پخش زنده
امروز: -
کارشناسان میگویند تلاشهای رسانههای رژیم صهیونیستی و متحدانش نتوانسته است جنایات عظیم صهیونیستها علیه ملت فلسطین را پنهان کند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، برنامه جهان امروز،شگردهای رسانهای صهیونیستها را با مصیب نعیمی کارشناس رسانه، مجتبی قاسم زاده خبرنگارخبرگزاری صداوسیما در انگلیس ،محمد صمصامی فعال رسانه ، مریم جهانی کارشناس رسانه بررسی کرد.
سؤال:صهیونیستها و رسانههای صهیونیستها تا الان چه شگردهایی را استفاده کرده اند؟
نعیمی: کلاً رژیم صهیونیستی از ابتدای امر در وارونه جلوه دادن واقعیتها یعنی سیستم جنایتکار خودشان بعنوان مظلوم و قربانی و فلسطینیها که واقعاً همیشه قربانی بودند بعنوان تروریست مطرح میکرده و این را تقریباً در اکثر کشورهای غربی جا انداخته بوده، آن چیزی که در این برهه جدید اتفاق افتاد، بعد از آن شکست خیلی فاحشی که واقعاً نشان از قدرت و صلابت مقاومت و ناکامی و ناتوانی رژیم صهیونیستی نه تنها در بعد نظامی، بلکه در بعد اطلاعاتی و امنیتی و مخابراتی بود که اعتراف کردند، ظاهراً یک حرکت هماهنگ بین خود رژیم صهیونیستی به درخواست نتانیاهو و امریکاییها بود که ما شنیدیم همان روز دوم، تعدادی هواپیما را با موشک کوبیدند خیلی علنی و آشکار و نتانیاهو هم اعلام کرد که چراغ سبز گرفته است و اینجا دارد حمله میکند به حماس، جالب اینکه هیچکدام از این عملیاتها علیه حماس تنها نبود، علیه مردمی بود که ما تا الان شاهد آن بودیم، کشتاری که تا الان انجام شده است و آمار قربانیانی که بیش از ۶۰۰ کودک الان جسدشان پیدا شده است و حدود ۵۰۰ کودک هنوز زیر آوار هستند، غیر از خانمها و زنهایی که. جالب اینکه در توجیح این برای افکار عمومی داخل، میگویند اینها بمبهایی هستند که بعداً منفجر میشوند، این کودکان، لذا ما الان داریم اینها را خنثی میکنیم، یا به زنان میگویند که این زنان همان زنانی هستند که افراد نیروهای حماس و جهاد را ایجاد کرده اند، یعنی اینها را متولد کرده اند.
سؤال: یعنی کشتار زنان و کودکان را توجیح میکنند.
نعیمی: بله شما نگاه کنید احیاناً دارند هم نسبت به عربیت، نسبت به اسلام، غیر صهیونیست، آنها عمدتاً حالا من آماری دارم در پاسخهای بعدی خدمت تان میگویم، آنها نسبت به غیر صهیونیست بقیه را بشر نمیدانند. اگر فرصت شد من یک خاطره کوچک میگویم، عرض کنم در حمله قانا در سال ۱۹۹۶ در لبنان که ۱۰۴ نفر از زنان و کودکان لبنانی پناه جسته بودند در کمپ نیروهای بین المللی، خب اسرائیل سوخته شد، من خبرنگار بودم و شاید اوایلی بودم که آنجا رسیدم.
سؤال: یعنی لبنانیهایی که در لبنان پناه برده بودند به مقر سازمان ملل و آنجا قطعاً نباید مورد حمله قرار بگیرد.
