیه جریانهای مقاومتی نیروهای مقاومتی در محلهای مستقر خودشان چه در لبنان، چه در مجموعه انصارالله و چه در مجموعههای دیگر آمادگی کامل را دارند برای حمایت از مقاومت فلسطین.
سؤال: این سمتی است که قدرت و توان محور مقاومت را در فلسطین و در منطقه دارد عنوان میکند. برویم سمت دیگر آن که رژیم صهیونیستی که یک شکست غیرقابل ترمیم را دید در طوفان الاقصی و حالا کشورهای غربی آمده اند به حمایت از او.
صدرالحسینی: از روز سوم چهارم تقریباً این کار شروع شد، از فرانسویها آقای مکرون به طور مستقیم اعلام کردند که ما نیروی نظامی اعزام خواهیم کرد، کشتی ناو هواپیمابر امریکایی حرکت کرد به سمت خلیج فارس، بعد از مدتی گفتند دومین کشتی ناو هواپیمابر امریکاییها حرکت خواهد کرد، پیامهایی که ارسال شد، سفرهایی که انجام شد، نیمه افراشته شدن پرچم، عرض کنم همه اینها در اروپا نشان دهنده این موضوع بود که مجموعه کشورهای اروپایی امروز به طور کامل آمده اند و حمایت میکنند از رژیم صهیونیستی، هیچ شکی در حمایت امریکاییها و بخشی از کشورهای اروپایی از رژیم صهیونیستی و از این جنایات نیست. نکتهای که اشاره شد حمل تعدادی از موشکهای ممنوعه، توسط امریکاییها صورت گرفته است، اما با سکوت و با تأیید کشورهای اروپایی این اتفاق افتاد. من باید به این نکته اشاره کنم که این موشک ها، این بمب ها، این امکاناتی که اخیراً و در همین نابودی بیمارستان متأسفانه از آن استفاده شد برای از بین بردن زیرساختها است، یعنی یک بمب معمولی برای از بین بردن یک ساختمان چند طبقه نیست بلکه عمقی که ایجاد میکند و انفجاراتی که ایجاد میکند به شدت شدید است و میتواند شهرها را برای قرنها ویران نگه بدارد.
سؤال: یک نکته بگویم الان در تکمیل صحبتهای شما، تازهترین خبر راجع به کمکهای نظامی امریکا به رژیم صهیونیستی اینکه منابع آگاه اطلاعاتی در منطقه اعلام کردند که امریکا درحال بارگیری و انتقال بمبهای مثلاً جی بی یو و جی بی یو ۳۱ خودش از پایگاههای قبرس، یونان و آلمان به رژِیم صهیونیستی است که کارشناسان نظامی عنوان میکنند که این بمبها همانطور که شما اشاره کردید، ویران کنندهترین نوع مهمات بکار رفته برای ویران کردن مناطق مسکونی و زیرساختهای غزه است.
صدرالحسینی: از دو روز قبل حمل این بمبها آغاز شده است اولین استفاده هم متأسفانه در این بیمارستان انجام شده است این نکته را هم من بگویم که مظلومیت مردم غزه بیشتر روشن بشود، ساعاتی قبل از استفاده از این بمب برای از بین بردن این بیمارستان که تعدادی از افرادی که بی پناه بودند، بی سرپناه بودند، آمده بودند که بتوانند از این بیمارستان بعنوان سرپناه خودشان استفاده کنند، اجازه خروج هم به آنها داده نشد، ضمن اینکه گفته بودند که ما مثلاً دو ساعت بعد استفاده از این بمب را خواهیم داشت و این بیمارستان را میخواهیم تخریب کنیم، اما از زمانی که این اعلام شد با فاصله بسیار کوتاهی متأسفانه این اقدام صورت گرفت. اما باید به این مسئله بپردازیم که چرا نهادهای بین المللی متأسفانه نسبت به این مواضع سکوت میکنند. من این جمله را باید عرض کنم که فردا کنفرانس اسلامی در ریاض برگزار خواهد شد، این نکته حائز اهمیت است، دیگر مسلمانان جهان، افکار عمومی، نمیپذیرد که یک بیانیه بخواهد پایان یافتن این اجلاس را به مردم دنیا اعلام کند. حتماً باید اقدام عملی صورت بگیرد و یک شرایطی فراهم شود که رژِیم صهیونیستی اتحاد جماهیرکشورهای اسلامی را کاملاً متوجه شود.
سؤال: نکتهای که به آن اشاره کردید را اجازه بدهید که بیشتر بررسی کنیم در گفتگوی تصویری با خانم صادقی، آقای دکتر زارعی به کنوانسیونهای بین المللی اشاره کردند که طبق این کنوانسیونها مثلاً کنوانسیون رُم بمباران مناطق مختلف، منطقه مسکونی، مدرسه یا حتی بیمارستان، جزء جنایتهای جنگی تلقی میشود و نکتهای که دکتر صدرالحسینی بر آن تأکید داشتند، سکوت مجامع بین المللی در مقابل وحشی گریها و جنایات رژیم صهیونیستی.
