پخش زنده
امروز: -
استمرار جنایات جنگی اسرائیل و انفعال مجامع بین المللی و همراهی دولتهای غربی با تل آویو نشست فوق العاده سازمان کنفرانس اسلامی را در جده به تنها نقطه امید مردم غزه تبدیل کرده است.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ هرچند بخشی ازگستره و شدت عمل رژیم صهیونیستی علیه غیرنظامیان غزه از ماهیت نژادپرستانه این رژیم و رویکرد افراطی و راستگرایی حاکم بر کابینه نتانیاهو ناشی میشود، اما بخش دیگر آن از انفعال سازمان هاو مجامع جهانی و منطقهای مسئول و همچنین رویکرد دوگانه حاکم بر دولتهای غربی ناشی میشود که با وتوی قطعنامههای پیشنهادی حاشیه امن برای استمرارجنایات رژیم صهیونیستی فراهم میکنند.
مردم غزه قربانی بازی کثیف قدرتهای رقیب
دریازدهمین روز پس از عملیات بزرگ وغافلگیرانه «طوفان الاقصی» و حملات کور رژیم صهیونیستی علیه مردم نوار غزه، آمریکا، انگلیس و فرانسه مانع تصویب قطعنامه روسیه برای برقراری آتشبس موقت و ارسال کمکهای بشردوستانه به مردم غزه شدند.
در این میان امریکا تنها به این مانع تراشیها بسنده نکرده و نه تنها اقدام به اعزام ناو هواپیمابر خود به دریای مدیترانه برای حفاظت از رژیم صهیونیستی کرده و فرمانده سنتکام را به تل آویو گسیل داشته بلکه بناست جوبایدن رئیس جمهور امریکا نیزبه فلسطین اشغالی سفر کند.
دولت بایدن با این اقدامات میخواهد دین خود را به اسرائیل ادا کند و از حمایت لابی یهودی در انتخابات ریاست جمهوری آتی برخوردارشود، اما این اقدامات درعمل باعث جریتر شدن حملات کور دولت راستگرای نتانیاهو شده و امریکا را نیز به شریک جرم خود تبدیل کرده است.
نتانیاهو برخلاف لاپید که در جنگ اوکراین در کنار غرب و ناتو قرار گرفته بود، سعی میکرد نوعی موازنه را بین ناتو و روسیه برقرار کند، اما به نظر میرسد کشورهای غربی بخصوص امریکا با بازگذاشتن دست نتانیاهو در کشتار مردم غزه میکوشند این رژیم را بار دیگر در جنگ اوکراین به سمت خود بکشانند.
بر این اساس به اعتقاد برخی از کارشناسان، در صورتی که پیش نویس قطعنامه پیشنهادی از سوی چین و یا یک کشوری دیگری به جز روسیه ارایه میشد از شانش بیشتری برای تصویب برخوردارمی شد.
تلاش عمدی رژیم صهیونیستی برای کشته گیری از فلسطینیها
یکی از ویژگیهای عملیات غافلگیرکننده الاقصی این بود که در همان ابتدا موازنه تلفات را چه در زمینه کشته و زخمیها و چه اسرای جنگی به نفع فلسطینیها تغییر داد؛ لذا یکی از اهداف رژیم صهیونیستی از همان ابتدا این بود که تلفات فلسطینیها به قدری بالا ببرد که دوباره موازنه را به نفع خود تغییر دهد.
با وجود اینکه اکنون تعداد تلفات انسانی فلسطینیها به چندین برابر اسرائیلیها رسیده است، اما نه رژیم صهیونیستی به یان قانع است و نه حامیان غربی آن.
آمارها حاکی از آن است که در اثر بمبارانهای بمب افکنهای رژیم صهیونیستی تاکنون بیش از ۲۸۳۷ فلسطینی شهید و ۱۲هزار نفر دیگر نیز مجروح شدهاند که نیمی از آنان زنان و کودکان هستند.