نعیمی: آنجا به لحاظ امنیت رفتند و جای باز هم بود، همه اینها را در یک صحرا سوزاندند با بمبهای آتش زا که ما آنجا دیدیم که این نکته بعدش مهم است، فشارهای بین المللی زیاد شد، خب تبلیغات هم زیاد بود، خود امریکاییها هم صهیونیستها گفتند که بالاخره باید دیه اینها را بدهید، خب آنها هم تقریباً پذیرفتند، جناح تندروی صهیونیست همان زمان اعلام کرد که ما غیر صهیونیست را حشره میدانیم لذا معنی ندارد که بخواهیم دیه کسی را بدهیم، لذا هرچه بکشیم آزاد هستیم و این در قاموس اینها این نوع تفکر یعنی دقیقاً داعشی و داعش ساخته اینها است یعنی همه کس را میشود راحت کشت، حالا داعش را این ورژنی ساخته بودند تحت اسم اسلام، چون در دوران داعش هم دیدیم که ...
سؤال: یعنی همان رژیم صهیونیستی که به راحتی خون مخالفین اش را میریزد، خون مردم فلسطین و لبنان را میریزد، جلوه همان را در داعش دیدیم.
نعیمی: من اعتقاد دارم در آینده ثابت خواهد شد، امریکاییها گفته اند ما داعش را ساخته ایم، اصل سناریوی آن را صهیونیستها چیدند، چون مجروحین داعش در طول این مدت میرفتند آنجا و حتی خود نتانیاهو از آنها بازدید میکرد. یعنی یک تیر به طرف صهیونیستها خب معنی این چه است، این است که واقعاً خود اینها ساخته اند، فرمول شان هم تقریباً یکی است، یعنی کشتن غیر آن مجموعه یعنی غیرصهیونیست، هر کسی که باشد.
سؤال: این فرمایشی که شما داشتید درخصوص بی ارزش دانستن غیر صهیونیست ها، یک اتفاقی امروز در امریکا افتاده است، یک کودک شش ساله را در داخل امریکا کشته اند، آقای نعیمی آن عبارتی که شما فرمودید، صهیونیستها کسانی جز خودشان را اصلاً آدم به حساب نمیآورند، ما هم در اتفاقی که امروز در امریکا رخ داده بود دیدیم، هم این تصاویری که لحظاتی پیش پخش شد، وزارت جنگ رژیم صهیونیستی که گفت اینها، به مردم فلسطین، حیوانات انسان نما هستند، این تعبیری که استفاده شده است همین وزیر امروز درکنار وزیر امور خارجه امریکا بلینکن حضور داشت، امریکاییها هیچ عبایی ندارند با چنین فردی دیدار داشته باشند و از چنین رژیمی با چنین دیدگاهی حمایت کنند. چرا ایالت متحده دارد تمام آبرو و اعتبارش را خرج این رژیم میکند.
نعیمی: در واقع رژیم صهیونیستی و امریکا دو روی یک سکه هستند اگر شما خوب دقت کنید، از ابتدای امر یعنی بعد از اینکه انگلیسها کلاً صهیونیستها را واگذار کردند از استعمار انگلیس به امریکا، تقریباً امریکا همیشه حتی در فروختن سلاح و اسلحه به هر کشوری میگوید باید برتری اسرائیل رعایت شود سالیانه ۱۰ میلیارد دلار فقط برای ساختن شهرک نشینها برعکس این برخلاف اینکه خود امریکاییها میگویند ما با افزایش شهرک نشینی مخالف هستیم، ۱۰ میلیارد دلار اینجا را میدهند، همه جور حمایت میکنند، آوردن پذیرش پایتخت رژیم صهیونیستی به بیت المقدس، اینها تقریباً اتفاقاتی است که ما شاهد بوده ایم، شما بایدن را در دوره تقریباً هشت سال پیش شما نگاه کنید، به راحتی دارد صحبت میکند که اگر اسرائیلی نبود، ما باید این اسرائیل را ایجاد میکردیم، یا اخیراً که ایشان میگوید، یکسال و نیم دو سال پیش بود که در لابی صهیونیستی دارد میگوید که من اگر بخواهم یک مذهب و دینی را انتخاب کنم، دین صهیونیست را انتخاب میکنم. یا آقای بلنکین که در همین آغاز سفر اخیرش گفت که من در این سفر نه بعنوان وزیر خارجی امریکا، بلکه بعنوان یک یهودی صهیونیست به منطقه میروم. خب اینها نشانه ...