صادقی: همانطور که اشاره کردید و کارشناسهای دیگر هم اشاره کردند، واقعاً سکوت جامعه بین المللی خیلی شاید جای تعجب نداشته باشد چیزی که همیشه اتفاق افتاده است و مردم غزه منتظر کنوانسیونها و حقوق بین الملل دیگر نیستند، چون به آنها ثابت شده است در دنیا و سازمان ملل و نهادهای حقوق بشری جهانی هیچ کاری به جز حمایت جنایات اسرائیل و ادامه نسل کشیها فلسطینیها توسط اسرائیل انجام نداده اند و همانطور که رهبر معظم انقلاب هم امروز اشاره کردند، صبر مسلمانها و گروه مقاومت حدی دارد، بعد از بمباران امشب که طبق گزارشها بیش از ۸۰۰ نفر فقط در بمبارانی که چند ساعت پیش اتفاق افتاد و روی بیمارستانها انجام شد در غزه، بیش از ۸۰۰ نفر کشته شدند تا الان در این چند روزی که حملات اسرائیلی بر روی غزه افزایش پیدا کرده است، آمار کشتهها بیش از ۳ هزار نفر اعلام شده است، انگلستان به تازگی خبری که نت پاتریک؟ روسیه ساعتی قبل زد این است که حتی انگلستان هم ناوش را برای حمایت از اسرائیل فرستاده است، کارشناسهای دیگر اشاره کردند که امریکا و کشورهای دیگر هم آمادگی خودشان را برای حمایت از جنایات اسرائیل علیه غزه اعلام کرده اند. من فکر میکنم با توجه به سخنرانی رهبر که گوش دادیم و اتفاقاتی که دارد میافتد و تقاضای عمومی که هم گروه مقاومت و هم مردم فلسطین و بخصوص غزه از مسلمانان دارند، دیگر هیچ جای بهانهای برای ساکت نشستن و فقط بیانیه دادن وجود ندارد، نسل کشی دارد به سرعت اتفاق میافتد و هر لحظه هر ۱۵ دقیقه حداقل یک کودک فلسطینی دارد کشته میشود از هفته گذشته تا الان. تصاویری که میآید به شدت متأثرکننده و دلخراش است و من احساس میکنم دیگر مسلمانها و کشورهای مسلمان را بیش از حدی که انسانیت اجازه میدهد نمیتوانند ساکت بنشینند فقط تماشا کنند که چه اتفاقاتی دارد میافتد. رژیم صهیونیستی خیلی مشخص است که قصد دارد در این اقدامات غزه را هم اشغال کند و به بقیه شهرکهای اشغال شده و سرزمینهای اشغال شده فلسطین اضافه کند.
سؤال: خانم صادقی این جنایتها و وحشیگریها چطور قابل پیگیری هستند، چطور میشود از رژیم صهیونیستی شکایت کرد، چطور این پرونده را میشود در مجامع بین المللی طبق حقوق بین المللی پیگیری کرد؟
صادقی: همانطور که گفتم بحث حقوق بین الملل را کارشناسانی که در حقوق بین الملل دستی دارند و سررشته دارند بیشتر میتوانند برای شما توضیح بدهند، اما آن چیزی که الان هر بشری و همه دنیا فقط هم مختص کشورهای مسلمان نیست، دارند نگاه میکنند، این است که حتی پیشنهاد روسیه در سازمان ملل برای آتش بس رد شده است، ما با کشورهایی مواجه هستیم، با سازمان مللی مواجه هستیم، با حقوق بین المللی مواجه هستیم که در اکثر موارد از جنایات اسرائیل یا حمایت کرده است یا سکوت کرده است پس فکر نمیکنم امیدی از این جهت وجود داشته باشد که بتوانیم به کسانی که به خودشان میگویند جامعه بین الملل، ولی اصلاً نماینده کشورهای دنیا نیستند، امیدی داشت برای اینکه اوضاع را بهبود کنند. تنها راه حلی که وجود دارد این است که کشورهای مسلمان متحد شوند و خودشان و همه آزادیخواههای صرف نظر از دین شان، ما حتی یهودیهایی را داریم که دارند الان علیه جنایات اسرائیل صحبت میکنند و تأکید دارند که این نسل کشی باید هرچه زودتر متوقف شود.