در عین حال به گفته مدیر ارتباطات سازمان آنروا یک میلیون فلسطینی از جنگ ۷ اکتبر تاکنون در غزه آواره شده اند.
رژیم صهیونیستی طی روزهای گذشته خواستار خروج بیش از یک میلیون ساکن شمال نوار غزه از این منطقه در راستای فراهم کردن زمینه آغاز عملیات زمینی در این باریکه شده است.
رژیم صهیونیستی برای جلوگیری از انعکاس جنایات خود در غزه که بعدها میتواند به سندی برای محکومیت مسئولان نظامی و سیاسی این رژیم بخصوص اعضای کابینه افراطی نتانیاهو تبدیل شود، به عمد خبرنگاران را مورد هدف قرار میدهد که در نتیجه بیش از ۱۸ نفر از خبرنگاران رسانههای مختلف کشته شده اند.
به همین ترتیب کابینه افراطی و راستگرای نتانیاهو برای اینکه تلفات بیشتری از فلسطینیها بگیرد علاوه بر استفاده از بمبهای سنگین و آتش زا، امدارسانان را نیز به عمد مورد هدف قرار میدهد و در عین حال از ورود امکانات و تجهیزات پزشکی به غزه جلوگیری میکند.
چشم امید مردم غزه به حمایت دولتهای اسلامی و ملتهای مسلمان
در وضعیت کنونی اتخاذ تدابیربازدارنده در برابرحملات کور و قتل عامهای جاری در غزه به ضرورتی اجتناب ناپذیر تبدیل شده است.
طبق اساسنامهی رُم، چهار جرائم یا جنایت بین المللی در زمره صلاحیتهای دیوان کیفری بین المللی هستند که شامل نسل کشی، جنایت جنگی، جنایت علیه بشریت و جنایت تجاوز میشود.
تمامی مصادیق ارتکاب این جنایات از سوی رژیم صهیونیستی را میتوان در خلال ۱۱ روز گذشته مشاهده کرد.
مسئولان رژیم صهیونیستی به صراحت از عباراتی استفاده میکنند و یا مواضعی را اتخاذ میکنند که در چارچوب صلاحیتهای دیوان کیفری بین المللی میگنجد و در صورت وجود اراده سیاسی قابل پیگرد قضایی است.
از جمله اینکه مسئولان صهیونیستی به کرات تاکید کرده اند که همه نوار غزه باید تخلیه شود یا اینکه گفتند هیچ کس نباید در غزه احساس امنیت کنند و هیچ کس در امان نخواهد بود همه و همه در زمره جرایم بین المللی قرار میگیرند.
هرچند امریکا و کشورهای غربی از اتخاذ و اعمال تدابیربازدارنده علیه رژیم صهیونیستی در مراجع بین المللی جلوگیری میکنند و از این طریق زمینه را برای کشتارهای این رژیم فراهم میکنند، اما شیوههای دیگری نیز برای پیگرد قضایی جنایات جنگی اسرائیل در غزه وجود دارد.
از جمله اینکه وکلای بین المللی و یا حتی وکلای فلسطینی میتوانند علیه مسئولان صهیونیستی شکایت مطرح کنند.
افزون براین، کشورهای اسلامی میتوانند یک دادگاه ویژه برای رسیدگی به جنایات رژیم صهیونیستی تشکیل دهند.
اخراج سفرای رژیم صهیونیستی از کشورهای اسلامی و عربی و تحریم خرید کالاهای امریکایی و اسرائیلی و دیگر کشورهای غربی که برای ادامه جنایات غزه حاشیه امن ایجاد میکنند از دیگر راه کارهای تاثیرگذار در این زمینه محسوب میشود.
در شرایطی که تاکنون آبی از مجامع جهانی برای مردم غزه گرم نشده است نشست پیش روی سازمان کنفرانس اسلامی در جده تنها امید مردم تحت محاصره غزه برای مقابله با جنایات جنگی گسترده دولت افراطی و راستگرای نتانیاهو محسوب میشود. احمد کاظم زاده