سؤال: اینها خودشان را صهیونیست میدانند.
نعیمی: بله یعنی آن چیزی که دارد اتفاق میافتد جدید نیست، خار شدن و به حقیقت پیوستن یک واقعیت طولانی است. من یک نکته بگویم، شما ببینید کسانی که آغاز کردند دیریاسین؟ و دهها روستا را با خاک یکسان کردند، چه کسانی بودند، دو گروه بودند، در سال ۴۸، در اصل پیدایش رژیم صهیونیستی که سران آن بن گوریون بود، یوروی اسکوور بود، اسحاق شامیر بود، شیمان فرز بود، اینها همه شان بعداً نخست وزیرهای صهیونیستی شدند اینها در یک گروههای دویست نفر دویست نفر با لباس عربی شب حمله میکردند به روستاها، قتل عام میکردند همه و دفن میکردند، دهها روستا و بقیه هم فرار کردند و رفتند.
سؤال: فلسطین اینطوری اشغال شد؟
نعیمی: بله روستاهای شان یک یک شان هست. منتها در آنجا رسانه و ارتباطاتی نبود، اینها سعی کردند این را مخفی کنند وگرنه همه اینها زن و بچه و بزرگ و کوچک، مثلاً در خود دیریاسین ۲۶۰ نفر زن و کودک را قتل عام کردند در یک شب، یکجا و صدها اتفاق دیگر. در مورد لبنان هم که دیدید، همه جواب هایشان هم همین است، بنای شان این است، مردم کشی است؛ لذا در این رابطه امریکاییها و حتی اروپاییها تحت تأثیر هستند، شما میبینید همان لحظهای که نتانیاهو اعلام میکند، فرانسه، انگلیس، آلمان در کنار امریکا قرار میگیرند و بیانیه مشترک داده اند درحالی که آلمان مثلاً متهم است به هولوکاست خیلی جالب است که این تناقضات را میبینیم. انگلیسیها خب طبیعی است خود اینها سازنده رژیم صهیونیستی هستند.
سؤال: ارتباط ما برقرار شده است با آقای مجتبی قاسم زاده در لندن، وضعیت انگلیس را میخواهیم از ایشان بپرسیم. از شرایطی که این مدت شاهد آن بودید بعد از طوفان الاقصی در انگلیس به ما بگویید.
قاسم زاده: ببینید انگلیس همانطور که اشاره شد زادگاه رژیم صهیونیستی است پس از اجرای عملیات طوفان الاقصی همانطور که انتظار میرفت در جریان به طور موازی در این کشور شکل گرفت، یک جریان حامی رژیم صهیونیستی که شامل دولت و رسانههای این کشور است و یک جریان برخواسته از تودههای مردم که سالها که سالها با شیوههای مختلف، حمایت خودشان را از فلسطینیان و خشم و انزجار خودشان را از تداوم اشغال سرزمین فلسطینیان ابراز میکنند. اگر بخواهم خیلی خلاصه کارکردهای این دو جریان را خدمت شما بگویم، دولت ساعات اولیه پس از این عملیات اعلام کرد که به طور کامل و تزلزل ناپذیر از اسرائیل حمایت میکند و دفاع از بمباران غزه را دفاع مشروع و حق مشروع اسرائیل در دفاع از خودش دانست و رسانههای این کشور هم روی ریلی که دولت کار گذاشته بود حرکت کردند، اما جریان مردمی که در این عملیات را نتیجه سالها فشار بر مردم فلسطین ارزیابی کردند و گفتند غزه بزرگترین زندان روباز جهان است و ساکنان آن در شرایطی قرار دارند که از ابتداییترین حقوق انسانی بی بهره هستند بخاطر همین فشارهای اسرائیل.
