پخش زنده
امروز: -
موکب کتاب کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین به منظور بسط فرهنگ و معارف حسینی و حمایت و اعتلای آثار مکتوب اربعین، نخستین جایزه کتاب سال اربعین را برگزار میکند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ موکب کتاب کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین، نخستین جایزه کتاب سال اربعین را با هدف شناسایی و معرفی فعالان و فرهیختگان علمی و مولفان اربعینی، کمک به ارتقای سطح علمی آثار مکتوب حوزه اربعین، تکریم و قدرشناسی از پدید آورندگان متعهد و فعال این حوزه، استفاده از آثار منتخب در تولید برنامهها و برنامههای ترویجی اربعین و حمایت مادی و معنوی از آثار برگزیده، برگزار میکند.
صاحبان آثار و ناشران در هر یک از محورهای زیر، میتوانند آثار خود را به کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد اربعین ارسال کنند:
۱) کتب ادبیات منظوم، منثور و داستانی
۲) کتب علمی، پژوهشی و پایانامه
۳) کتب ترویجی، تبلیغی و آموزشی
۴) فیلم نامه، نمایشنامه و نقد ادبی
۵) داستان و سفرنامه
۶) کتب کودک و نوجوان
بنابراین گزارش دبیرخانه این دوره از جایزه کتاب سال اربعین از همه مولفان، ناشرانو مترجمان دعوت میکند تا با کسب اطلاعات، آثار خود را که در سالهای ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ منتشر کرده اند برای دبیرخانه موکب کتاب اربعین و به نشانی اینترنتی alarbaeen.ir بخش موکب کتاب اربعین ارسال کنند.
آثار ارسالی در بازه زمانی مطرح شده در اطلاعیههای ثبت نامی باید با طی تشریفات قانونی منتشر شده باشند. کتاب دارای شابک، فیپا، و مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باشد.
داوری و انتخاب آثار برگزیده جشنواره کتاب سال اربعین در سه مرحله انجام میشود.
مرحله اول: ابتدا همه کتابهای دریافت شده هر گروه در جلسههای مشترک توسط سه نفر از هیئت داوری گروه مربوط با نظارت دبیر علمی، ارزیابی میشود و آثار با رای اکثریت اعضا به مرحله بعد راه پیدا میکند.
مرحله دوم: کتابهای راه یافته به مرحله دوم داوری توسط سه تن از داوران که به انتخاب هیئت داوران هر گروه خواهد بود، بررسی و نتیجه ارزیابی در کار برگ ویژهای که دبیرخانه اجرایی به این منظور تهیه میکند، درج میشود.
مرحله سوم (نهایی): هیئت داوران آثاری را که بالاترین امتیاز را در مرحله دوم کسب کرده اند بررسی و از میان آنها آثار را انتخاب و معرفی میکنند.
داوری آثار بر اساس معیارهای؛ ۱- تاثیرگذاری آثار ارسالی در ارتقای سطح علمی و فرهنگی جامعه ۲- تازگی و نوآوری در موضوع، ساختار، پرداخت و نگاه اثر ۳-رعایت استانداردها در ساخت، فصل بندی، نگارش، دستور زبان و کاربرد واژگان ۴-رعایت استاندارد در تبت منابع و مآخذ ۵-قدرت تحلیل و استنتاج منطقی ۶- ارزش علمی و محتوایی کتاب ۷- استحکام و زیبایی زبانی ۸- برخورداری از قدرت اقناع و تاثیرگذاری بر مخاطب ۹-رعایت استانداردهای تألیف، تصحیح و ترجمه ۱۰-آراستگی و پاکیزگی کتاب از نظر حروف چینی، صفحه آرایی، چاپ، صحافی و طراحی جلد و ۱۱- پاسخگویی به نیازهای و حل مسائل مرتبط ارزیابی میشوند.
مهلت ارسال آثار ۳۰ دی ۱۴۰۲ است و آثار منتشره از سال ۱۴۰۰ شمسی، ۲۰۲۰ میلادی، ۱۴۴۲ قمری تاکنون مورد پذیرش است.