سؤال: آقای دکتر زارعی با توجه به پاسخ موشکی مقاومت لبنان به مواضع صهیونیستها در رامیه و اینکه دو صهیونیست به هلاکت رسیده است و چند نفر هم زخمی شده اند، این سؤال پیش میآید که آیا دستهای روی ماشه در جنوب لبنان، نبردی فراگیر را ضد رژیم صهیونیستی رقم خواهد زد؟
زارعی: من به میزانی که رژیم صهیونیستی و امریکاییها که الان فرمان جنایت در غزه در دست امریکاییها است، هرچقدر اینها توسعه بدهند، به تناسب آن واکنش مقاومت هم توسعه پیدا میکند حالا نه فقط در داخل فلسطین بلکه شاهد خواهیم بود که طی روزهای آینده یک حجم عظیمی از اقدامات علیه امریکا در سطح منطقه شروع خواهد شد و این توسعه پیدا میکند. اقدامات حزب الله تاکنون در حد نشان دادن علامت آمادگی بوده است و اینکه عزمی وجود دارد برای اینکه در مقابل جنایات رژیم صهیونیستی واکنش نشان بدهد، اما آنچه که الان اتفاق افتاده است این مرحله عظم و آمادگی به مرحله عملیات و اقدامات سوق پیدا میکند حالا نه فقط از سمت مقاومت لبنان بلکه در سطح منطقه مسلماً واکنشهای سنگینی را ما شاهد خواهیم بود. اگر چنانچه این جنایت همانطوری که امروز هم رهبر معظم انقلاب اشاره فرمودند اگر اینها جنایت را متوقف نکنند، گسترش دامنه این درگیری قطعی است، منطقهای شدن این درگیری قطعی است، اینها نمیتوانند یک مردم مظلومی را در یک باریکه در کنج گیر بیاورند و هر جنایتی را علیه آنها مرتکب شوند، مسلماً الان جهان اسلام پشت عملیات مقاومت در هر جای این منطقه علیه رژیم صهیونیستی و علیه عامل اصلی جنایت یعنی امریکا است. ما خواهیم دید که صحنه را مقاومت برمی گرداند اگرچه الان هم ابتکار عمل دست اسرائیلیها نیست، زدن مردم غیرنظامی، زنان و کودکان و مخصوصاً بیماران و بیمارستان این اصلاً یک اقدام شجاعانه و مبتنی بر ابتکار عمل نیست و مسلماً در این صحنه با واکنشی مواجه خواهند شد که متوجه شوند که خون هر کودکی منجر به کشته شدن چند نظامی امریکایی و اسرائیلی میشود.
سؤال: دکتر صدرالحسینی اگر طبق فرمایش مقام معظم رهبری در دیدار امروز، محور مقاومت بی تاب شود، در مرحله میدان و مرحله عملیاتی چه اتفاقی میافتد؟
صدرالحسینی: به نظر من میآید که باید توجه داشته باشیم به بیانیههایی که فرماندهان مقاومت در منطقه در طول ده روز گذشته صادر کرده اند، بیانیه بسیار قاطعی که مقاومت عراق صادر کرد و در آن اعلام شده بود که امریکاییها اگر وارد شوند به این قضیه که درحال حاضر با همین نکتهای که جنابعالی گفتید و بنده هم در بمب هایش توضیح دادم، امریکاییها درحقیقت وارد شده اند به این عرصه جنگ بر علیه مردم مظلوم غزه، حتماً پایگاههای امریکایی توسط مقاومت عراق تحت شدیدترین حرکتهایی قرار میگیرد که آنها فراموش نکنند یعنی در واقع درحال حاضر همه فرماندهان مقاومت اعلام آمادگی کرده اند که دستان ما بر روی ماشه است. باز من تأکید میکنم، عدم استفاده از توانمندی مقاومت در منطقه، تنها و تنها به امریکاییها و اقدامات آینده رژیم صهیونیستی مربوط میشود. اگر اتفاقاتی برای بعضی از مناطق دیپلماتیک، بعضی از مراکز دیپلماتیک و پایگاههای نظامی امریکا در منطقه افتاد، نباید بگوییم که چه شد، امریکاییها که کاری به این قضیه نداشتند، امریکاییها امروز در وسط این معرکه جنگ نابرابر و ناعادلانه برعلیه ملت مظلوم غزه کاملاً به صورت هویدا دارند انجام وظیفه میکنند و نقش آفرینی میکنند؛ بنابراین قطعاً نفرت ملتهای مسلمان از امریکا و از رژیم صهیونیستی افزایش پیدا میکند و امیدواریم که این بی تابی برای جریانهای مقاومت به این زودی به وجود نیاید، چون اگر این اتفاق بیفتد به نظر میآید که وضعیت دولت آقای بایدن بیش از این چیزی که درحال حاضر تنشهای داخلی و تکانهای داخلی او را اذیت میکند، آزار خواهد دید.
پایان