سؤال: این حکومت انگلیس اقداماتی را هم فکر میکنم برای محدودیت فعالین حامی فلسطین به نفع رژیم صهیونیستی انجام داده است، درست است؟
قاسم زاده: بله ببینید علاوه بر حمایتهای دیپلماتیک و سیاسی دولت انگلیس جنز کلورلی، وزیر خارجه انگلیس را که قبلاً سرهنگ ارتش بود، بعنوان نخستین کشور غربی که وزیر خارجه اش به سرزمینهای اشغالی سفر میکند به آنجا اعزام کرد تا از نزدیک اعلام همبستگی کند با رژیم صهیونیستی همچنین دو ناو جنگی به منطقه فرستاد تا پشتیبانی کامل خودش را از رژیم صهیونیستی اعلام کند. از طرف دیگر به تمام وزارتخانهها و دستگاههای دولتی دستور داد که پرچم رژیم صهیونیستی را بر فراز ساختمان هایشان به اهتزار دربیاورند که البته این مورد بلافاصله با واکنشهای گسترده مردمی مواجه شد، در خیلی از ساختمانها مردم بالای ساختمانها رفتند و پرچم اسرائیل را به زیر انداختند و لگدمال کردند و پرچم فلسطین را جایگزین آن کردند. دولت در اقدام دیگر تلاش کرد که حمل پرچم فلسطین را به بهانه حمایت از حماس جرم انگاری کند و چند نفر هم در همین رابطه دستگیر شدند، اما در تظاهرات روز شنبه که خب گزارش هم ما ارسال کردیم، هزاران نفر در اعتراض به این اقدام دولت پرچم فلسطین را بر روی دستان شان به اهتزار درآوردند و همبستگی شان را با مردم فلسطین ابراز کردند.
سؤال: ما شاهد هستیم انگلیس درکنار فرانسه و آلمان اقدامات شدیدی برای حمایت از صهیونیستها داشته است و محدود کردن فلسطینی ها. دیشب در جهان امروز با آقای شجاعی در برلین و همینطور آقای شهسوار حسینی در پاریس صحبت کردیم، الان میخواهم از شما بپرسم، وضعیت حامیان فلسطین و این حمایتها و تجمعات به شکل است، اشارهای داشتید به تجمع فکرمی کنم دیروز یا پریروز؟
قاسم زاده: به رغم تلاشهای دولت و رسانههای این کشور برای جلب نظر افکار عمومی به نفع رژیم صهیونیستی با تبلیغات بسیار گسترده و پرحجم و سانسور اخبار و اطلاعاتی که نشان دهنده عمق فجایعی است که در غزه به بار آمده است، افکار عمومی از کانالهای مختلف به هر حال این اطلاعات را به دست میآورد که البته اگر که واقعاً آنجوری که ادعا میکنند رسانههای اینجا به صورت حداقل ۱۰ به ۹۰ هم اگر اخبار را منتشر میکردند اتفاق نظر دارند، بسیاری از کارشناسان که حجم حمایت از فلسطینیان در همین فاصله چندین برابر میشود. در عین حال پس ازبمبارانهای غزه به طور گستردهای حمایتهای مردمی از فلسطینیان افزایش پیدا کرده است، یک روز پس از این بمباران هزاران نفر در مقابل سفارت رژیم صهیونیستی در لندن یکی از بزرگترین تظاهرات ضد صهیونیستی را برگزار کردند با برافراشتن پرچم فلسطین و پرچم فلسطین را بر روی تیرهای برق سفارت رژیم صهیونیستی به اهتزار درآوردند و از دولت شان خواسته اند هرچه سریعتر به حمایت خودش و برخلاف خواست نظر مردم عمل نکند و به حمایتهای خودش از رژیم صهیونیستی پایان بدهد. روز شنبه هم بزرگترین تظاهرات ضدصهیونیستی در غرب در انگلستان یعنی در همین زادگاه رژیم صهیونیستی برگزار شد با حضور دهها هزار نفر و این تظاهرات از برابر ساختمان بی بی سی و در اعتراض به آن چه که سیاستهای شرم آور بی بی سی در سانسور جنایات رژیم صهیونیستی و یا توجیح جنایات این رژیم عنوان شد از برابر ساختمان بی بی سی آغاز شد و در خیابانهای مرکزی لندن با اهتزاز درآوردن پرچم فلسطین ادامه پیدا کرد و تا مقابل ساختمان نخست وزیری.
سؤال: آقای نعیمی همانطور که خبرنگاران مان در نیویورک و لندن گفتند، رسانههای صهیونیستی تلاش میکنند ماجرای فلسطین را از شنبه هفتم اکتبر آغاز کنند که مثلاً مقاومت فلسطین به آنها حمله کرده است، اما ۷۵ سال جنایت قبل از آن وجود داشته است که بر مردم فلسطین گذشته است. شما درباره قبل از هفتم اکتبر به ما بگویید.
نعیمی: این یک مرحله بسیار طولانی و حوادث آن بسیار گسترده است که بخشی اش را من توسط آن دو گروه تروریستی آرگون و هاگانا؟ گفتم که قبل از تأسیس رژیم صهیونیستی ایجاد شد و هدف اش کشتار بود و آواره کردن مردم فلسطین، یک کتابی هم از خود نتانیاهو نوشته است سی سال پیش، این کتاب را اگر بخوانید تقریباً ایدههای صهیونیست در آن هست کامل. کتاب مکان تحت الشمس یا مکانی جایگاهی در زیر آفتاب، ایشان گفته است هرگونه مذاکره، گفتگو فقط بخاطر این است که ما بتوانیم از این مرحله بگذریم و دولت صهیونیست خالص را بر فلسطین ایجاد کنیم آن هم از نیل تا فرات، شما این کتاب سی سال نوشته اند، نتانیاهو قبل از اینکه نخست وزیر شود.
سؤال: این رسانههای غربی چنین چیزهایی را در رسانه هایشان به مردم نمیگویند.
نعیمی: الان کتاب اش هست.
سؤال: بله در بعد رسانهای این حقیقت گفته نمیشود.
نعیمی: بعد از آن اتفاقاتی که افتاده است شما از لبنان که چطور شروع شد، سال ۸۲ تا پایتخت لبنان را گرفتند، فلسطینیها را با ترفند همین امریکایی ها، فیلیپ حبیب آمد آنجا، با کشتی فرستادند به آفریقا در سال ۱۹۸۲ بعد دوباره ادامه پیدا کرد، یعنی پاکسازی فلسطین یک بار دو بار نبوده است، الان هم این ترفند جدید را اگر نگاه کنید دقیقاً سه روز بعد از عملیات هوایی یا بمباران مردم که در فشار بودند امریکاییها پیشنهاد ترانسفر دادند. یعنی همان اتفاق را از این سناریو را ادامه بدهند.
سؤال: آقای نعیمی من گفتگو را با شما ادامه خواهم داد ارتباط ما با جنوب لبنان برقرار شده است، محمد صمصامی فعال رسانه سلام وقت بخیر. آقای صمصامی شما در لبنان حضور دارید، از وضعیت جنوب امروز در لبنان چه گذشت؟
صمصامی: ما در قسمت موتله بودیم نزدیکترین شهرک اسرائیلی به مرز لبنان، اما به علت اینکه یک مقداری تأخیر افتاد و خبرگزاری مختلف و خبرگزاریهای الجزیره خبر از یک درگیریهای لب مرز میدادند ما مجبور شدیم منطقه را ترک کنیم و حتی هواپیماها و هلی کوپترهای اسرائیل هم بالای سر ما صدایشان میآمد. مجبور شدیم آمدیم در جاده، چون دیگر آنجا نمیشد شب هم بود دیروقت هم بود. اتفاقاتی که امروز افتاد یعنی بعد از اتفاقات دیروز که حزب الله یکسری از پایگاههای اسرائیل را مورد هدف قرار داد و اسرائیل هم متعاقباً جواب داد، دیگر تقریباً ما یک نصفه روزی میشد که ۱۶ ساعتی میشد که آتش و درگیری بین دو طرف رد و بدل نشد، تا تقریباً عصر امروز بود که حزب الله اعلام کرد که پنج تا از پایگاههای اسرائیل را مورد هدف قرار داده است، اتفاقی که لب مرز افتاد دیروز حزب الله یکسری از تجهیزات تصویربرداری و امنیتی لب مرز را شروع کرد مورد هدف قرار دادند.
سؤال: آقای صمصامی من جهت اطلاع بینندگان شبکه خبر بگویم، این نکته که شما گفتید همچنان تصاویرش دارد پخش میشود، حزب الله در این یکی دو روز چشمهای رژیم صهیونیستی در شمال سرزمینهای اشغالی، با هدف قرار دادن این تأسیسات کور کرده است.
صمصامی: بله. این باعث شد که حالا کلاً شرایط منطقه شرایط حساسی است شما خبرهای عرصه دیپلماتیک را هم دارید میشنوید در فضای میدان هم کماکان این اتفاقات دارد میافتد یعنی مرز و حدود شرایط حساسی دارد پشت سر میگذارد و این روستایی که ما در آن بودیم روستای موتله تقریباً عصر بود که روستای قبلی اش را مورد هدف قرار دادند و این روستا روستایی هم بود که این خبرها را زیاد شنیدید که از این روستا بود که سربازان اسرائیلی فرار کردند یا خودشان را مورد هدف قرار دادند. تا الان اخباری که اتفاق افتاده است همین است تا ساعات آینده ببینیم که چه رخ خواهد داد.
سؤال: حزب الله امروز یک تانک مرکاوا را هم هدف قرار داده است؟
صمصامی: بله یک تانک مرکاوا بود در این پنج پایگاهی که زده است یک تانک مرکاوا بود یک مقر دیده بانی بود و پنج پایگاه جزئی دیگر، اما هنوز از تلفات خبری درج نشده است، اما دیروز که حزب الله دو تانک را مورد هدف قرار داد و تعداد زیادی پایگاه، خود رژیم اعلام کرد که ما ده نفر است یک پنج تا، یک چهارتا اعلام کرد و یک نفر کشته، اینها آمار بود، اما خب خود این طرف اعلام میکرد که مثلاً یکی از موشکهایی که زده بودند دقیقاً به دو نفر که در تصویر مشخص بود بود. حالا دقیق آمار مشخص نیست، اما براساس اطلاعات و آماری که است حداقل شاید مثلاً هفت نفر هشت نفر تا ده نفر آمار تلفات باشد، اما هنوز دقیقا مشخص نیست.
سؤال: آیا از وضعیت غزه هم خبری یا نکتهای دارید که با ما به اشتراک بگذارید؟
صمصامی: چیزی که ما الان از غزه بعنوان آخرین تحولات اینکه از صبح قرار بود که گذرگاه رفح باز شود، اما همان صبح بود که اسرائیل دو بار گذرگاه رفح را بمباران کرد و در فضای رسانهای و فضای دیپلماتیک هم به شدت دارند فشار میآورند و کماکان گذرگاه بسته است و شرایط انسانی، وضعیت برق و آب، کماکان خیلی شرایط سختی را دارند مردم غزه میگذرانند و هیچ انفتاح و بازی هم گذرگاه نشده است.
سؤال: با خانم مریم جهانی، کارشناس رسانهای را هم همراه مان داریم، . شما رسانههای صهیونیستی را تحت رصد دارید همواره، از ده روز پیش تاکنون این رسانهها چه خطوطی را پیش برده اند، ما الان در جهان امروز بحث شگردهای مظلوم نمایی اینها را بررسی میکردیم شما چه دیدید در رسانههای صهیونیستی؟
جهانی: شهادت مظلومانه صدها کودک و مردم بی دفاع فلسطین در غزه را تسلیت عرض میکنم. عرض کنم که عملیات طوفان الاقصی رسانههای رژیم صهیونیستی را هم غافلگیر کرد. در ساعات اولیه با حیرت و سرگردانی این رویداد بزرگ را پوشش میدادند و نهایتاً به تاکتیکهای رسانهای خودشان بازگشتند.
سؤال: آن تاکتیکها چه بوده است؟
جهانی: عمدتاً در این ده روز از تاکتیک دروغ رسانه ای، تحریف و جابجایی اصل و فرع استفاده کردند و کوشیدند تا افکار عمومی جامعه خودشان را در برابر این زلزله بزرگ نظامی و امنیتی همراه کنند و یک اجماع جهانی علیه حماس و مخدوش کردن چهره مقاومت ایجاد کنند. غالباً شکست اطلاعاتی، امنیتی و نظامی را که اصل ماجرا بود کنار گذاشتند و شروع کردند به مظلوم نمایی، به دروغ مثلاً ادعا کردند که حماس سر غیر نظامیان و کودکان را بریده است و به زنان تعرض کرده است، این خط خبری را رسانههای غربی حامی این رژیم هم دنبال کردند و اقدام به دروغ پراکنی کردند، الان به طور کامل شبکههای دولتی رژیم صهیونیستی مثل شبکه کان یا کانال ۱۲ و ۱۳ نشریات و رسانههای الکترونیکی آنها رسماً واقعیتها را تحریف کرده و جای جلاد و مظلوم را عوض میکنند. بالغ بر ۸۰۰ کودک را شهید کردند و صدها نفر هم زیر آوار قرار دارند بعد با وقاحت این رسانهها اینها را بمب ساعتی برای خودشان میدادند که باید کشته میشدند.
سؤال: یعنی کودکان را بمب ساعتی معرفی میکنند؟
جهانی: بله که در آینده میتوانند مثلاً یک خطری باشند برای صهیونیست ها.
سؤال: این اختلافات داخلی صهیونیستها در رسانه هایشان بازتاب و انعکاس داشته است؟
جهانی: بله همین اختلافات سیاسی به اذعان خود صهیونیستها باعث تضعیف نظامی و امنیتی این رژیم شدند. شبکه کان در روز دوم عملیات طوفان الاقصی مدعی شد که کابینه و مخالفان اتفاق نظر کردند تا یک دولت اضطراری تشکیل بدهند، ولی این هم دروغی بیش نبود. تظاهراتی که در تلاویو برگزار شد، ساکنان اراضی اشغالی خواستار کناره گیری نتانیاهو شدند الان هم مخالفان نتانیاهو در رسانههای خودشان توصیه میکنند که رژیم خود را در باتلاق غزه فرو نبرد، چرا، با توجه به اینکه اینها شکست اطلاعاتی خورده اند و این شکست اطلاعاتی رژیم را در عملیات زمینی هم ناکام خواهد گذاشت به ویژه که برخی فرماندهان ارتش برای آغاز نبرد همراهی نمیکنند.
سؤال: آقای نعیمی تحلیل و ارزیابی شما در نهایت از شرایطی که الان در آن هستیم چه است؟
نعیمی: عرض کنم که به رغم فاجعه کشتار کودکان که هم دردناک است و هم سنگین است، هم برای خانوادهها و هم برای کسانی که میبینند، ولی واقعاً این موضوع حتماً رژیم صهیونیستی را در یک شرایط بحرانی جدید و به سمت خودستیزی به نظر من رو خواهد برد. الان تقریباً با وضعیت فعلی میدانید که گفتند که میخواهیم به غزه حمله کنیم، تانکها و ... را هم ردیف کردند، ولی همراهی نشد، نظامیان اصلاً حاضر نیستند هم تبلیغ علیه نتانیاهو که هم..
سؤال: یعنی رژیم صهیونیستی از آن ده روز پیش تا الان هنوز نتوانسته خودش را جمع کند؟
نعیمی: هرگز نمیتواند خودش را جمع کند، رویارو اصلاً شما من روز اول گفتم که هیچ گونه حملهای روبرو نخواهد شد، چون شرایط عادی صهیونیستها برای جنگ خوب نبود تا پس از این قضیه که اصلاً دیگر شرایط خیلی بدتر شده است.
سؤال: یعنی ضربهای که شنبه هفتم اکتبر خوردند هنوز در شوک آن به سر میبرند.
نعیمی: بعضیها را خیلی محدود کردند، ولی چند تا از نظامیان و ژنرالهای صهیونیستی که میگویند عامل این قضایا همه اش نتانیاهو بوده است نتانیاهو باید کنار برود و فاجعهای که برای اینها پیش آمده است جریح شده اند و از این به بعد نمیشود با مقاومت روبرو شد، همه آنها باورشان شده است که میشود اسرائیل را شکست داد. همگامی مردم و این شوری که در اکثر دنیا پیش آمده حتی رژیمهایی که سازش کار بودند.
سؤال: حتی مراکش را میدیدیم که رابطه رسمی دارد با رژیم صهیونیستی تجمع بسیار گستردهای برگزار شده بود.
نعیمی: همه جا هر جا هم که اجازه ندادند رسانهها در شبکههای اجتماعی همایش کامل انجام دادند خود اینها رژیمهایی که حتی رابطه رسمی با رژیم صهیونیستی دارند در این حالت مجبور شدند حمایت کنند از آنجا، چون جو کشتار جمعی کودکان و زنان و مردم بیگناه و ویرانی خانهها و این جنگ نسل کشی رسمی اینها تقریباً فرصتی برای هیچکس نمیدهد که بتواند واقعاً اتحادیه عرب هم روز اول بیانیه داد که سازش کنید و باید همراه باشیم از روز بعد اصلاً مسیرش را عوض کرد.
سؤال: الان ما در روزهای آینده چهارشنبه اگر اشتباه نکنم، نشست سازمان همکاری اسلامی را داریم که به صورت اضطراری در عربستان برگزار میشود وزیر امور خارجه ما هم در این نشست شرکت میکند فکر میکنید آنجا چه اتفاقی بتواند رخ بدهد؟
نعیمی: همین فشارهای سیاسی تا حدی خوب است من در برخی از رسانههای صهیونیستی که امروز میدیدم میگفتند که ما چهره مان در دنیا دارد مخدوش میشود ما داریم از آن چیزی که فکر میکردند دنیا در مورد ما الان نیستیم برعکس شده است الان آن حالت مظلومیت شان حتی در غرب دارد.
سؤال: آن مظلوم نمایی که روز اول میکردند با این بمباران شدید غزه از بین رفته است.
نعیمی: این درست است، یک همچنین فشاری میتواند باشد، ولی آن چیزی که میتواند این را باز دارد همان معادله رعب است که حزب الله شروع کرد یعنی وقتی اسرائیلی به تو امنیت نمیدهد تو هم نباید به او امنیت بدهی. تنها چیز و زبانی که میداند این است.
سؤال: یعنی رفتار صهیونیستها کنترل شده است
نعیمی: معمولاً صهیونیستها طولانی مدت نمیتوانند بمانند، جنگ ۳۳ روزه تجربه اش را داریم الان هم تقریباً یک همچنین صداهایی است که حتماً باید راهکار موفقی باشد.